, , ,

Animo vecht tegen degradatie

Afgelopen 2 weken heeft de selectie van Animo hard gestreden maar geen enkele punt binnengesleept. Dit zorgt ervoor dat zowel Animo 2 als Animo 1 op plek nummer 7 staat in de ranglijst. Beide ploegen bevinden zich dus onder de degradatiegrens, wat een wereld van verschil is in vergelijking met vorig jaar toen de selectie van Animo tweemaal kampioen werd in de zaal.

Krimpen aan den IJssel
Twee weken terug begaf de selectie van Animo zich richting KOAG, wiens thuisbasis zich bevindt in Krimpen aan den IJssel. Voor dit seizoen was KOAG een onbekende tegenstander voor Animo, maar in de eerste ontmoetingen bleek KOAG tweemaal de sterkere partij te zijn. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd tegen Animo 2 wisten de heren van KOAG vele doelpunten te maken, waardoor de achterstand na de rust onoverkomelijk bleek te zijn voor Animo 2, dat uiteindelijk thuis verloor van KOAG. Ook Animo 1 kon geen vuist maken tegen KOAG en moest met slechts één punt verschil de overwinning aan de tegenstander laten.

Het was tijd voor de returnwedstrijden tegen de groengele selectie van KOAG.
Animo 2 begon sterk aan de wedstrijd, met meerdere doelpunten van Vera in de eerste tien minuten, wat resulteerde in een voorsprong voor de bezoekende ploeg. Maar al snel kwam de diesel van KOAG op gang, waardoor Animo 2 de tegenstand niet meer kon bijbenen. Opnieuw waren het vooral de mannen in het groengeel die vanuit alle hoeken van het veld doelpunten wisten te maken. Ondanks veel wisselingen in de opstelling kon Animo 2 de flow van KOAG niet doorbreken. In de tweede helft slaagde Animo 2 er nog wel in om enkele keren te scoren, maar het was bij lange na niet genoeg om de tegenstander te bedreigen.
De eindstand van de wedstrijd werd uiteindelijk 12-28.

Animo 1

Animo 1 zette de thuisploeg direct op achterstand door meerdere doorloopballen erin te leggen. Hoewel Animo zich had voorbereid op de doorloopbalacties van KOAG, slaagde de dames van KOAG er toch in om met een effectieve strategie korte kansen en doorloopballen erin te leggen. Animo schoot scherp en wist over meerdere schijven doelpunten te maken. Aan de andere kant ondervond KOAG aanzienlijke moeite om een soortgelijke efficiënte te bereiken in hun aanval, gedeeltelijk vanwege de vastberaden verdediging van Animo die hen geen ruimte gaf om hun spel te spelen. Een paar minuten voor rust wist Kevin een mooie korte kans te verzilveren, waardoor Animo een voorsprong van vijf doelpunten meenam de kleedkamer in.

Na rust had Animo direct moeite om de lijn van de eerste helft door te zetten in de tweede helft. KOAG kwam sterk de rust uit en wist hun achterstand vakkundig weg te werken. Dit zorgde ervoor dat Animo tien minuten voor tijd pas twee keer had gescoord in de tweede helft maar wel 7 doelpunten tegen had gekregen. Ik zal het rekenen voor de stand niet aan u overlaten maar het vertellen, het stond 12-12 tien minuten voor tijd. Animo draaide lang aanvallen maar weinig doelpunten kwamen hieruit voort. De stand was van 12-12 naar 14-14 gegaan en er werd vanuit KOAG kant een time-out genomen. Nog twee minuten op de klok, in theorie was 1 doelpunt genoeg voor de winst. Animo brak een aanval van KOAG af en kon zo zelf nogmaals het gat van de korf proberen te vinden. Dit lukte niet en de bal ging weer naar de andere kant. In de laatste secondes van de wedstrijd wisten de dames van KOAG, de doorloopbalactie opnieuw succesvol uit te voeren en zo zag Animo hun punten verdwijnen. De eindstand was 15-14.

De selectie van KOAG was met deze punten weer een stukje verder weg van de degradatie grens terwijl bij Animo deze grens nog steeds in hun nek hijgde.

Animo vs Tilburg

Eerder dit seizoen toonde Tilburg 2 zich al als een geduchte tegenstander voor Animo 2, en door hun overwinningen in de opvolgende wedstrijden hebben ze zich inmiddels aan de top van de competitie genesteld. Animo 1 begon sterk tegen Tilburg 1, waarbij ze de tegenstander in de eerste helft overrompelden. Echter, Tilburg 1 vocht zich sterk terug in de tweede helft. Ondanks deze tegenstand slaagde Animo 1 erin om uiteindelijk nipt de zegevieren tegen Tilburg 1.

Een goede voorbereiding op de tegenstanders uit het zuiden had de week voorafgaande de wedstrijd plaats gevonden. Animo 2 wist wie en wat ze konden verwachten en misschien konden ze nog wel punten afsnoepen van de koploper.

Vera opende opnieuw de score voor Animo en wist vervolgens hierna direct nog meer doelpunten te maken. Het eerste kwart van de eerste helft liep gelijk op, beide teams gaven elkaar niet veel ruimte. Animo dwong Tilburg om enkel schoten van afstand te nemen waardoor ze moeite hadden om te scoren. Enkele minuten voor rust waren het de gebroeders van Est die Animo naar een voorsprong brachten. Echter, de tegenstanders van de gebroeders hadden het ook in hun vingers gekregen en wisten de voorsprong ook weer meteen te verkleinen.

Na rust bleef de stand gelijk oplopen, maar Animo slaagde er op een gegeven moment niet meer in om mee te scoren met Tilburg. Inge betrad even later na een langdurige blessure het veld weer, waarbij ze haar eerste speelminuten weer maakte. Haar rentree was veelbelovend, met een goede eerste actie die bijna tot een doelpunt leidde, maar helaas niet succesvol was. Ondertussen bleef Tilburg gestaag doelpunten maken, waardoor ze hun voorsprong geleidelijk vergrootten.
De eindstand was uiteindelijk 17-21.

Animo 1
In de eerste paar minuten van de wedstrijd bracht Animo zichzelf op voorsprong, maar Tilburg had slechts wat tijd nodig om op gang te komen. Na een kwartier gespeeld te hebben begon Tilburg ook doelpunten erin te leggen. Dit zorgde voor een gelijke stand op het scorebord. Het waren Laura en Mandy die samen Animo weer naar een voorsprong leidden maar dit was helaas niet genoeg. Animo keek toe hoe Tilburg de leiding over nam, waardoor ze kleedkamer in gingen met een achterstand van drie doelpunten.

Na de rust wist Tilburg hun voorsprong verder uit te bouwen, waardoor Animo zelfs zeven doelpunten achter kwam te staan. Hoewel Animo probeerde terug te vechten, maakten ze te veel kleine fouten om Tilburg echt uit hun ritme te halen. Zelfs de wissels die Niels inbracht, konden Tilburg niet van hun stuk brengen, terwijl ze onverstoord doorgingen met scoren.

Met nog zes minuten op de klok leek Animo een opleving te krijgen, waarbij ze meerdere afstandsschoten succesvol benutten. Maar hoewel ze de achterstand nog enigszins wisten te verkleinen, was de wedstrijd al verloren. De einduitslag viel uiteindelijk in het voordeel van Tilburg, met 23-26.

Programma
De selectie heeft nu de tijd om zich voor te bereiden op de komende wedstrijden tegen OVVO, die gepland zijn voor 2 maart.