, ,

Animo worstelt zich opnieuw langs SDO

Het is even bedenken hoe dit verslag te starten, want het is lastig. Natuurlijk is er enige blijdschap dat we toch al iets hebben kunnen doen in de zaal maar na de persconferentie van vrijdagavond is het toch moment waarin we onszelf in een korfbalvacuüm bevinden. In ieder geval één wedstrijd. Maarja… de rest van de wedstrijden, wat gaat daarmee gebeuren op korte termijn? Trainen is ’s avonds onmogelijk waardoor alle amateursportverenigingen voor moeilijke keuzes staan. Het wachten is op de KNKV, dat zeer binnenkort “iets moet gaan vinden” over de gevolgen van de maatregelen en daar handen en voeten aan moet geven samen met alle clubs. Feit is dat speelronde 1 in de zaalcompetitie gewoon doorgang kon vinden daar de maatregelen nog niet van kracht waren.

Tegenstander SDO, een bekende vanuit de veldcompetitie. Animo 2 liet in ieder geval zien dat de ploeg meer dan klaar is om in de 2e klasse te “shinen” want het sterk geachte SDO 2 werd op waarde geklopt door de onzen en kon vervolgens op de bank plaatsnemen om te kijken of het vlaggenschip wel het vlaggenschip van Animo kon bedreigen. Daar leek het in de eerste minuten niet echt op want Animo startte fris in een volledig sfeerloze hal en zette een 3-1 voorsprong op het scorebord, met daarin een hoofdrol voor Alko die Herbert verving in de basis-acht. De gedachten gingen op dat moment even terug naar die ene wedstrijd in seizoen 2017-2018 toen Animo SDO klopte in een waanzinnig sfeervolle hal met heel erg veel supporters en een muur van geluid. Maar daar was nu niks van te merken, SDO sloop vervolgens mee in de score en beide ploegen moesten hard werken om de doelpunten door de korf heen te krijgen. Animo bleef tot een 5-3 stand de baas in het duel maar toen de Veldhovenaren vervolgens langszij en er voorbij kropen met drie afstandsschoten op rij waarbij Animo niet voldoende druk gaf begonnen de gasten ineens te geloven in een stunt die men vooraf wellicht niet meegenomen hadden in het wedstrijdplan. Ondanks de 6-6 van Animo pakte SDO door en zette Animo in de slotfase van de eerste helft op 2 punten achterstand (6-8), waarna Animo zichzelf tot kalmte maande en op zoek ging naar de aansluiting. Nog voor rust lukte het om de schade te repareren (9-9) maar moest zocht men met de pest in het lijf de kleedkamer op, want de ploeg was geen schim van de ploeg die in de voorbereiding HKC en OKV versloegen en een helft lang Oranje-Wit in de tang hield. Coach Niels had de nodige overtuigingskracht nodig om zijn ploeg de juiste kant op te wijzen maar zal zich tegelijkertijd gerealiseerd hebben dat het wederom knokken was tegen SDO, zoals al eerder het geval was in de veldcompetitie toen Animo na een moeizame wedstrijd SDO versloeg met 19-15.
Met de start van de tweede helft was het gelukkig Animo dat de score weer opende vanaf de strafworpstip. SDO antwoordde echter duidelijk door Animo weer op achterstand te zetten door eigenlijk foutjes van Animo zelf. (10-11) Het knokken maakte de wedstrijd niet mooi om naar te kijken en ook de niet altijd even consequente beslissingen van de scheidsrechter speelde beide ploegen zo nu en dan parten. De frustraties staken aan beide kanten de kop op en er volgden hier en daar een ontevreden oerkreet, er sneuvelde een flesje en ook de coaches hadden de nodige scherpe handgebaren nodig om de ploegen te bereiken. Bij Animo leverde het uiten van de frustratie uiteindelijk een positief effect op, want de ploeg zette het vizier eindelijk echt op scherp en trok na de achterstand de wedstrijd met 5 doelpunten op rij naar zich toe. (15-11). SDO mocht met een laatste afstandsschot het slotakkoord verzorgen en de wedstrijd eindigde vervolgens in een 15-12 eindstand.

Winst dus in een wedstrijd zoals Animo hem het liefst niet wil spelen, maar de punten zijn binnen. Wat die punten dan vervolgens waard gaan zijn dat weet niemand want de Corona-vooruitzichten zijn op dit moment niet rooskleurig. De overige wedstrijden in de poule werden eigenlijk door de op papier sterkere ploeg gewonnen waardoor DOT, Tiel’72, Juliana en Animo dus 2 punten vergaarden in de 1e speelronde en de andere ploegen (Keep Fit’70, ACKC, DKB en SDO) dus de onderste helft van de ranglijst innemen. Wat er dan vanaf heden gaat gebeuren zit nog in de sterren. Ik denk dat ik vanaf deze plaats in ieder geval namens de selectie iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar mag wensen. Want hoe sarcastisch ook, dat is vermoedelijk waar het op uit zal draaien de komende weken.