, , ,

Animo verdubbelt de punten in eigen huis

Na twee regenachtige weken zonder wedstrijd, brak eindelijk de zon door en werd het weer aangenaam om het veld op te gaan. Animo 2 stond nu met twee punten in de tas, na twee gespeelde wedstrijden, en vandaag was het doel om dat aantal te verdubbelen. Tegenstander DSC 4 had nog geen punt gescoord in hun eerdere wedstrijden, maar herinnering aan vorig jaar, toen Animo 2 geen punten behaalde in Eindhoven, zorgde ervoor dat het team wist dat er vandaag hard gewerkt moest worden.

Ook Animo 1 had twee punten behaald in de laatste twee wedstrijden, en vandaag was het van groot belang voor handhaving om dit aantal te verdubbelen. Voor Animo stond een bekende tegenstander op het programma: OVVO. Dit seizoen stond Animo al drie keer tegenover OVVO, maar wist slechts één keer te winnen van de ploeg uit Maarssen

Animo 2

De wedstrijd ging voortvarend van start met het zonnetje op het gezicht. Na enkele minuten gespeeld te hebben moest de wedstrijd al stil gelegd worden. Een heer van DSC had een bloedneus gekregen, na een actie van Jordy. DSC had maar liefst nul wissels mee (en ook geen coach) dus de optie om te wisselen was niet aanwezig. Enkele doekjes, tampons en minuten verder kon de wedstrijd hervat worden. De wedstrijd liep gelijk op waarbij voornamelijk een dame van DSC gevaarlijk was maar Animo over meerdere schijven wist te scoren. Animo creëerde tweemaal een voorsprong van twee doelpunten maar gaf deze ook weer weg waardoor de rust werd ingegaan met een gelijkspel.

Animo kwam vurig de kleedkamer uit en liet direct zien wie er de baas was in Geldermalsen. Animo was sterk vanaf de grote afstand en bouwde in de loop van de tweede helft een voorsprong op van 4 doelpunten. DSC speelde verslagen en er ging zelfs een dame in de laatste minuten van de wedstrijd aan de kant zitten. Inge speelde zonder tegenstander, wat toch een merkwaardig gezicht was. Uiteindelijk werd de einduitslag 15-12.

Animo 1

Animo stelde zich op het veld op, waarna OVVO tegen opstelde tegen onze spelers. Laura opende de score met een strafworp waarna Animo dicht sloeg. Het team van Niels Helmond begon niet zoals ze vooraf hadden besproken waardoor OVVO de voorsprong pakte. De gehele eerste helft behielden ze deze voorsprong maar Animo bleef wel in de achtervolging. Net voor rust wist Animo terug te komen naar gelijkspel (9-9) met behulp van doelpunten van Laura en ingebrachte Ivo. Na de rust toonde OVVO dat ze nog genoeg energie hadden om de winst niet uit handen te geven, waardoor Animo opnieuw op achterstand kwam. Beide ploegen hadden vervolgens moeite om de korf te vinden. Uiteindelijk doorbrak onze eigen Ivo de bijna tien minuten durende doelpuntendroogte met een afstandsschot. Vervolgens was hij niet meer te stoppen en legde het ene na het andere doelpunt erin. OVVO daarentegen lukte het niet om de korf te bereiken waardoor Animo voor het eerst na de 1-0 weer op voorsprong kwam. Het lukte Animo om deze voorsprong vast te houden en de wedstrijd uit te spelen. De einduitslag was 16-13.

Zowel Animo 1 als 2 hebben de punten verdubbeld waardoor beide ploegen nu op een tweede plaats staan. Door het pinksterweekend speelt de selectie aankomende zaterdag niet. Animo 2 zal dinsdag 21 mei om 21.00 opnieuw in actie komen tegen DSC 4. Animo 1 zal 25 mei weer op bezoek gaan bij OVVO om daar hopelijk, net zoals de vorige keer, alle punten mee naar huis te nemen!