, , ,

Animo schuift ook HKC (U) aan de kant

Beter laat dan nooit, maar hierbij nog een verslag van onze selectie van afgelopen weekend. Deze snelschrijver heeft de afgelopen weken drukte ervaren en kreeg dus geen letter op het (digitale) papier, maar het moment is toch daar.
Afgelopen weekend kende de selectie een tweetal thuiswedstrijden tegen de selectie van HKC uit Utrecht. Een week eerder speelde Animo al tegen Antilopen om de oliebollen uit de benen te spelen, dus nu was het weer voor het “echie”.

Als je in de zaal speelt zijn weersomstandigheden niet zo belangrijk, behalve dat je ze soms moet trotseren om bij de zaal van bestemming te komen. Bij De Randhorst was dat vorige week met al het hemelwater dat naar beneden stortte anders, want op diverse plekken sijpelde het water toch het pand binnen. Het grootste probleem was een minimale lekkage die vanaf het dak ongeveer in het midden van het speelveld tegen de middellijn aan spetterde. Op de donderdagavond werden er pionnen omheen gezet om daar uit de buurt te blijven maar de billen werden wel samengeknepen voor de wedstrijden op zaterdag. Animo was hierin afhankelijk van het oordeel van de scheidsrechter en sprak de weergoden aan om minder water naar beneden te sturen zodat de situatie niet zou verergeren. Dat laatste lukte wel aardig en ook de scheidsrechters werden overtuigt dat de situatie veilig was mits er af en toe wat druppels weggeveegd mochten worden. Animo had gelukkig meesterveger Chiel in de gelederen die een uitstekend debuut op het hoogste niveau kende en daarom een belangrijke bijdrage leverde in de resultaten van de selectie!

Animo 2 drukt HKC (U) 2 de middenmoot in
Voor Animo 2 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma zo aan het begin van het jaar 2023. Het op de tweede plaats staande HKC (U) 2 was de tegenstander en Animo was erop gebrand om de ongeslagen status vast te houden. Beide ploegen hadden een niet zo’n beste wedstrijd voor de Kerstdagen, HKC verloor van DOT 2 en gaf daarmee de ongeslagen status op, Animo ontsnapte op het nippertje bij Wageningen 5 en zat dus wel ongeslagen aan het Kerstdiner. Nu was het dus zaak om te laten zien dat Animo niet voor niks de ranglijst aanvoert.
Beide ploegen begonnen aardig aan de wedstrijd en hielden lang gelijke trend. Tot 2-2 werd er stuivertje gewisseld waarna Animo een gaatje sloeg van 2 doelpunten (4-2), Animo had ogenschijnlijk het betere veldspel maar liet zich regelmatig onder de korf in de luren leggen door de tegenstander. HKC trok dan ook de stand gelijk (4-4) en beide ploegen hielden dat vast tot een 7-7 stand. Animo kreeg vervolgens meer grip op het aanvalsspel van HKC, dat weinig creativiteit kende, maar tot dan wel effectief was. Dit kantelpuntje zorgde ervoor dat Animo voor het eerst 3 keer achtereenvolgens wist te scoren en een 10-7 voorsprong pakte. HKC probeerde dit voor de rust nog te pareren maar dat lukte niet. Er werd gerust bij een 11-9 voorsprong voor Animo.
In de rust werd er gehamerd op scherpte in de verdediging en beweging in het aanvalsspel. De tweede helft werd door Ezri geopend met een mooie doorloopbal waardoor de marge weer op 3 stond (12-9). Animo verzandde vervolgens weer even in foutjes waardoor HKC de achterstand terugdrong naar slechts 1 punt achterstand (13-12). Animo pakte vervolgens de draad weer goed op en maakte weer een reeksje van 3 doelpunten waardoor de tegenstander ontmoedigd moest worden (16-12). Dat lukte, want na een doelpunt van HKC sloeg Animo de beslissende slag in de wedstrijd met nogmaals 3 doelpunten uit de handen van invallers Wim en Tjerk (19-13). De tegenstander zette vervolgens nog 1 keer aan met lange aanvallen en bracht het verschil weer naar 3 (19-16) maar zag Animo in de slotminuten toch weer weglopen naar de 21-16 eindstand. Animo nog steeds ongeslagen, HKC zakt verder weg op de ranglijst.

Animo zonder veel moeite langs HKC
De tweede wedstrijd van de avond was op papier een ontmoeting tussen koploper Animo en rode lantaarndrager HKC, een minder spannend affiche dan Animo 2 – HKC(U) 2. Echter de wedstrijden moeten natuurlijk wel gewonnen worden om de koppositie vast te houden. HKC was zich duidelijk bewust van haar plek in deze wedstrijd en leek redelijk onbevangen te starten aan de wedstrijd. Animo pakte zoals verwacht het initiatief en de leiding in de wedstrijd (2-0), HKC sloot de rijen en hield Animo tot 3-2 aardig bij. Daarna kreeg Animo iets meer gevoel in de vingers en leken de doelpunten langzaam te gaan vallen (6-2). Voor de mensen die ingezet hadden op een monsterscore viel het wellicht wat tegen maar Animo werkte eigenlijk heel solide en zakelijk de wedstrijd af en liet zien domweg over een hoger basisniveau te beschikken dan de tegenstander. Niet veel meer, ook niet veel minder. Toch konden we gedurende de eerste helft wel steeds duidelijk zien wie goed in de wedstrijd zaten en wie niet aan Animo-zijde want met name Ivo en Kevin heersten met afstandsschoten in de eindfase van de eerste helft. Beide heren zouden aan het einde van de wedstrijd respectievelijk 10 en 7 doelpunten noteren waarvan 10 afstandsschoten. HKC bekende ondertussen kleur en deed wat het kon om de strijd aan te gaan met Animo. Tegenvaller was wel het uitvallen van Jasper na ongeveer een kwartier. Hij gleed achterin de zaal uit over een vochtige plek en deed daar zijn tenen te ver krommen. Hij leek door te kunnen spelen, maar gooide uiteindelijk de handdoek in de ring of beter gezegd de schoenen aan de kant. Wim vulde in het restant van de wedstrijd zijn plek op. Na deze onverwachte wissel pakte Animo wel door en begon te werken aan een ruime voorsprong bij rust want die werd bereikt met een 15-5 tussenstand.
Na de rust was het Ivo die de score opende waarna HKC voor het eerst in de wedstrijd 2 doelpunten achter elkaar wist te produceren (16-7). Animo leek dat zowaar niet te pikken en scoorde met grote variatie 5 doelpunten achtereen (21-7). Daarna schakelde een tandje terug en was het eigenlijk Ivo die nog de boventoon voerde in de De Randhorst met hier een daar een doelpuntje van een medespeler. HKC zat echter iets beter in de wedstrijd en pakte goed doelpunten mee in de tweede helft waardoor de marge flink bleef maar nooit op zou lopen naar meer dan +20. In de slotfase jaagde Animo nadrukkelijk op het 30ste doelpunt maar dat zou dan niet meer lukken, ondanks verwoede pogingen van met name invaller Herbert die daarvoor ook alle gelegenheid kreeg. Maar ja, wat in het vat zit verzuurd niet. De wedstrijd werd beëindigd bij een 29-13 eindstand, 2 punten bij geschreven en op naar de volgende speelronde!

De volgende speelronde treft de selectie de evenknie van Juliana in Oud-Gastel. Deze ontmoeting stond vorig seizoen al op het programma, echter werden beide ploegen niet aan elkaar gekoppeld en in verkorte zaalcompetitie. Nu komt het er toch van.
Animo 2 treft in Juliana 2 een geduchte tegenstander, de thuisploeg verloor in de eerste speelronde van HKC (U) 2 maar richtte zich vervolgens sterk op. Juliana staat nu op de 2e plaats met slechts 2 punten achterstand op Animo en kan een goede slag slaan door Animo over de knie te leggen om zo de strijd om de eerste plaats nog spannender te maken. Het is aan Animo om dat niet te laten gebeuren en Juliana juist op afstand te zetten.
Animo 1 kan zich opmaken voor een duel met de huidige nummer 6 van de ranglijst die eigenlijk te weinig potten breekt op dit moment. We gaan er vanuit dat dit ook dit weekend niet zal gebeuren. We zien jullie graag langs de lijn!