, , , ,

CKV Animo heeft een nieuwe hoofdtrainer!

Na jaren gebouwd te hebben aan een succesvolle selectie van Animo 1, heeft Niels Helmond besloten om ermee te stoppen. Hij kan hierdoor meer tijd aan zijn gezin en werk besteden. Door zijn inzet heeft Animo 1 een mooie mijlpaal bereikt door uit te komen in de ‘overgangsklasse’ in de zaal en de ‘hoofdklasse’ op het veld. En dit voor het eerst in de historie van CKV Animo. Hierdoor kijkt de vereniging terug op een mooie succesvolle periode en bedanken zij hem voor zijn inzet. Maar hierdoor mocht de club wel op zoek naar een nieuwe trainer.

Na veel werk van onder andere de ‘Technische Commissie’ heeft CKV Animo een nieuwe trainer voor de selectie gevonden, in de persoon Remko Meeuwsen. Remko is opgegroeid in een korfbalfamilie. Sinds jaar en dag lid van de korfbalvereniging van Tilburg waar hij zelf ook grotendeels van zijn jeugd heeft gespeeld. Vanuit Tilburg heeft Remko de overstap gemaakt naar Deetos waar hij in de jeugd ook de landelijke zaalfinales mee speelde. 

Ook in de senioren heeft Remko nog een periode bij Deetos gespeeld waar hij mee landskampioen is geworden. Na zijn periode bij Deetos heeft Remko als speler de overstap gemaakt naar PKC. Ook met PKC is Remko landskampioen geworden samen met de gebroeders Simons (Leon, Erik, Andre). Na zijn succesvolle periode als speler heeft Remko nog bij diverse clubs het coaching vak op zich genomen. Dit uiteraard bij zijn thuisclub Tilburg en respectievelijk Sporting Delta. Na een paar jaar niets te hebben gedaan begon het coaching vak te kriebelen en heeft hij het vertrouwen gevonden in Animo. Hij hoopt het succes van de selectie voort te kunnen zetten door zijn kennis en enthousiasme.

Een korfballer in hart en nieren dus! 

Afgelopen donderdag heeft voorzitter Eli van Mourik samen met Remko de handtekening mogen zetten onder het contract. Remko heeft ondertussen al kennisgemaakt met de selectie en is druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Op naar een succesvol seizoen 2024-2025.