, , ,

Animo sluit af met zeges en neemt afscheid

Met de laatste speelronde op het programma zat seizoen 2021-2022 er bijna op. We mogen ons in de handjes knijpen dat we toch nog zoveel wedstrijden hebben kunnen spelen met een volledige veldcompetitie en een verkorte zaalcompetitie. En de geboekte resultaten mochten er ook zijn. In het afsluitende weekend mocht Animo 2 aantreden tegen het eveneens goed presterende Zwaluwen 2 en Animo 1 speelde nog een keer tegen DKB 1, dat in de tropische temperaturen nog moest proberen degradatie te voorkomen.

Zwaluwen 2 maakt de zomer
Animo 2 trad dus aan tegen Zwaluwen 2 en flikte het om de wedstrijd over de streep te trekken. De tegenstander was na de zaal opgeklommen naar de 3e plaats en kon dus vrijuit spelen in Geldermalsen, maar was Animo niet de baas. Ook de hitte leek Animo niet te deren want er werden zoals gewoonlijk veel doelpunten geproduceerd. Uitslag 23-13 en dus ongeslagen kampioen. Dat werd donderdagavond op Instagram al aangekondigd door Animo 2, dus aan vertrouwen in een goede uitslag was er geen gebrek! Afsluiting met een ongeslagen kampioenschap en handhaving in de zaal. Het Animo 2 van seizoen 2022-2023 kan dus aan de bak in 2x de reserve 2e klasse! Mooi!

DKB krijgt geen kans om degradatie te ontlopen
Nu was het al een utopie dat de ploeg uit Best het over de streep zou trekken. De opdracht voor DKB was simpel, een punt of meer pakken in Geldermalsen en daarna heel hard bidden dat SDO de punten zou laten liggen tegen het reeds gedegradeerde team van Keizer Karel. Dat laatste was al lastig, aangezien Keizer Karel in de hele veldcompetitie geen van de tegenstanders wist te verslaan en SDO op papier toch wel echt een maatje te groot is, zeker in Veldhoven. De andere opdracht van DKB was dus het bestrijden van Animo, wat ook een lastige klus was voor de bezoekers. Daarbij opgeteld dat de omstandigheden met de verzwelgende hitte ook niet ideaal zijn om voluit de strijd aan te gaan werd het eigenlijk een mission impossible, zeker toen Animo na een krappe 10 minuten spelen een 3-0 voorsprong op het scorebord had staan. DKB gaf zich echter niet gewonnen en profiteerde van de opnieuw falende aanvallende aspiraties van de thuisploeg. De 3-0 voorsprong van Animo werd teniet gedaan (3-3), maar DKB kon vervolgens niet doordrukken. Animo nam het initiatief weer in hadden en creëerde weer een gat van 3 doelpunten en handhaafde deze met de nodige moeite tot aan de rust. (8-5)
Coach Niels moedigde zijn ploeg aan om de energie in de wedstrijd te steken ondanks het warme weer bracht enkele wissels om zijn ploeg van nieuwe energie te voorzien. Het was Tessa die vervolgens de score openbrak in de tweede helft en het gat op 4 punten verschil bracht (9-5). De normaliter aanvoerster van het vlaggenschip kreeg voor het eerst weer wat langer de tijd om te spelen nadat zij in de zaal een arm brak tijdens een wedstrijd. Dat werd dus bekroond met een doelpunt. DKB maakte vervolgens nog een kleine vuist door twee doelpunten van afstand te maken, maar was niet bij machte om de wedstrijd te keren. (9-7)  Vanaf die periode scoorde beide ploegen niet makkelijk maar wist Animo op de juiste momenten de ballen binnen te prikken op relatief korte afstanden van de korf en kon het langzaam uitlopen naar een 15-10 overwinning. DKB nam daarmee afscheid van de 2e klasse en Animo verwelkomde een 2e plaats omdat DOT de punten moest laten aan ongeslagen kampioen Tilburg.

Afscheid
In de tweede helft van Animo – DKB vielen ook Erwin, Bartjan en Nathalie in bij het vlaggenschip en gingen de gedachten uit naar Mariska. Deze spelers nemen afscheid van de selectie. Even kort laten passeren:

Bartjan
Het is altijd jammer om afscheid te nemen van een jonge spelers zoals Bartjan, hij zal vanaf komende seizoen in Animo 3 gaan spelen vanwege zijn opleiding tot politieagent. Hij kan dit lastig combineren met de verplichtingen die komen kijken bij de selectie. Uiteraard hopen we dat Bartjan in de nabije toekomst weer terug kan keren. Voor nu zwaaien we de vriendelijke spierbundel in ieder geval uit, die een ijzersterke progressie in Animo 2 beloond zag worden met speelminuten in Animo 1 dit seizoen. We gaan er vanuit dat dit niet de laatste zullen zijn. Bartjan, succes!

Erwin
Als we het hebben over het meubilair binnen de selectie en onze vereniging, dan tref je voor 100% Erwin daarbij aan. De hondstrouwe Animoër heeft besloten de selectie te verlaten, maar hij zal ongetwijfeld nog veelvuldig op de vereniging te vinden zijn. Hij gaat in ieder geval een dubbele supportersrol vervullen want hij gaat zowel Animo als zijn favoriete voetbalclub Ajax aanmoedigen de komende tijd. Voor beide heeft hij een seizoenskaart komend seizoen. De selectie verliest in ieder geval een vaste waarde in Animo 2 en zal moeten zoeken naar een nieuwe Erwin! Enjoy Erwin!

Mariska
Haar vakantie gooide roet in het eten waardoor ze de laatste wedstrijd niet meer mee kon maken met onze selectie, maar ze nam afgelopen donderdag afscheid. Mariska was in de zomer van 2016 op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat ze bij Ter Leede (voormalig korfbalclub uit Leerdam) niet meer haar ei kwijt kon. De keuze was toen GKV 3 (Gorichem) of komen korfballen in de selectie van Animo. Ze koos gelukkig het laatste en ontpopte zich tot een vast waarde in Animo 2. Naast het korfballen heeft ze zich ook uitstekend ingezet voor onze vereniging en verliezen we een trouw selectielid die gaat samenwonen met haar vriend en daardoor wat verder uit de buurt van Geldermalsen gaat wonen. Veel geluk!

Bericht gaat verder onder de foto’s


Nathalie
Met Nathalie verliezen we één van onze oudste dames in onze selectie, maar absoluut niet de minste. Onze snelschutter maakte vorig jaar al de keuze om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Animo 1 nadat ze jarenlang toch één van de topschutters was. Haar befaamde vrije bal, platte schoten en vlijmscherpe passing gaat gemist worden. Dit seizoen maakte ze toch nog de nodige minuten in Animo 1 en beschaamde dat vertrouwen allerminst. Ook in Animo droeg ze een flinke steen bij aan de behaalde resultaten, waardoor het afscheid toch wel zwaar valt. Maar Nathalie gaat een nieuwe stap maken in het leven, komende vrijdag gaat ze “Ja” zeggen tegen haar Martijn en gaat ze genieten van haar korfballoze leventje. Geniet van je bruiloft en we zien je graag terug langs de lijn!

Als laatste nemen we ook afscheid van Coach Bert, bezielend leider van Animo 2:

Bert
Nadat we jarenlang aan hem getrokken hadden om Animo 2 onder zijn hoede te nemen, nadat hij in het verleden al vaker bij Animo diverse teams onder handen genomen had keerde hij terug. In de afgelopen twee seizoenen werkte hij samen met Wim Jansen en Niels Helmond en boekte uitstekende resultaten met Animo 2. Corona gooide uiteraard een heleboel roet in het eten en vroeg de nodige aanpassingen van spelers en staf maar Bert’s enthousiasme en toewijding bleef onverminderd. Hij haalde dit seizoen zijn doelstellingen door Animo 2 kampioen te maken van de reserve 3e klasse op het veld en handhaafde zijn ploeg in de reserve 2e klasse zaal. Trots mag hij zijn en met dat gevoel mag het gezelligheidsdier wederom afscheid nemen van de club die toch een speciaal plekje in zijn hart heeft. Bert, we gaan je gezelligheid, energie en vastberadenheid missen! Bedankt voor de afgelopen 2 seizoenen en we hopen dat je nog eens een biertje komt drinken!


Als allerlaatste bedankt de selectie iedereen voor de support dit seizoen en wenst iedereen een fijne vakantie, we zien elkaar gelukkig nog op het slotfeest voordat iedereen gaat genieten van een welverdiende vakantie! Tot snel!