, ,

Animo repareert slechte start tegen DKB

Wetende dat Tilburg na vorige week de koppositie ruim in handen heeft is het vanaf nu hopen op een misstap van hen. Voor Animo is het devies om de wedstrijden te gaan winnen om de druk erop te houden en zoals men aangaf in de nabeschouwing van de strijd tegen Tilburg om als team beter te worden.

Vorige week verliet Alieke het veld met een blessure en heeft de tijd nodig om weer terug te keren. Nicole werd opgeroepen als haar vervangster en mocht na de invalbeurt van vorige week nu vanaf de start meedoen tegen DKB. De tegenstander maakte het DOT vorige week aardig lastig en heeft de punten nodig om weg te blijven van de 7e plaats waar degradatie opstaat aan het einde van de veldcompetitie. Winst in eigen huis tegen Animo zou een mooie opsteker zijn voor De Kanaries Best (DKB). Animo sprak dat uiteraard tegen in de voorbereiding op de wedstrijd, want de ploeg was weer toe aan een zege na twee nederlagen. Maar goed, woorden zijn geen daden.
DKB was duidelijk scherper op het moment dat de wedstrijd startte want de doelpunten kwamen al snel los aan de geel-zwarte zijde. Deze werden intens gevierd door een nogal luidruchtige supporter die duidelijk smachtte naar een overwinning van zijn cluppie. Animo sputterde in deze fase wel tegen maar kreeg nauwelijks voet aan de grond omdat het zelf de scherpte niet op kon roepen, met name in het verdedigende aspect waarin de nodige fouten gemaakt werden. Zodoende prijkte er een 7-3 achterstand op het scorebord na een kwartier spelen. Animo mopperde en begon langzaam zichzelf in de wedstrijd te knokken waarbij het meer en meer controle over de aanvallen van DKB kreeg. In het tweede kwartier van de 1e helft ontvouwde zich een heuse reparatieslag van Animo. DKB zag het aan, maar kon de opmars niet voldoende stuiten, maar bleef aan de leiding. Het kostte ze wel een wissel relatief kort voor rust omdat er in een reboundduel tussen 4 heren een bril sneuvelde waardoor de speler in kwestie helaas niet verder kon. De rust werd bereikt met een 9-8 stand.
Coach Niels maakte er niet veel woorden meer aan vuil, maar zijn ploeg moest duidelijk de scherpte vinden nadat men in de file had gestaan gedurende de reis naar Best. Of had Animo zich onvoldoende kunnen motiveren voor deze pot? Het deed er in ieder geval niet meer toe, want de wedstrijd moest gekanteld worden om de punten mee naar huis te nemen. De aanwijzingen werden gegeven voor elk vak en met een schop onder de kont kon Animo het veld weer op.
DKB voelde voor de rust al nattigheid toen Animo vrij rap weer terugkwam in de wedstrijd en de tweede helft kon de thuisploeg niet bijschakelen om Animo weer het vuur aan de schenen te leggen. Animo kwam op voorsprong op 9-10 en liet die vervolgens niet meer los. Voor het eerst kon zelfs de luidruchtige meneer aan DKB-zijde zien dat Animo de betere ploeg was en ook het meeste recht op de punten had. Het gat werd gestaag groter en Animo liep uit naar een 11-15 voorsprong in het eerste kwartier van de tweede helft. DKB bleef goed meedoen maar had een stunt op uit het hoofd gezet en probeerde schade te beperken. Animo bleef echter scherp schieten en pushte de score in de eindfase toch naar een getal boven de 20. De scheidsrechter van dienst floot af bij een 13-21 stand, waardoor er weer 2 punten bijgeschreven mochten worden. Dat is toch lekker na 2 verloren potten.

Door deze zege heeft Animo de 2e plaats weer in handen, doordat Tiel’72 gelijkspeelde tegen Duko (20-20). Hetgeen geldt wel als een waarschuwing voor komende week als Duko langskomt voor de eerste returnwedstrijd van de veldcompetitie. Animo kan niet opnieuw het af laten weten in de beginfase. Winnen is een vereiste om met een goed gevoel de zaal op te zoeken!