, ,

Animo verslaat strijdlustig Keizer Karel

In de derde speelronde doemde er een interessante pot tegen Keizer Karel op. Ondanks dat de ploeg uit Nijmegen tot op heden nog niet won heeft een uitwedstrijd tegen de ploeg toch iets speciaals, namelijk gras… Geen kunstgras. Aangekomen in Nijmegen trof Animo gelukkig een goed bespeelbare mat aan die niet te zacht of te hard was en in uitstekende weersomstandigheden. Derhalve blijft gras toch trager dan de kunstversie, dus deze factor moest meegenomen worden in de achterhoofden van Animo’s hoofdmacht.

Toen Keizer Karel het eigen gras op stapte voelde de ploeg zich duidelijk gesterkt door het eigen gras en besloot furieus te starten. Met veel inzet en werklust werd er een 2-0 voorsprong op het scorebord gezet door de thuisploeg en moest Animo in de achtervolging. Dat lukte door qua inzet te matchen met de thuisploeg en uiteindelijk beter gebruik te maken van de soms ongecontroleerde ijver van de tegenstander. Met onder andere drie stippen liep Animo van een 2-2 stand uit naar een voorsprong van 3-5. Daarna bleven de ploegen doorknokken met elkaar maar bleef Animo in de score het initiatief behouden en werd het gaatje voor rust nog met 1 extra punt verhoogd waardoor er met een 5-8 voorsprong de kleedkamer opgezocht.
Coach Niels zocht naar aanknopingspunten in de rust en verzocht zijn ploeg om de verdedigende concentratie te behouden en ook te voorkomen dat het een vechtwedstrijd zou worden waar beide ploegen elkaar tot het uiterste zouden drijven op fysiek vlak. Animo besloot daar gehoor aan te geven want ondanks dat Keizer Karel de score opende in de tweede helft (6-8) liet Animo zich daar stevig gelden en bewees het duidelijk de betere ploeg te zijn in Nijmegen. Met een variatie aan doelpunten over verschillende schijven zette Animo stevig door naar de zege (6-13), Keizer Karel deed vervolgens toch wat terug met 3 doelpunten achter elkaar (9-13) waar Animo opnieuw een blok met variatie neerzette en op een 9-18 voorsprong de wedstrijd definitief in handen had. De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld naar een 13-20 einduitslag waarbij Animo met 2 punten huiswaarts kon keren en de daarmee de enige graswedstrijd van het seizoen maar alvast achter de rug had. Het is nu aan de overige ploegen in de poule om mogelijk in slechtere omstandigheden voor de zaal te winnen van Keizer Karel of na de zaal in april de punten te pakken.

Met deze zege deed Animo goede zaken in de poule. Medekoploper Tilburg won in Tiel van Tiel’72 en bleef daarmee in gelijke tred met Animo. De andere koploper DOTzag 2 punten in rook opgaan in Duiven tegen Duko en moet genoegen nemen met een 3e plaats achter Tilburg en Animo. Komend weekend treft Animo DOT voor het eerst in lange tijd in de competitie, de laatste keer dat dit gebeurde was in seizoen 2010-2011. Toch kennen de ploegen elkaar goed vanwege de talloze wedstrijden die men tegen elkaar oefenden de laatste 10 jaar, waaronder nog een wedstrijd in de voorbereiding van dit seizoen. Het is aan Animo om DOT nog verder op afstand te zetten en aan kop te blijven.

We hopen wederom veel support te krijgen in Geldermalsen! Klik hier voor volledige programma van (o.a.) komende zaterdag!