, , ,

Animo houdt zich staande in overvolle middenmoot

Op donderdag 4 januari begon het jaar van de selectie met het wegtrainen van de oliebollen in Aalst. Hierna volgde in de namiddag van zaterdag 6 januari een teamuitje naar Den Bosch waar ze hun hersens lieten kraken tijdens een diner escape room. Na deze gezellige activiteit was het tijd om afgelopen dinsdag serieus aan de slag te gaan.

De selectie van Vriendenschaar stond als allereerste op het wedstrijdprogramma van 2024. Animo kwam deze selectie al eerder tegen in het voorprogramma van het veld, dus enige voorkennis was al verzameld. Vriendenschaar 2 speelde eerder al gelijk tegen Tilburg, Spirit en OVVO maar wist wel alle punten te verkrijgen in de wedstrijd tegen Koag. Vriendenschaar 1 wist als het enige ploeg uit de competitie te winnen van Spirit 1 maar was tegen Koag en Tilburg niet opgewassen.

Animo 2
Voor de kerst had Animo 2 de eerste 2 punten weten te bemachtigen tegen GKV 3. Het werd nu zaak om deze lijn door te gaan zetten om zo boven de degradatiestreep te gaan komen.

Marieke betrad voor het eerst weer het veld na een blessure aan haar vinger maar Nicole & Arne had Animo 2 afgegeven aan Animo 1 vandaag.

Vriendenschaar startte de wedstrijd met een scherp schietende dame tegen Anne waardoor ze op 2-0 voorsprong kwamen. Het was Jordy die na 10 minuten speeltijd het eerste doelpunt voor Animo scoorde doormiddel van een schot. Animo had het er duidelijk moeilijk mee om aanvallen van Vriendenschaar af te breken en gaven hierdoor de schutters van Vriendenschaar meer kansen dan dat nodig was. Vera wist de stand naar 4-2 te brengen maar hierna was Vriendenschaar niet meer te houden. Waar Vriendenschaar wel het gat van de korf vond, voornamelijk vanaf de afstand lukte Animo dit niet. Aanvallen werden snel afgebroken en het lukte de heren niet goed om een goede vang te behouden tegen de heren van Vriendenschaar. Jordy maakte zeven minuten voor tijd zijn tweede goal doormiddel van een strafworp maar dit was niet voldoende om Vriendenschaar bij te houden.
De kleedkamer werd betreden met 10 doelpuntenachterstand.

Het was Animo die de score opende in de tweede helft maar dat schrok Vriendenschaar niet af. Het spel liep verder zoals in de eerste helft maar Animo vond het gat van de korf nu wel meer. Marco liet zijn tegenstander meerdere keren in de val lokken en kreeg hierdoor de mogelijkheid om korte kansen te nemen. Ook Vera wist nadat ze door haar enkel ging nog een schot te scoren. Vriendenschaar was vandaag te sterk voor Animo en wist uiteindelijk het dubbele aantal doelpunten te scoren dan dat Animo deed. De eindstand was 24-12.

Animo 1
Het focuspunt vandaag was duidelijk, winnen! Geen enkele punt meenemen naar Geldermalsen zou zorgen voor een grotere achterstand op de overvolle middenmoot.

Het eerste schot van de wedstrijd werd genomen door een heer van Vriendenschaar die ook direct de bal door de korf heen kreeg. Echter werd de heer verdedigd door Arne en werd het doelpunt afgekeurd. In de eerste 8 minuten van de wedstrijd bleef de score gelijk en vielen de doelpunten aan beide kant erin. Laura had in de eerste paar minuten van de wedstrijd alles gescoord wat ze richting de korf gooide en ze zorgde hierna ook voor de voorsprong voor Animo. Hierna scoorden de heren in het andere vak ook mee en vergrote Animo de voorsprong naar 4 doelpunten. Vriendenschaar kwam nog even terug naar 9-11 en net voor rust van 9-13 naar 11-13 maar dit bracht de spelers van Animo niet van hun stuk. De voorsprong werd nogmaals vergroot naar 4 doelpuntenverschil en met de stand 11-15 ging Animo de kleedkamer in.

De wedstrijden voor de kerst hadden een mythe met zich meegebracht. Animo had meerdere malen een voorsprong gecreëerd voor rust en deze na rust verspeeld en de wedstrijd verloren. Echter moest deze mythe ontkracht worden vandaag.

Na rust vergrote Kevin de voorsprong van Animo naar 5 doelpunten verschil. Animo verslapte niet en zette alles op alles om de voorsprong niet weg te geven maar juist te vergroten. De trainer van Vriendenschaar probeerde nog met enkele wissels het roer om te gooien maar niks leek de goed schietende spelers van Animo tegen te houden. De dames van Animo hadden in de eerste helft het grootste aandeel gehad in de doelpunten maar de heren van Animo lieten in de 2de helft zien dat ze niet voor de dames onderdeden.

Vriendenschaar kwam in de 2de helft niet meer dichterbij en de winst was voor Animo!

De einduitslag was 20-24. De 2 punten die Animo hierdoor krijgt zorgen ervoor dat ze aansluiting houden op de overvolle middenmoot. Animo maakt met 6 punten deel uit van de middenmoot van 6 ploegen op de plaatsten 2 tot 7 met 6 tot 8 punten

Volgende week gaat de selectie op bezoek in Voorthuizen. Spirit 2 gaf afgelopen zaterdag de koppositie weg aan Tilburg 2 na een spannende wedstrijd die eindigde in een stand van 13-12 in het voordeel van Tilburg. Spirit 1 staat ruim boven de overvolle middenmoot en wist afgelopen zaterdag zonder enige moeite van Tilburg te winnen.

De selectie van Animo kan aankomende zaterdag de punten goed gebruiken om zich omhoog te werken in de middenmoot en de degradatiegrens achter zich te laten.
Komt u de selectie van Animo aanmoedigen in Voorthuizen?