, ,

Animo verdiend langs Tiel’72

Na de superambiance in de zaalwedstrijden tegen Tiel’72 voor een promotieticket was het even wennen toen men vanmiddag de accommodatie opliep. Een kalme sfeer, geen kolkende sporthal en geen grote supportersscharen die het team vooruit schreeuwden. Toch waren er voldoende supporters op de wedstrijd af gekomen om de laatste ontmoeting tussen beide buren gaande te slaan. Voor beide ploegen staat er vrijwel niks op het spel omdat het kampioenschap in de handen van Tilburg gaat vallen, dat is deels te verwijten aan Animo dat de spanning eruit liet lopen (voor zover deze er nog was) na de nederlaag tegen DOT vorige week. Toch staat er prestige en een tweede plaats op het spel voor Animo, dus ook bij deze derby nog voldoende om voor te spelen.

Animo 2 deed het in ieder geval even voor tegen Tiel’72 4 door hen met 21-9 aan de kant te schuiven. Wederom een stapje dichterbij voor ons 2e om een ultiem kampioenschap binnen te halen zonder nederlagen. Er wachten nog 2 wedstrijden.

Zowel Tiel’72 als Animo traden aan met een gewijzigde opstelling. Coach Niels kreeg na het felbegeerde kampioenschap van ons 2e de teugels weer in handen en kon zijn keurkorps weer naar eigen inzicht vullen. Alko is op de terugweg en nam daarom plaats op de reservebank. Coach Niels trok Vera en Herbert bij zijn spelersgroep om richting de eindstreep van dit seizoen te gaan naast de bekende namen.
Zoals gezegd prestige genoeg om voor te spelen dus de wedstrijd kon beginnen, beide ploegen zochten in de eerste minuten naarstig naar het eerste doelpunt maar het was uiteindelijk Animo dat de score opende (1-0). Vervolgens toonde Tiel’72 de spierballen en greep de leiding in de wedstrijd (1-2), via een stip en een afstandsschot draaide Animo de rollen weer om (3-2). Daarna kwam er zand in de motor van Animo, de harde wind beperkte de aanval in de mogelijkheden om tot schot te komen. Het was belangrijk om daar goed mee om te gaan en dat lukte even niet. De verdediging hield echter wel goed stand maar het duurde te lang voordat er een doelpunt viel waardoor de aanval van Tiel’72 met de wind in de rug wel het gat van de korf wist te vinden. Met drie doelpunten had Animo het nakijken (3-5) en moest het herstelwerkzaamheden gaan beoefenen. Daar slaagde men met het nodige knokwerk en de juiste keuzes wel in want de wedstrijd kantelde opnieuw. (6-5) Vanaf dat moment begon de rust te naderen en leken de ploegen weer iets beter grip op elkaar te krijgen waardoor er een wankele balans ontstond waarin de ploegen speldenprikken uitdeelden maar keer op keer in de aanval niet de juiste dingen deden. De eenschotsaanvallen vierden hoogtij, desondanks wist de oranje-zwarte formatie wederom de leiding te pakken (6-7). Animo trok de stand weer gelijk door een discutabele strafworp en zorgde voor een positieve ruststand door er nog een schot bij te prikken. (8-7) Met de wetenschap dat men in de tweede helft met de wind in de rug mocht gaan spelen was dat een goed uitgangspunt.
In de rust gaf coach Niels zijn ploeg de nodige tips om wat meer dynamiek in de ploeg te krijgen en stimuleerde hij zijn ploeg om te knokken maar toch de juiste keuzes te maken in de aanval. Bij terugkomst op het veld maakte Eric plaats voor Alko, die zijn invalbeurt gelijk bekroonde met een doelpunt (9-7). Hij is weer terug! In daarop volgende aanvallen sloeg Animo goed toe en gaf Tiel’72 het nakijken met rake afstandsschoten (11-7). Terwijl de Tielse coach heel druk was met de kapotte knietjes van onze Kevin in plaats van dat hij zijn eigen ploeg weer in het zadel zette, deelde Animo de genadeklap uit door het gaatje naar 5 doelpunten te tillen (12-7). In de fase daarna brak er een moeizame fase aan, waarbij er wel zo nu en dan lange aanvallen gespeeld werden maar uiteindelijk strandden op een eindpass of op de afronding. Het hield Tiel’72 enigszins weer in het zadel waardoor het gat weer verkleind werd naar 3 doelpunten (12-9). Animo hervond zich daarna weer even en scoorde een afstandsschot en Laura zou met haar laatste actie van de wedstrijd het slot er definitief opgooien (14-9), waarna ze plaatsmaakte voor Inge. Tiel’72 stribbelde nog wat tegen in de slotfase en kreeg het gat weer terug naar 3 doelpunten maar zag voor de derde keer op rij een nederlaag op het wedstrijdformulier verschijnen met een 14-11 eindstand.

Met deze zege komt er een einde aan deze 4e clash tussen het blauw-wit en oranje-zwart en kan Animo ondanks de 1e nederlaag in oktober tegen Tiel’72 terugkijken op een aantal geslaagde ontmoetingen. De apotheose in de zaal was natuurlijk het absolute hoogtepunt, maar deze kan je ook maar lekker in de tas hebben.
Volgende week in verband met Pinksteren geen wedstrijden, maar op 11 juni keren we terug voor de voorlaatste speelronde van dit seizoen. Animo 2 gaat op bezoek in Arnhem om daar een zege op te halen bij ECKA 2, Animo 1 moet aan de bak in Tilburg om tegen (de vermoedelijk kersverse kampioen) Tilburg een goed resultaat te behalen.

Tot over 2 weken!