, ,

Animo kraakt code Tiel’72

Huiswerk, huiswerk, huiswerk…. Animo had het er druk mee afgelopen week. Nadat er een punt weggesleept werd uit Rheden had Animo het nodige door te nemen na de desastreuze eerste helft tegen Rheko vervolgens moest er doorgeschakeld worden naar de ontmoeting met koploper Tiel’72 dat natuurlijk als buurman in de Betuwe een goede bekende is voor Animo.

Met een plan vertrok Animo naar Tiel om de strijd aan te binden met de ongeslagen koploper. Het ritje naar Tiel is een verademing omdat je binnen 10 minuten weer uit de auto bent en dat is op zichzelf een keer lekker, want kilometers maken we genoeg als Betuwse club. Het bleek dat er al eerder Animoërs in Tiel geweest waren om de boel wat te versieren, maar de gastheren hadden weinig op met de versiering en haalden de spullen weer weg. Geen probleem, er kwam desondanks genoeg blauw-wit naar sportpark Rauwenhorst om de wedstrijd te aanschouwen. Goed nieuws kwam er al snel uit Veenendaal, waar ons 2e de koppositie greep ten koste van tegenstander SKF 4 en ook Wim, die last van zijn rug had, kon de wedstrijd aanvangen. De start van de wedstrijd was in plan van Animo redelijk cruciaal, Tiel’72 heeft meer dan eens bewezen goed uit de startblokken te komen maar Animo slaagde erin om de tegenstander niet in het ritme te laten komen. Daarbij was het vizier scherp gezet bij de gasten, iets wat vorige week in de eerste helft in geen velden of wegen te vinden was. Animo greep brutaal de leiding in de wedstrijd en zette Tiel’72 aan het denken met een 1-4 voorsprong. De thuisploeg scoorde vervolgens goed mee, maar kon het initiatief niet grijpen door het verdedigende werk van Animo. Met de ondersteuning van het meegereisde publiek hield de ploeg van Jansen Tiel’72 op een verschil van minimaal 2 punten waardoor het ongeduld toenam bij de oranje brigade. Animo liet zich niet kennen en speelde stug door, op zoek naar de juiste momenten. Die werden met name in de voorlaatste fase van de eerste helft uitgedrukt in de score. Animo stootte via een 4-7 voorsprong door naar een 6-11 voorsprong. Het gat van 6 doelpunten hing in de lucht, maar net voor rust repareerde Tiel’72 de schade toch naar 4 doelpunten verschil. Ruststand 7-11.
Jansen kon niet anders dan zijn ploeg complimenteren met het vertoonde spel en volwassenheid. De coach liet zich ook gelden met het afwisselend gebruiken van Wim & Marco waarbij de laatste in aanvallend opzicht een uitstekende bijdrage had gedurende de wedstrijd tegenover het verdedigende beulswerk van Wim. De ploeg van Jansen moest zich na de rust echter wapenen voor een wederopstanding van de tegenstander, die het “geef-nooit-op”-DNA bezit en met frisse moed aan de tweede helft begon. Hierdoor werd de wedstrijd een schaakspel en werden de doelpunten schaarser. Tiel’72 stroopte de mouwen op en begon aan in inhaalrace waarbij het publiek van de thuisploeg zich goed liet horen. Het gat werd puntje voor puntje gedicht en Animo leek langzaam in de problemen te komen toen de voorsprong nog maar 1 puntje bedroeg. (11-12) Toch kwam er dan toch een antwoord uit kamp blauw-wit, dat ook nog eens voor het eerst in de nieuwe shirts speelde. Wellicht gaven deze Animo de overtuiging, dat ze wel het goede zouden doen want de aanval van de thuisploeg werd gepareerd en de voorsprong werd weer groter gemaakt. Meer en meer verloor Tiel’72 het geloof toen Animo op de juiste momenten de doelpunten wel maakte. De nekslag was een aanval die maar liefst 4 minuten duurde en ook nog afgerond werd met een doelpunt. Daarna volgde ook nog een uitstekende verdedigende actie van Mandy die de puntspeelster van Tiel’72 de mond snoerde en daarmee het laatste sprankje hoop voor Tiel’72 wegnam. De zege was binnen en de scheidsrechter floot af met een 13-16 eindstand.

Deze zege mag toch wel gezien worden als een verlenging van de wederopstanding die Animo vorige week in de tweede helft inzette tegen Rheko. Tiel’72 blijft ondanks de nederlaag koploper maar ziet de concurrentie in de vorm van Rheko, Duko en Animo naderen tot op 1 punt. Voor Animo is het nu zaak om de stijgende lijn door te zetten in een wedstrijd tegen die andere Betuwse tegenstander, Kesteren. Zij zijn komende zaterdag te gast in Geldermalsen, we starten uiteraard weer om 15.30 uur! Tot dan!