, , ,

Animo’s buik opnieuw gevuld met teleurstelling

Op de planning stond vandaag een wedstrijd tegen oude bekenden gepland. De selectie van OVVO trof Animo eerder in de voorbereidingen op het veld en enkele spelers trof Animo nog een keer later in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Suriname. Bovendien hebben enkele spelers van Animo een geschiedenis als speler bij OVVO. Er was dus voldoende voorkennis aanwezig om goed voorbereid aan deze wedstrijden te kunnen gaan starten.

Animo 2
Met een goede voorbereiding achter de rug startten Animo 2 voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak starten goed aan de wedstrijd door meteen een lange aanval te spelen waarin veel kansen werden gecreëerd. De eerste aanval van OVVO werd snel afgebroken om zo zelf op zoek te gaan naar het eerste doelpunt van de wedstrijd. Tobias had enkele schoten nodig om warm te schieten maar schoot na een paar minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd erin! Niet alleen Tobias was inmiddels warm geschoten maar ook Ezri vond vervolgens ook het gat van de korf. Een vakwissel volgde met Animo aan de leiding. OVVO leek steeds gevaarlijk te worden. Ze creëerde veelvoudig kansen maar Animo trok hier niks van aan en speelde rustig verder. Een speler die niet rustig speelde was de heer van Arne, hij leek het lastig te vinden om korfbal te spelen inplaats van Rugby. Inmiddels waren de heren van OVVO warm geschoten en Animo’s voorsprong verdween net zoals de sneeuw van afgelopen week in sommige delen van het land. Net voor rust kreeg Animo een strafworp mee en hierdoor ging de spelers van het tweede met 1 doelpuntje achterstand de rust in.

Na rust betrad Ivo het veld, een entree net zoals als vorige week was welkom om de voorsprong weer over te nemen van OVVO. Spannende minuten volgden, waarin OVVO erin slaagde hun voorsprong uit te bereiden tot een verschil van 2 doelpunten, maar Animo gaf niet op. De jongste heer van de selectie wist de voorsprong van OVVO te verkleinen, waarna de andere heren ook hun krachten lieten zien. Zo stond het opeens 9-9, met nog 13 minuten op de klok. De beste man met het fluitje in zijn hand, had de wedstrijd niet geheel onder controle. Vele overtredingen werden niet gezien, coaches werden niet gehoord en ook naar de aanvoerders of andere spelers luisterde hij niet. Dit maakte het niet gemakkelijker op om de wedstrijd uit te gaan spelen. Anne wist met een mooi afstandsschot Animo op een voorsprong te zetten en langs de kant trok Jasper zijn wedstrijdshirt aan. De scheidsrechter gaf OVVO nog een stip mee, die helaas ook netjes werd afgerond. Animo bleef druk op zoek naar doelpunten maar OVVO deed hetzelfde en vond ze eerder… De tijd begon nu wel te dringen.

Marco kwam het aanvalsvak versterken en zette de vang neer. Arne en Anne ging opzoek naar hun kansen maar tot ergernis van Animo was er nog steeds een heer van OVVO op het veld die beter thuis leek bij Rugby Club De Scrumboks in Tiel. Een duel tussen deze heer en Arne volgde. Het leek op een rugbyachtige worp die de heer toepaste op Arne. De beste man met het fluitje in zijn hand had het wellicht niet goed gezien want ondanks de ophef gaf die slechts een vrije bal. De vrije bal resulteerde niet in een doelpunt en in de daaropvolgende aanval rolde een korte kans van Marco ook nog is uit de korf. De rugbyachtige actie van de OVVO-speler herhaalde zich nog een keer in iets minder mate maar weer resulteerde het slechts in een vrije bal. Enkele seconden na de vrije bal klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. De frustratie aan Animo’s zijde was hoog, opnieuw geen punten.

Animo 1
Voorafgaande aan de wedstrijd kregen de spelers een high five van Mazzel om zo de wedstrijd vol goede moed te beginnen. Animo 1 had zich niet alleen kunnen voorbereiden op de spelers OVVO maar ook hadden ze een stuk tekst kunnen lezen over de scheidsrechters.

Laura opende na 3 minuten gespeeld te hebben de score met een afstandsschot. Een dame van OVVO beantwoorden dit door hetzelfde te doen. Een reeds aanvallen volgde waarin Animo het moeilijk had maar toch het gat van de korf vond. Hierdoor nam Animo uiteindelijk voorzichtig de leiding. OVVO liet zich niet zomaar uit de weg lopen en knokte moeizaam terug naar een gelijkspel. 12 doelpunten gemaakt in totaal door de ploegen en nog 12 minuten op de klok voordat het rust was. Jasper bracht Animo weer op voorsprong en ook Laura bleef mee scoren. OVVO viel in de tussentijdse stil qua de doelpunten. Wie niet stil was aan OVVO’s zijde was de hoofdtrainer. Hij was het vaker niet eens, dan wel eens met de mannen in het groen. De heren van OVVO scoorde soms nog wel mee met Animo maar de voorsprong nam Animo mee de rust in.

OVVO kwam direct sterker de rust uit dan Animo. Dit is iets wat Animo eerder ook al last van had in de wedstrijd tegen KOAG. Enkele strafworpen kreeg OVVO mee, die ze keurig afmaakten, ook iets waar Animo de laatste wedstrijd moeite mee heeft. De hoofdtrainer van OVVO was nog steeds overduidelijk aanwezig in de Randhorst. Enkele waarschuwingen van de mannen in het groen, hielden hem niet tegen om commentaar te blijven leveren. Een gele kaart die daar later volgde wel. Met een stand van 15-15 stonden er nog 15 minuten op de klok. Tessa maakte een korte kans af maar OVVO antwoorden met een serie van 3 afstandsschoten. Ondertussen was Laura naar de kant gegaan nadat ze een botsing had gehad met de paal. Vervolgens gebeurde er iets bijzonders, de faciliteiten van de Randhorst lieten ons in de steek. De noodlampen ging branden en de stroom viel eruit. Op dit soort momenten worden de verlangens naar een nieuwe zaal nog groter…

Er werd kort gesproken over het scenario als de stroom niet meer aan wilde, gelukkig hoefde dit scenario niet uitgevoerd te worden en gingen de stroom weer aan.  De wedstrijd kon vervolgd worden, Ivo kwam erin om extra kansen te creëren.

3 minuten op de klok nog te gaan, de spanning was om te snijden in de Randhorst. In de laatste minuut wist een dame van OVVO een afstandsschot erin te leggen en hierdoor won OVVO de wedstrijd. 2 weken geleden had Animo een zure smaak overgehouden door te verliezen van KOAG met 1 punt verschil. Nu 2 weken later, overkwam Animo precies hetzelfde.

Aankomende zaterdag komen GKV 3 en Fortis 1 op bezoek in de Randhorst. GKV 3 heeft net zoals Animo 2 nog geen punt weten te bemachtigen deze competitie. Het zal een interessante wedstrijd worden, waarin bepaald wordt wie er tijdens de kerststop de laatste plaats mag innemen in de ranglijst. Fortis 1 wist verassend te winnen van KOAG twee weken geleden, maar tegen de koploper Spirit waren ze afgelopen zaterdag niet opgewassen.