, , ,

Animo met dubbele gevoelens naar het kerstdiner

Afgelopen zaterdag kwamen onze gele tegenstanders vanuit het verre Oost-Souburg naar Geldermalsen gereden. Onderweg kwamen ze nog langs Gorinchem waar de tegenstanders van het tweede vandaan kwamen, GKV 3. Voor alle ploegen was het een belang om te winnen vandaag want iedereen bevond zich rondom de degradatiestreep, daar wil je aan het einde van het seizoen niet eindigen.

Animo 2 triomfeert tegen GKV
Animo nam het initiatief in de wedstrijd door het eerste doelpunt te scoren van de wedstrijd. Vervolgens reageerde GKV hier scherp op door 2 afstandsschoten en 1 korte kans als antwoord te geven. Na enkele aanvallen wist Marco een geschoten bal van Vera handig te onderscheppen en een snelle korte kans te benutten. Deze kans resulteerde in een fraaie aanraking op de voorkant van de korf, waardoor Marco zijn eigen bal kon afvangen en nog een kans creëerde. Hij gooide de bal met 1 hand omhoog door de korf heen. GKV wist de aanval hierna een stip mee te krijgen van de scheidsrechter en zo stond het na 10 minuten speeltijd 2-4.

Animo begon met een dynamischer spel te spelen en langere aanvallen te draaien waardoor de doelpunten snel vielen. GKV had moeite hiermee en het lukte ze ook niet meer om zelf te scoren. Animo liep o.a. hierdoor voor het eerst dit zaalseizoen met 6 doelpunten voorsprong de kleedkamer in! Het was nu nog een kwestie van volhouden en de eerste punten van dit zaalseizoen waren eindelijk binnen.

Na de rust wist Animo opnieuw de korf te vinden en het eerste doelpunt van de tweede helft te scoren, waarmee ze hun voorsprong verder uitbouwden. Ondanks de poging van de heren van GKV om met korte kansen en schoten de achterstand in te halen, bleef Animo standvastig. Animo breidde hun voorsprong gedurende tweede helft uit.

Richting het einde van de wedstrijd viel op dat elke speler van het tweede een bijdrage had geleverd aan het scoreverloop. De overwinning was een fijn resultaat van weken van teleurstelling en wedstrijden die telkens opnieuw net verloren werden.
Het tweede won uiteindelijk met 19-10 en staat hierdoor net voor de kerststop, 7de in de competitie.

Animo 1 slipt weg in de tweede helft
In de eerste minuten van de wedstrijd gaven de scheidsrechters meteen hun grens aan beide ploegen aan. Dit zorgde ervoor dat het eerste doelpunt aan beide kanten voortkwam uit een strafworp. Een paar minuten bleef het stil met doelpunten aan beide kanten. Opvallend was het moment waarop de scheidsrechter eerder ingrepen met strafworpen, maar nu besloten het spel te laten doorgaan toen Kevin een kans op een vrije doorloopbal ontnomen werd door een dame van Fortis. De commotie die hierdoor veroorzaakt werd, zorgde ervoor dat Jasmijn vrij stond en de ontnomen kans van Kevin goed maakte met een doelpunt.

De dames van Animo hadden de smaak te pakken gekregen en scoorde verschillende keren in de eerste heft. Ook hierbij was het opvallend dat de dames van Fortis veel vrije ballen en schoten misten terwijl Animo in hun voorbereidingswerk had gezien dat de dames van Fortis wel een balletje in een korf konden gooien. Richting het einde van de eerste helft schoten de mannen van Animo ook nog een paar ballen erin. Zo ging Animo na een keurige eerste helft gespeeld te hebben de kleedkamer in met 4 punten voorsprong.

Waar de dames van Fortis in de eerste helft nog niet wakker waren na de lange autorit waren ze dit in de tweede helft wel geworden. Om de oren van Animo vloog het ene na het andere afstandsschot erin. Een time-out aangevraagd door Niels hielp niet meer, Animo bleef achter Fortis aan ‘hollen’. Het verschil in schotpercentage was een wereld van verschil in vergelijking met de eerste helft. Daarnaast zette Animo niet voldoende aanvalskracht er tegenover om mee te blijven scoren met de Zeeuwse tegenstanders. De punten gingen mee naar Zeeland.

Deze nederlaag zorgt ervoor dat Animo 1 net zoals Animo 2 op de 7de plek terechtkomt in de competitie. Plek 7 & 8 zullen aan het einde van het seizoen degraderen. Desalniettemin is het druk in de middenmoot van de overgangsklasse, dus er zijn nog genoeg kansen voor Animo om zich na kerst weer omhoog te werken! Hoe Animo van plan is dit te realiseren kunnen ze goed bedenken tijdens de twee weken feestdagenstop.

De selectie van Animo wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!