, , ,

Animo ook in nieuw seizoen te sterk voor SDO

Zo daar zijn we weer! Jullie vaste verslagentypert had 2 weken vakantie, maar gelukkig werden jullie vorige week bediend door niemand minder dan onze hoofdtrainer Niels die “ff” een verslag uitgebracht van Animo 1 t/m 3. Vanaf deze week is het weer business as usual en nu we het toch daarover hebben… Dat moet natuurlijk starten met onze vrienden uit Veldhoven a.k.a. SDO. Nieuw seizoen, nieuwe teamsamenstellingen dus weer wat om voor te spelen. Voor SDO was het te hopen dat het toverwoord van Erik ten Hag bij Manchester United, composure, ook binnen de gelederen van de gasten van vandaag ingedaald is na een aantal zeer tumultueuze wedstrijden afgelopen seizoen.

Allereerst was het Animo 2 tegen SDO 2, de ploegen troffen elkaar voor het laatst in de zaal waarbij Animo in maart ruim te sterk was voor de tegenstander. Maar goed, ons tweede ziet er iets anders uit dan vorig seizoen met een goede mix tussen jong en oud, al lieten de oude strijders het de afgelopen weken hier en daar wat afweten. Gelukkig keerde Marco weer terug in de basis na een korte blessure en een invalbeurt vorige week en ook Herbert keerde terug van zijn welverdiende vakantie. Het wachten is nu op het herstel van Rick en Tjerk, de laatste was niet beschikbaar in verband met ziekte.
Ook SDO had zo wijzigingen, maar ook een hoop bekende gezichten. Toch was Animo van de meet af aan de betere ploeg en bouwde aan een voorsprong in het eerste kwart van de wedstrijd. Animo was gebrand op een goed resultaat na een nederlaag tegen Rust Roest 3 een week eerder. Een zege zou goed zijn voor het vertrouwen en Animo leek met een 6-1 voorsprong de zaakjes goed voor elkaar te hebben. Het enige vuiltje aan de lucht was de wind, die vooraf als een minimale factor benoemd werd door coach Robbert, maar vervolgens toch lelijk opstak waardoor de ploegen zich aan moesten passen om ervoor te zorgen dat de ballen niet alle kanten op vlogen zodra ze de handen verlieten. Nog voor rust had Animo een stevige voorsprong in handen (9-3) waarbij slechts 1 SDO’er de korf kon vinden in de eerste helft. Verdedigend goed, aanvallend voldoende.
Dat eerste bleef in de 2e helft gehandhaafd maar aanvallend kwam er serieus klad in. Animo creëerde legio kansen maar wist het gat van de korf maar moeizaam te vinden. Met name doorloopballen scoren bleek een bijzonder moeilijke opdracht te zijn. SDO bleef ondertussen knokken en kroop langzamerhand dichterbij en verkleinde het gat uiteindelijk van 6 doelpunten naar 2 doelpunten verschil. Verder kwam het gelukkig niet, Animo won met 12-10. Huiswerk: Afmaken van kansen!

Daarna was het de beurt aan Animo 1 en SDO 1 om de strijd aan te gaan. Beide ploegen treffen elkaar dit seizoen slechts 2 keer, in plaats van de 5 ontmoetingen van afgelopen seizoen. SDO verloor vorige week met 2 punten verschil van Atlantis, Animo won van PSV. Animo was aan de stand verplicht om de wedstrijd te winnen, ook gezien de resultaten in het recente verleden. Ook hier werd er in het eerste kwart van de wedstrijd gewerkt aan een voorsprong want na een kwartier spelen prijkte er een 4-0 voorsprong op het scorebord die vervolgens uitgebreid werd naar 6-0. Op het moment dat men zich afvroeg of SDO in de eerst helft nog zou scoren paste de ploeg twee wissels toe waarbij een van de twee wissels middels 2 vrije ballen ook de score opende voor de gasten. (6-2) Animo scoorde daarop nog 1 keer voor rust, waardoor er dus met een 7-2 voorsprong de kleedkamer opgezocht werd.
In de tussentijd verloor Animo aanvoerster Tessa aan een blessure waarna Nicole het veld betrad als haar vervanger.
De tweede helft werd geopend door de doelpunt van Kevin die uiteindelijk 7x tot scoren zou komen in de gehele wedstrijd. Daarna zakte het niveau weg, ook in deze wedstrijd kreeg SDO meer grip in de tweede helft en verzuimde Animo de kansen af te ronden. Met veel te korte schoten en gemiste opgelegde kansen kreeg SDO de kans om één en ander te repareren, maar was Animo weer voldoende bij de les om de opgelopen schade te repareren. In die zin was het een kopie van het duel dat Animo en SDO speelden in september 2021 welke eindigde in een 14-9 overwinning. Nu liep het ietsjepietsje anders. Toen was het heet, nu was het kouder met veel wind en scoorde Animo uiteindelijk 1 keer meer dat die editie. Dat kwam mede dankzij een goede wisseling van de dames, geïnitieerd door coach Niels. Mandy en Laura vonden vrijwel direct na deze omzettingen de korf en bepaalden de eindstand dus op een 15-9 overwinning!

Volgende week lijkt een belangrijk weekend te worden met een dubbele ontmoeting met Fiducia. Animo 2 gaat zich meten met een ploeg die 3 punten verzamelde in de eerste 2 wedstrijden en kan met een goed resultaat verder omhoog kijken. Deze ploegen troffen elkaar voor het laatst in seizoen 2010-2011 toen Animo 2 twee keer te sterk was voor Fiducia 2.
Fiducia 1 zal bij de onzen iets verser in het geheugen zitten want de ploegen oefenden in de zaalperiode van afgelopen seizoen tegen elkaar. Dat was voor Animo een frustrerende wedstrijd die uiteindelijk verloren werd. Nu hebben beide ploegen in de eerste 2 speelronden de volle buit binnengehaald en kunnen we stellen dat de eerste kraker op het programma staat waarbij Animo de ambities waar zal moeten maken.