, , ,

Animo kopje onder in eigen hal tegen DOT

Voor de Formule 1 liefhebbers dropte Netflix het 4e seizoen van Drive to Survive wat ziet op het seizoen 2021 waarin Max Verstappen wereldkampioen werd. Aan het begin van dat seizoen verliest Red Bull (en Max) de openingsgrand prix in Bahrein en wordt aan Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd: “How does it feel to become second?”, het antwoord is korter dan de vraag: “We f*cking hate it!” We weten inmiddels dat het goedkomt voor Max, maar het gevoel wat Horner uitspreekt na de eerste nederlaag in de openingsronde was hetzelfde gevoel dat Animo overspoelde in De Randhorst tegen DOT.

Geloof en hoop
Animo 2 incasseerde tegen DOT in Oss een 12-11 nederlaag in een bijzonder slechte wedstrijd en had de mogelijkheid om de rollen om te draaien in eigen hal. Na een zege tegen SDO 2 en Rust Roest 3 groeide het geloof om op die bovenste tree te belanden wat recht zou geven op promotiewedstrijden. Deze eer is echter alleen weggelegd voor de nummer 1 en DOT 2 had die plek te pakken. Een overwinning op DOT zou Animo over de rug van de Ossenaren een voorsprong geven en hoopte men op een ruimere overwinning om het negatieve onderling resultaat weg te poetsen.
Het liep echter anders want Animo was net zoals in Oss niet voldoende scherp om aanspraak te maken op een zege. De openingsfase verliep weer moeizaam, met name met het vinden van de korf waardoor DOT al gauw een 1-4 voorsprong op de borden zette. Animo sputterde tegen en hield de tot 4-7 het gaatje op hetzelfde niveau maar schoot meer en meer in de knokmode maar zonder echt resultaat waardoor het meer frustratie opleverde. De kalmte om de juiste dingen te doen ontbrak waardoor DOT min of meer de genadeklap al uitdeelde op 6-12 en daarna op de lauweren kon rusten. Animo kreeg de gelegenheid om zich weer wat verder op te richten maar de wedstrijd was al vergeven, eindstand 14-18. DOT nu solo aan kop, Animo erachter maar moet ook achterom kijken. In theorie kan Animo nog op de eerste plek komen als men twee keer wint en DOT twee keer verliest. Animo 2 zal het eerst weer moeten laten zien tegen Rust Roest 3 aankomend weekend.

Overtuiging en ontreddering
De hoofdmacht speelde ook tegen DOT, nadat er 3 weken eerder met 16-19 gewonnen werd van de tegenstander. Tussendoor werd er nog geoefend tegen Fiducia om het wedstrijdritme niet te veel te breken maar die wedstrijd verliep voor Animo niet geheel als gewenst. Desondanks was er door de uitoverwinning in Oss meer dan verdoende overtuiging opgebouwd om de 1e plaats in de poule stevig in handen te nemen met een nieuwe overwinning in eigen huis. Maar er is een aloude korfbalwet schrijft voor dat als je 4 keer in 1 seizoen (zaal- en zaal) tegen dezelfde tegenstander speelt dat er altijd minimaal 1 moeilijke wedstrijd tussen zit, waar het even niet lekker loopt of waar de tegenstander zich op een juiste manier ingesteld heeft. Was het vandaag zo’n dag?
Coach Niels moest in ieder geval een klein beetje schuiven in de basisformatie omdat Mandy de gehele week niet getraind had. Haar plek werd opgevuld door Nathalie. Het beloofde een spannende pot te worden tussen beide ploegen.
De openingsfase bracht voornamelijk een duel tussen Kevin en zijn directe tegenstander, Kevin opende de wedstrijd met 2 doelpunten van afstand en deed de harten van de Animo-supporters harder kloppen. Het antwoord van zijn direct tegenstander was even simpel als duidelijk, ook 2 doelpunten (2-2). Zodoende had ook de support uit Oss het nodige om voor te juichen, zeker toen ook de 2-3 aangetekend werd door DOT. Zodoende konden alle toeschouwers (ook uit Veldhoven en Tiel) naar het randje van de zitplaatsen schuiven want het rollercoaster denderde onverminderd verder. DOT behield het initiatief en zorgde na de 3-3 voor een hernieuwde voorsprong door twee doelpunten tegen ons eerste aanvalsvak (3-5). Dat moment werd door coach Niels aangepakt om zijn ploeg wakker te schudden met een donderpreek tijdens een time-out. Dat sorteerde direct effect met 2 doelpunten van Nicole die een goede wedstrijd speelde. In het andere vak, toonde de wedstrijd aan, was er meer moeite om de korf te vinden. Toch hielden beide ploegen elkaar angstvallig in evenwicht. 5 minuten voor rust koos coach Niels om Wim het veld in te brengen om de druk op een van de schutters van DOT te creëren, dat viel echter tegen want er werd na een 8-6 voorsprong voor Animo weer reparatie gedaan door deze schutter plus nog een ander DOT-doelpunt om de leiding over te nemen (8-9). Wim herstelde zich vervolgens goed door in een dadendrang de gelijkmaker te scoren en met nog een Animo-doelpunt werd de ruststand bepaald op 10-9.
Phoe… rust gehaald. Even wat drinken halen in de kantine en dan weer gaan zitten voor de tweede helft van deze korfbalthriller. Het was jammer dat er geen popcorn in de Randhorst aanwezig was. Maar goed, door!
DOT kwam beter uit de kleedkamer en pakte een nieuwe voorsprong (10-11). Het stuivertje wisselen kreeg weer nieuwe hoofdstukken in de tweede helft. Animo speelde na deze achterstand weer naar een gelijke stand (12-12) en pakte vervolgens een ogenschijnlijk belangrijke voorsprong van 2 punten (14-12), waardoor de tribunes opveerden. DOT gaf echter niet op en verloor ook nooit het geloof op een overwinning waardoor de ploeg weer langszij en over Animo heen klom (14-15) en ook de DOT-supporters konden juichen. De golfbewegingen bleven komen, evenals invallers om aan beide zijden het tij te keren in het eigen voordeel. Bloedje spannend, tot een schreeuw de boel even lam legde. Op een (volgens de schrijver) 16-15 voorsprong voor Animo was het Ivo die alle aandacht naar zich toetrok op de grond. Korte samenvatting: ogenschijnlijk ernstige blessure, geen mogelijkheid om door te spelen en dus een trieste aftocht. Na de wedstrijd, rond middernacht werd “ogenschijnlijk ernstige blessure” veranderd in “ernstige blessure”. Maar goed, op het moment zelf werd Ivo geposteerd op een stoel en werd de wedstrijd verder afgemaakt. De spanning bleef maar Animo leek het momentum kwijt te zijn na de blessure en DOT strafte dit vreselijk af door weer een voorsprong te grijpen (16-17). Uitblinker Nicole bracht De Randhorst aan alle kanten weer in extase door de gelijkmaker aan te tekenen. DOT schoot echter als antwoord de 17-18 binnen en Animo jaagde in de laatste minuten op een gelijkmaker om de koppositie niet te verliezen, maar die kwam niet. Het vak dat de gehele wedstrijd op zoek was naar doelpunten kon het gat ook op dit moment niet vinden.
Gejuich… aan DOT-zijde, toen de scheidsrechter een einde maakte aan een door hem uitstekend gefloten wedstrijd. Ontreddering bij Animo, een kleine tragedie.

“How does it feel to become second…. We f*cking hate it…”

Maar! Kansen genoeg, met 2 overwinning van Animo op DKB en SDO in de komende weken dan is men verzekerd van de 2e plaats welke recht geeft op een kruisfinale voor promotie en daarvoor moet dus alles wijken. Let’s go Animo!