, , ,

Animo vertrok met gemengde gevoelens uit Rhoon

Afgelopen zaterdag was de sinterklaasoptocht nog bezig toen de selectie via Gorinchem afreisde naar Rhoon. Daar aangekomen werden ze ontvangen in een ‘houterige’ zaal met hoge tribunes en opgehangen foto’s met verschillende sporten die gespeeld worden in de hal. Animo had de week ervoor geen enkele punt weten te bemachtigen maar wie weet wilde Sinterklaas alvast een vroeg cadeautje geven aan onze selectie vandaag.

Animo 2
De reserves namen ondertussen nog plaats op de banken toen de scheidsrechter de wedstrijd infloot. Voortvarend startte Animo de wedstrijd en pakte de leiding. Het tweede doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Tobias, die in Taiwan tijdens het WK verschillende wedstrijden live heeft gezien! RWA had problemen met het beteugelen van onze aanvallers, aangezien zeven van de acht spelers van Animo in de eerste helft wisten te scoren. Bij de rust was er een verschil van drie doelpunten, maar de sfeer in de zaal suggereerde dat de wedstrijd nog niet beslist was. RWA kwam na rust energievol terug uit de kleedkamer in tegenstelling tot Animo. De scherpte was afgenomen en zowel fysiek als conditioneel werd het zwaar, wat resulteerde in het uitblijven van doelpunten. Animo zag hierdoor hun voorsprong kleiner worden en enkele minuten later zelfs verdwijnen. Er werd hier en daar nog gewisseld, Marco schoot er nog 2 schoten in maar dit had beide geen effect meer op de wedstrijd. Animo 2 zag de 2 punten aan hun neus voorbijgaan.

Animo 1
De sfeer aan de zijde van Animo was bedrukt maar er moest nog een wedstrijd gespeeld gaan worden. Bij de heren duo’s was wat geschoven in de opstelling en Arne startte in de basis.

RWA liet dan ook meteen in de eerste minuten zien dat ze nog een keer van plan waren 2 punten te halen in hun eigen hal. Een 0-2 achterstand voor Animo volgde maar Laura bracht hier meteen in de aanval weer verandering in. Hierna volgde een korfbalspel door beide ploegen van getrek en geduw, scheidsrechters die moeilijk beslissingen konden nemen en een stand die steeds gelijk op liep. Aan de zijde van Animo worstelde een van de vakken met het bereiken van de korf en niet veel later werd een gele kaart uitgedeeld, maar verrassend genoeg was het niet aan een van de actieve spelers, maar aan Ivo op de bank. Na een onterechte beslissing van de scheidsrechters was er ophef ontstaan waardoor Ivo net binnen het veld stond, hier was de scheidsrechter het niet mee eens en een gele kaart volgde.
Een nieuwe regel in het seizoen is als volgt, als een actieve speler in het veld een gele kaart krijgt moet hij/zij er verplicht 4 minuten eruit, dan moet er een andere speler op zijn/haar plaats komen. Als een coach een gele kaart krijgt mag er 4 minuten lang niet gewisseld worden of geen time-outs aangevraagd worden door desbetreffende coach. Als iemand anders op de bank een gele kaart krijgt, dan mag hij/zij 4 minuten lang niks roepen of coachen naar het veld toe. Dit was in Ivo zijn geval zo.

Kort hierna ging Animo de kleedkamer in met 1 puntje voorsprong, 12-13. Toen beide teams vervolgens terugkwamen op het veld gebeurden er iets merkwaardigs. De scheidsrechters hadden als stand 12-12 genoteerd maar de jurytafel had 12-13 genoteerd. De scheidsrechters gingen hierna met elkaar in discussie maar ook met beide teams. Vervolgens greep de jurytafel in en de stand bleef toch 12-13.

Animo hield het momentum vast na de rust en vergrootte hun voorsprong. Ondanks dat RWA vijf minuten voor het einde van de wedstrijd terugkwam, slaagden ze er niet in om hun achterstand goed te maken. Animo behaalde de overwinning in deze wedstrijd en pakte daarmee de allereerste punten ooit voor de club in de overgangsklasse!

Komende zaterdag staat de ontmoeting met KOAG op het programma. Hoewel KOAG 2 een overwinning behaalde tegen RWA 2, verloren ze punten tegen Spirit 2, net als Animo 2. In de competitie bij KOAG 1 en Animo 1 wonnen beide teams van RWA, maar lieten de punten tegen Spirit 1 liggen. Het belooft 2 spannende wedstrijden te worden!