, , ,

Animo handhaaft in de overgangsklasse!

Korte terugblik Animo 2
Animo 2 had het afgelopen seizoen moeilijk in de eerste klasse. Ze gaven de tweede zaalwedstrijd net de punten weg aan RWA en speelde later een doelpuntrijke wedstrijd tegen KOAG maar kwam net te kort om te winnen. Animo won vervolgens thuis zonder enige moeite van GKV en wist 2 weken later van kampioensfavoriet Spirit te winnen. Dit zorgde ervoor dat ze in de race bleven voor de degradatiestrijd. Vorige week speelde Animo w opnieuw tegen GKV uit. Animo 2 had het de eerste helft moeilijk maar wist later in tweede helft door Tobias een voorsprong te creëren en de punten mee naar huis te nemen!

Animo 2 speelt volgend seizoen een niveau lager
Afgelopen zaterdag was het de wedstrijd waar in het moest gebeuren. Eerder die middag wist RWA te winnen van GKV door o.a. hun puntspeler uit derde, Johannis Schot in te brengen. Dit hebben we natuurlijk eerder gezien toen RWA 2 bij Animo 2 thuis op bezoek was. Animo 2 had voldoende aan gelijkspel om te handhaven in de eerste klasse.

Vriendenschaar startte scherp aan de wedstrijd en zette Animo 2 direct op achterstand. Marieke heeft vorige wedstrijd tegen GKV een blessure opgelopen waardoor ze niet kon spelen. Inge die inmiddels wel weer een aantal wedstrijden heeft gespeeld, scoorde voor Animo het eerste doelpunt. Marco volgde met een afstandsschot. Enkele minuten later viel Tobias uit door een lelijke val tegen de grond. Daan, die er al een wedstrijd erop had zitten, werd van stal gehaald en viel in. Animo bleef mee scoren met Vriendenschaar maar kon ze niet helemaal bijbenen. Animo wist wel voor rust drie strafworpen erin te leggen!

Na rust schoten de mannen van Animo er een paar schoten in maar Vriendenschaar deed exact hetzelfde keer twee. Richting het einde van de wedstrijd scoorde ingevallen Daan & Emma nog een aantal doelpunten maar het was niet voldoende om Vriendenschaar uit de weg te spelen. Het werd uiteindelijk 15-22 waardoor degradatie nu een feit is.

Korte terugblik Animo 1
Animo 1 werd de eerste wedstrijd in de overgangsklasse overrompeld door Spirit maar wist vervolgens tegen RWA wel te winnen. Zowel tegen KOAG als tegen OVVO werd thuis met 1 punt verschil verloren waardoor Animo kostbare punten weggaf. Uit tegen Vriendenschaar presenteerde Animo goed en won met 20-24. Even later werd uit tegen RWA opnieuw gewonnen maar Animo verloor opnieuw een week later uit tegen KOAG met 1 puntverschil. Kostbare punten werden verloren en de strijd om degradatie in de laatste drie wedstrijden was een feit. Met het support van Vakkie A wist Animo wel uit te winnen van OVVO maar ze miste het support toen ze een week later tegen Fortis speelde.
De laatste zaalwedstrijd zou het erom gaan tegen directe concurrent Vriendenschaar. Vriendenschaar zou voldoende hebben aan gelijkspel terwijl Animo moest winnen om te handhaven.

Animo 1 piekt op juiste moment
De Randhorst was inmiddels afgeladen van supports, voornamelijk blauwwitte supports. Dit was de wedstrijd waar het allemaal in moest gaan gebeuren. Animo 1 ging sterk van start door 2 afstandsschoten van Jasmijn. Vriendenschaar liet het er niet bij zitten en legde er ook 2 afstandsschoten in. Er ontstond een gelijk opgaande strijd waarbij Vriendenschaar meerdere keren de leiding pakte met twee doelpuntenverschil maar Animo bleef in de achtervolging. Net voor rust kreeg Vriendenschaar een gele kaart waardoor de verplichten wissel na rust zou gaan plaats vinden. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld en alles was nog mogelijk.

Hoofdcoach Niels zorgde voor een vakwissel tussen de dames om zo meer over te gaan houden. Vriendenschaar antwoorde hierop en deed bijna hetzelfde.
O.a. een strafworp van de vak gewisselde dame van Vriendenschaar zorgde ervoor dat Animo op achterstand kwam. Jasper antwoorde hierop en bracht de stand weer gelijk met 2 afstandsschoten vanaf bijna dezelfde plek. Vriendenschaar liet het er niet bij zitten en wist opnieuw hun score uit te breidden met 2 doelpunten. Een vakwissel volgde en Vriendenschaar zette hun lijn door. Een heer wist opnieuw een afstandsschot erin te leggen.

Met nog 11 minuten op de klok moest Animo nu echt aan de bak om de inhaalrace in te gaan zetten. Ivo kwam erin om hierbij een handje te helpen maar Jasper was uiteindelijk degene die opnieuw wist te scoren. De heer van Kevin had enkele keren een overtreding gemaakt waardoor een Kevin een strafworp mee kreeg en erin legde. Opeens stond het weer 18-19 met nog 6 minuten op de klok! Vervolgens wist Kevin nog geen minuut later een korte kans erin te leggen waardoor de stand weer gelijk was. Vriendenschaar kreeg 1 vrije bal mee van de scheidsrechters maar wist deze gelukkig er niet in te leggen. Degene die de bal er wel weer in legde was Jasper! Opnieuw scoorde hij een schot van afstand.
Met nog 3 minuten op de klok stond Animo opeens weer voor en had Vriendenschaar de afgelopen 10 minuten niet meer gescoord. Nogmaals kreeg Vriendenschaar een vrije bal mee maar wist deze er weer niet in te leggen, tot geluk van Animo. Het was nu een kwestie van uitspelen. Met nog 50 seconde op de klok wist Laura de bal te onderscheppen. De bal hoefde nu nog maar 1x de korf te raken aan de aanvalskant van Animo en vervolgens afgevangen te worden en Animo had de winst binnen! Dit plan werd zonder fouten uitgevoerd en Animo won de wedstrijd met 20-19.

Dit betekent dat Animo handhaaft in de overgangsklasse!!!