, ,

Animo wipt over DOT heen

Animo spoelde vorige week de nare smaak uit de mond van het gelijke spel tegen SDO door de vloer aan te vegen met DKB. Die uitslag zal in Oss ook doorgedrongen zijn, echter kon DOT een wedstrijdpunt meer overleggen tot dit weekend want zij wonnen van zowel DKB als SDO. Het was dus DOT 4 punten en Animo 3 punten, er was voor Animo veel aan gelegen om de punten in Oss te pakken en over DOT heen te klimmen naar de eerste stek in de poule.

Normaal doet goed voorbeeld volgen maar Animo 2 gaf daarin niet thuis tegen DOT 2. Oneerbiedig gezegd was het “dikke stront door een dunne trechter” waardoor Animo ver verwijderd bleef van het normale niveau. DOT 2 speelde ook niet geweldig en de scheidsrechter had een nog minder optreden waardoor de hele wedstrijd flut was. Animo 2 maakte het in de slotfase nog spannend maar moest de punten toch nog aan de tegenstander later (12-11). Het zal de spanning wellicht wat opgevoerd hebben voor ons vlaggenschip echter zette Ivo meteen de toon door de openingstreffer te produceren toen de vlaggenschepen de degens kruisten enkele minuten later. De wedstrijd kende meteen een evenwicht in de beginfase en beide ploegen waren doordrongen van het feit dat deze wedstrijd belangrijk zou zijn voor het verloop van de rest van de competitie. DOT kon uitstekende zaken doen bij een overwinning en Animo moest om dit onmogelijk te maken de punten afsnoepen van de thuisploeg. DOT begon in ieder geval sterk over de dames waardoor er een 3-2 tussenstand op het scorebord prijkte, Animo pareerde tot 4-4 waarna de scheidsrechter na een goede actie van Alko naar de stip wees, maar Mandy (die betrokken was in de actie) aanwees als strafworpnemer terwijl Alko al aanstalten maakte. Mandy hield het hoofd koel en rondde af (4-5), DOT liet er geen gras over groeien en kwam weer op gelijke hoogte. Gaandeweg de eerste helft leek Animo steeds meer grip te krijgen op DOT en verschoof het momentum naar Animo-zijde, waarbij je het gevoel had dat Animo iets meer “over” had dan de tegenstander. Dat resulteerde voor het eerst in een voorsprong van 2 doelpunten (5-7), echter verloor Animo op dat moment enigszins de controle waardoor beide ploegen weer nek-aan-nek richting de rust gingen. Het was echter de tegenstander die het laatste woord had voor de rust en een klein mentaal tikje uitdeelde waardoor Animo met een 11-10 achterstand de kleedkamers opzocht.
Vermoedelijk zette coach Niels zijn ploeg op scherp want na de rust was het alle hens aan dek voor DOT. Alko opende de score in de tweede helft met een mooie one-hander waardoor de andere heren zich ook geroepen voelden om een duit in het zakje te doen. Met 4 rake afstandsschoten werd voor het eerst in de wedstrijd een heuse “rechtse” uitgedeeld aan de tegenstander (11-15). DOT herstelde de marge naar 3 verschil, maar Animo hield met name in verdedigend opzicht goed stand in Sporthal Mondriaan. De aanval had het in die fase moeilijker want de korf werd even niet zo makkelijk gevonden als in de beginfase van de tweede helft waardoor dus de druk bij de verdediging lag. De nekslag voor DOT kwam uit een strafworp, die door een sterk spelende Nathalie verdiend werd. Een wissel van haar zorgde dat Kevin weer het verschil op 4 mocht brengen en invaller Inge na luttele seconden haar plek weer kon afstaan aan Nathalie waardoor Inge alles wat ze moest doen goed deed. Foutloos dus! DOT maakte gebruik van de gelegenheid om hun laatste troef in te zetten door een ervaren maar zeer gevaarlijke heer in te brengen die moeilijk te beteugelen was voor de Animo-defensie. Desondanks bleef Animo in controle en kon het de slotfase goed doorkomen, waardoor de 2 belangrijke punten over de streep getrokken werden. (19-16)

Met deze 2e overwinning heeft Animo de koppositie te pakken in de poule en mag het zich opmaken voor de tweede ontmoeting met DOT op 12 maart in Geldermalsen. Op 5 maart zal de selectie oefenen om wedstrijdritme te houden.
Komende week is het Animo 2-week aangezien zij komende dinsdag in Veldhoven tegen SDO 2 (20.00 uur) beter voor de dag moeten komen als tegen DOT 2 en 4 dagen later alweer de degens kruist met Rust Roest 3. Het tweede zal dinsdag het fundament moeten leggen om op te stomen naar de bovenste twee plekken om door te stromen naar de kruisfinales.