, , ,

Animo (smeert) beter dan Dot

Nu de vaste verslagschrijver Herbert geniet van zijn zonnige vakantie in Frankrijk mocht ik vandaag het stokje nog een keer overnemen. Niet getreurd want de zon was ook volop aanwezig in Oss afgelopen zaterdag en dat zorgde ervoor dat de zonnebrand weer uit de kast gehaald kon worden.

Naast de selectie speelde ook het derde in Oss vandaag. Veel kansen, weinig herhaling zorgde voor weinig doelpunten in de eerste helft. In de rust stond het pas 3-1. Meteen na de rust vonden beide teams het gat van de korf maar dat was niet voor lang. Helaas eindige de wedstrijd in een uitslag van 7-4.

Ondertussen was het tweede ook gearriveerd in Oss, verschillende blessures en niet helemaal fitte spelers zorgde nog voor veel wisselingen in de opstelling. Animo startte niet scherp genoeg waardoor Dot al snel de 2-0 voorsprong pakte. Snel werd het vizier scherper gesteld en de korf gevonden. Aan beide kanten bleven er doelpunten vallen maar net voor de rust pakte Animo de voorsprong en ging met 2 puntenverschil de kleedkamer in. De wind die af en toe opstak had geen invloed op de mannen van Animo die in 2de helft bijna alle doelpunten scoorde. Dit zorgde er al snel voor dat Dot de winst aan zich voorbijzag vliegen en verschillende wissels ook geen invloed meer hadden op het spel van Animo. Zo eindige de wedstrijd met een uitslag van 10-14.

Tijdens een korte pauze tussen de wedstrijden door maakte Animo 1 zich klaar voor de wedstrijd tegen Dot 1. Eerder dit seizoen was Animo te sterk voor Dot, maar dat was geen garantie om te winnen vandaag. Al snel in de eerste helft bleek dat Animo makkelijker de korf vond dan Dot. Ondanks dat, liet het thuispubliek van zich horen maar daar trok Animo zich niks van aan. Einde eerste helft had zowel Alko als Ivo verschillende schoten gescoord en dit zorgde ervoor dat de voorsprong stukje bij beetje uitgebreid werd. Met een rustuitslag van 7-11 kon Animo 1 de kleedkamer in. De spelers kregen onder andere van coach Niels mee voor in de tweede helft dat alle kleine foutjes eruit moesten worden gehaald, want Dot zou ook Dot niet zijn als ze de winst zomaar uit handen zouden gaan geven. De 2de helft ging van start en Animo vond iets minder gemakkelijk de korf als eerder. Er waren onderling veel duels waarvan scheidsrechter van de Poll het niet nodig vond om op zijn fluitje te blazen. Maar daar zijn ze weer, het herenduo Alko & Ivo die beide de korf weer vonden en doelpunten maakten. Dot probeerde de achtervolging nog in te zetten maar hiervoor was het te laat en eindige de wedstrijd in een uitslag van 16-19.

4 punten en aantal verbrandde hoofdjes ging hierna weer terug naar Geldermalsen.