, , ,

Animo ongeslagen de zaal in

Met de hele, hele benauwde zege van vorige week in het achterhoofd had Animo wat te doen op het gebied van scherpte deze week. Er werd samen met het 2e team goed getraind en toegewerkt naar de confrontatie met nummer 7 PSV/lifovragen.nl. De wedstrijd van Animo 2 tegen Rust Roest werd tussendoor even verplaatst naar dinsdag 1 november waardoor Animo 3 het voorprogramma was van ons vlaggenschip. Daarin gaf ons 3e het goed voorbeeld want nadat men in de eerste speelronde de punten aan PSV/lifovragen.nl 2 moest laten, was het nu Animo 3 dat zelf aan het langste eind trok en met een nipte 15-14 overwinning van het veld af stapte. Zij gaan met een knappe 4e plaats in de reserve 3e klasse de zaal in. Daarna was het dus de beurt aan Animo 1.

De tegenstander zal mogelijk enige hoop geput hebben uit de nipte overwinning van Animo op Ready’60 vorige week. Al was het maar het vermoeden dat Animo “niet in vorm” zou zijn, PSV kan de punten goed gebruiken daar het zelf slechts eenmaal won (van Ready’60) en de aansluiting met de middenmoot kwijt is. Ondanks dat de 7e plek gewoon klasse behoud betekend voor de Eindhovenaren, zou het gat naar Ready’60 groter moeten worden. Animo was in ieder geval niet van plan om de tegenstander de punten te gunnen, want de ongeslagen status is ook wat waard. Animo startte daarom voortvarend aan de wedstrijd en zette binnen 5 minuten een 3-0 voorsprong op het scorebord, daarna werd er gezocht naar het vergroten van de marge maar wenste PSV daar niet aan mee te werken. De gasten verweerden zich kranig van afstand en de strafworpstip waardoor Animo wederom een moeizame periode kende. Ondanks dat er een 8-4 en een 10-6 voorsprong op het scorebord stond, zakte het tempo en de scherpte weg. Animo en PSV produceerden de ene na de andere éénschotsaanval en het wachten was op de ploeg die dat ritme zou breken. Dat werd dus PSV, dat onder veelal hoge druk toch de korf wist te vinden. Daarmee leek er met een 10-10 stand de kleedkamer opgezocht te worden maar de scheidsrechter had tijdens de nodige spelonderbrekingen de tijd goed bijgehouden. Animo herpakte zich in die luttele minuut door tweemaal trefzeker te zijn en alsnog met een voorsprong de rust in te gaan (12-10).
Na de rust had coach Niels duidelijk wat scherpte in de koppies van zijn spelers gepraat want de tweede helft werd goed begonnen. Met 3 doelpunten in de eerste 4 minuten liep Animo weer weg van de tegenstander (15-10) voordat PSV wederom van afstand de korf vond (15-11). Animo leek het daarna wel welletjes te vinden, vanuit lopende aanvallen met de nodige beweging etaleerde Animo het krachtsverschil duidelijk en breidde door voorsprong uit (19-11). PSV legde zich neer bij een nederlaag en speelde daarna eigenlijk geen rol van betekenis meer in de wedstrijd, Animo legde nog een goed schotpercentage neer tot aan het einde van de wedstrijd en stapte eigenlijk voor het eerst met een +10 marge van het veld af. (27-16)

Nadat er vorige week al goed nieuws kwam uit Mijdrecht, was het wederom raak in dezelfde plaats. SDO deed Animo een vriendendienst door de nummer 2 Atlantis een nederlaag toe te dienen waardoor het gat tussen koploper Animo en runner-up Atlantis groeide naar 5 wedstrijdpunten. Met nog 6 wedstrijden te gaan na de zaal staat Animo er bijzonder goed voor met 16 punten uit 8 wedstrijden. Maar goed, dat kan even in de ijskast want in de zaal gaat Animo zich opmaken voor haar debuut in de 1e klasse. Het valt te bezien hoe dat zich gaat ontwikkelen de komende maanden.

Nu we het toch over de zaal hebben, kunnen we de voorbereiding alvast benoemen. Animo’s selectie gaat in de komende 3 weken een viertal keer oefenen tegen verschillende tegenstander. Even op een rijtje: