, ,

Animo knokt zich voorbij SDO

Na de zege op Duko vorige week kon Animo zich opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De weersomstandigheden waren ideaal voor het publiek om eens een kijkje te gaan nemen bij diverse wedstrijden op de velden bij Animo. De A1 verraste wederom met een zege op Oost-Arnhem A1 (17-14) en het 2e kende een bijzonder eenvoudige middag tegen SDO 3 dat met een 26-6 nederlaag naar huis gestuurd werd. Daarna was het de beurt aan Animo’s vlaggenschip dat het opnam tegen oude bekende SDO uit Veldhoven.

SDO had in de eerste speelronde een nederlaag geïncasseerd tegen Tilburg en hoopte in Geldermalsen meer kans te maken op succes. De groen-zwarte brigade mocht vooraf al gerekend worden tot de wat stuggere ploegen en Animo ondervond dat aan den lijve in eigen huis. Er werd door beide ploegen hard gewerkt maar het zal het aanwezige publiek niet fantastisch bekoord hebben, zeker toen SDO het initiatief nam in de wedstrijd. Via 0-1 slopen de gasten halverwege de eerste helft weg naar een 2-4 voorsprong in een toch niet al te doelpuntrijke wedstrijd. Toen was al duidelijk dat Animo hoe dan ook moest gaan knokken omdat het vizier niet voldoende op scherp stond, er moest een tandje bij. Dat tandje zorgde voor enig succes want Animo wist in de fase voor rust de situatie te keren. Dat ging letterlijk niet zonder slag op stoot, want de duels waren stevig met als hoogtepunt een schermutseling rond de korf waarna er vervolgens een vuistslag aan te pas moest komen om de wedstrijd in vuur en vlam te zetten. De SDO’er kwestie had bijzonder veel geluk dat de scheidsrechter hem spaarde met een gele kaart, waar een donkerrode kaart meer dan op zijn plaats was geweest. De heer mocht overigens wel meteen inrukken want de coach van SDO had genoeg gezien. Het zorgde in ieder geval voor voldoende onrust dat Animo daarvan kon profiteren en met een 6-4 voorsprong de rust in mocht.
Coach Niels drukte zijn ploeg in de kleedkamer onder het genot van een koud bekertje ranja op het hart om zelf in controle te blijven zowel aanvallend als verdedigend. Met name het uitzoeken van de juiste kansen en geduldig spel zouden de ploeg moeten helpen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch was het SDO dat weer de klok sloeg in de beginfase van de 2e helft en de stand gelijk trok (6-6). Ondanks deze tegenvaller bleek Animo “iets losser in de heupen” te zitten en toonde zich na de 6-6 verfijnder dan tegenstander SDO. Dat leverde wederom 4 doelpunten achter elkaar, dat laatste kwam ook deels op conto van Niels die vanaf 5 minuten voor de rust tot het einde van de wedstrijd 3 maal in scorende invaller binnen de lijnen bracht. SDO deed nog verwoede pogingen om terug te komen in de wedstrijd maar ondanks wat hulp van de scheidsrechter die de touwtjes langzaam weer iets aantrok kon Animo op de juiste momenten pareren. Uiteindelijk brak het verzet bij SDO en bleven de punten in Geldermalsen nadat de wedstrijd afgesloten werd bij een 14-9 stand.

Met deze zege vind Animo zichzelf aan kop van de poule samen met Tilburg dat Duko versloeg en DOT dat Tiel’72 pootje lichtte. Volgende week wordt Animo verwacht in Nijmegen om een wedstrijd te spelen tegen rode lantaarndrager Keizer Karel. Goed om te weten is dat Animo deze wedstrijd op natuurgras gaat spelen, iets waar rekening mee gehouden moet worden. Uiteraard zal er ingezet worden op een 3e zege op rij!