, , ,

Bezoek aan Oss maakt de verwachtingen niet waar

Na een dubbele zege tegen de selectie van Reehorst’45 kon de selectie weer goedgemutst terugkijken op een goed weekend. Behalve deze verslagschrijver want al na het spelen der wedstrijden trok hij al snel de conclusie dat het geen weelde was in zijn lichamelijke huishouding en hij werd ziek. Hierdoor dus geen verslag vorige week. Excuses voor de trouwe lezers.
Deze week stond er een dubbele ontmoeting met onze vrienden van DOT in Oss op het programma. Animo ontving DOT al twee keer in Geldermalsen (veld en zaal) maar hoefde nog niet naar Oss af te reizen, tot nu. De wedstrijd tussen DOT 2 en Animo 2 was een confrontatie tussen de nummer 3 en 2 van de ranglijst. DOT 1 – Animo 1 was er één tussen de nummer 3 en koploper. In beide wedstrijden werd dus spektakel verwacht.

Treurig schotpercentage Animo 2 helpt DOT 2 aan de zege
Zoals gezegd dus een wedstrijd tussen de nummer 2 (Animo) en de nummer 3 (DOT). Tegenstander DOT 2 is aan een uitstekende reeks bezig sinds er op 3 december verloren werd van Animo in Geldermalsen. Alle wedstrijden tot dit moment werden gewonnen, behalve van koploper Juliana 2 die ook niet makkelijk met de zege vertrok uit Oss. Animo kende eenzelfde reeks met ook een verliespartij tegen Juliana, dus was het spannend hoe de verhoudingen lagen tussen de ploegen sinds die wedstrijd in december. Animo moest even puzzelen want er waren de nodige personele problemen doordeweeks. Zieken, een speelster afstaan aan het eerste enz. Coaches Robbert en Rick hadden het er druk mee. Maar goed, met invalster Marieke vanuit Animo 3 binnen de lijnen werd er gestart aan de wedstrijd. DOT opende de score en greep het initiatief in de wedstrijd (3-1), Animo probeerde te achtervolgen en kwam weer terug in de wedstrijd via een strafworp en een schot van Wim, die in de beginfase lastig te pareren was voor de ervaren heren van DOT in dat vak. DOT bleef echter “in the lead” en hield Animo tot 6-5 van zich af en hoopte op een inzinking van de onzen om het gat groter te maken. In die fase werd al duidelijk dat Animo verschrikkelijk hard moest werken voor de doelpunten en verloor tot overmaat van ramp ook nog topschutster Jasmijn vanwege een blessure. Zodoende stond speelster nummer 2 uit Animo 3, Laura, al snel binnen de lijnen. Dot kreeg echter wel waarop het hoopte want Animo kreeg de bal maar niet door de korf heen tot frustratie van de blauw-witte formatie. DOT sloeg toe en vergrootte de voorsprong naar 5 doelpunten (10-5). Animo knokte zich vervolgens terug naar een achterstand van 3 doelpunten voor de rust (10-7). In de rust zal er gesproken zijn over de afrondende scherpte en het maken van de juiste, en niet overhaaste keuzes.
In de tweede helft leek dit effect hebben want sloot het gat tot op 1 doelpunt (11-10) en het leek weer spannend te worden in Oss. Echter was de euforie van korte duur want Animo zakte weg en leek niet bij machte om de wedstrijd te keren. Het was het teken voor de coaches om in te grijpen maar ook de wissels die in de tweede helft binnen de lijnen werden gebracht konden het tij nauwelijks keren. Om dat te kunnen doen waren er doelpunten nodig en ondanks dat er nog even een opleving te zien was bij een 15-13 stand zou DOT eigenlijk nooit echt in gevaar komen. In de slotfase liep de thuisploeg nog uit naar een ruime overwinning voor hen want er werd gefinisht op een 20-14 eindstand. Zure nederlaag, maar ook de simpele conclusie dat het er niet was vandaag. Door deze nederlaag klimt DOT op onderling resultaat over Animo heen en heeft Juliana een voorsprong van 2 wedstrijdpunten te pakken op achtervolgers DOT en Animo. Het is nu aan Animo om de rug te rechten om de titelkansen levend te houden.

Animo treft in DOT een tandeloze tijger
Terwijl het tweede team afdroop in stilte moest Animo zich opmaken voor een wedstrijd tegen het vlaggenschip van DOT. De wedstrijden tegen deze ploeg staan de laatste seizoenen in het teken van veel strijd en goed korfbal. Vandaag werd er daarom ook niet anders verwacht en waren de verwachtingen hoog aan beide kanten. Animo moest de eer toch maar even verdedigen tegen DOT in Oss. Die eer werd in een aangepaste formatie verdedigd want Mandy had op de donderdagtraining de mening opgevat dat de enkel eerder op de grond moest komen dan de daaraan vastzittende voet en ging vervolgens hinkend door het leven. We hopen uiteraard op een snel herstel. Mandy werd vervangen door Vera vanuit Animo 2. Vera kreeg gelijk de zware taak om topschutster Mara van DOT te beteugelen en had in de openingsfase van de wedstrijd haar handen vol aan deze dame. De eerste 3 doelpunten van de thuisploeg kwamen uit handen van de pijlsnelle aanvalsleidster van de thuisploeg. Animo pareerde gelukkig wel want het scorebord toonde een 3-3 tussenstand. Vera rechtte de rus en schakelde langzamer zeker haar directe tegenstander uit en dat was een schouderklopje waard. Dit feit zou zomaar gezien kunnen worden als enige scherpe klauw van de tijger DOT. Animo wist uiteindelijk de klauw te ontwijken en kon daarom langzaam bouwen aan een voorsprong. Ook op schotpercentage was Animo deze zaterdag niet heel sterk maar legde een beter gemiddelde op de mat dan de tegenstander, dan net zoals Animo 2 heel hard moest werken voor de doelpunten. En Animo, uiteindelijk komt dat altijd tot scoren… Het was daarom niet vreemd dat Animo langzaam kon bouwen aan een voorsprong en waarbij DOT toch te lang in de buurt mocht blijven (6-8). Animo stelde echter voor rust nog orde op zaken en vergrootte het gat verdiend naar 4 doelpunten (6-10). N de tussentijd was ook Wim binnen de lijnen gekomen om Ivo te vervangen, die door lichamelijke ongemakken niet in optima forma was. In de rust zal coach Niels de nodige zaken aangestipt hebben in het maken van de juiste keuzes, want de aanvalsintenties waren zo nu en dan chaotisch te noemen wat niet ten goede kwam van het onderlinge begrip en het maken van doelpunten.
Na de rust was het alsof de thuisploeg dus de tanden verloren had en de klauwen op de rug gebonden waren. DOT was er wel, maar zeker niet op een manier dat we van ze gewend zijn. Het lukte domweg niet voor de thuisploeg en de doelpunten waren schaars. Slechts één DOT-dame onttrok zich in de tweede helft aan de malaise en legde twee doelpunten door de korf heen in de tweede helft. Van de rest hebben we niks meer vernomen. Animo trok zich vervolgens door de tamme wedstrijd heen en deed dat onder leiding van Kevin die nuttig werk deed in de korfzone maar ook zijn doelpunten meepakte en daarmee de beste Animoër was. De 6-10 ruststand werd dus opgevoerd naar een ruimere zege want na de 2 doelpunten de DOT-dame, de 7-16 en 8-16 was de koek dus op. Animo scoorde nog een aantal keer en hield dus eenvoudig stand in Oss zonder groots te spelen. Eindstand 8-19.

Zoals wel vaker komt dan het goede nieuws na de wedstrijd, dit keer uit Ede. De tegenstander van vorige week Reehorst’45 1 verschalkte Animo’s voornaamste achtervolger Vriendenschaar waardoor de voorsprong op de nummer 2 in de ranglijst opliep naar maar liefst 6 wedstrijdpunten. Ik zeg je nu, omcirkel zaterdag 11 maart alvast in de agenda want dat is de dag dat het moet gebeuren voor Animo 1!

Maar goed, voor de Carnaval nog 1 speelweekend en daarvoor reizen we af naar Nijkerk om tegen de selectie van Sparta te spelen. Zowel Animo 1 (32-11) als Animo 2 (20-15) wonnen in Geldermalsen van deze tegenstander en hebben hetzelfde plan voor komende zaterdag.