, ,

Animo geeft punten weg na goeie eerste helft

De eerste buitenwedstrijd stond vanmiddag voor ons op het programma. Bij aankomst was er een zonnentje en zo ging de wedstrijd ook van start.
In onze aanval begonnen Leander, Martijn, Jacoline en Charelle. In de verdediging begonnen Daan, Bram, Marieke en Demi.

Zoals gezegd, met een zonnig weer en een zonnige start van de wedstrijd. Al snel had Charelle een doorloopbal & strafworp erin liggen waardoor we met 0-2 voor stonden. De tegenstander scoorde, waarbij wij er direct ook 2 weer scoorde. 1-4, een goede start van de wedstrijd. Veel spel verleggingen en de juiste kansen. Hier en daar wat zoeken, maar door het met elkaar te doen waren we sterk. Veel schoten gingen erin, maar helaas moesten we ook incasseren. De stand kwam gelijk naar 7-7, waar iedereen voelde dit niet nodig was! Er moest afgerond gaan worden.
De rust in met een matige voorsprong van 2 punten, 9-11.

In rust werd benadrukt het niet te statisch moest worden. Houd het dynamisch en krijg de juiste mensen op goede plek. Kijk wie er druk krijgt en speel diegene uit door de doorbraak. Of juist geen druk en deel de bal uit voor het schot. Daarnaast moeten we verdedigend de vang en aangeef niet te makkelijk weg geven, hierdoor komt er veel druk op de staan en krijgen we doelpunten tegen.

De start van de 2e helft ging Noviomagum achterverdedigen. Hier hadden wij zichbaar moeite mee, te snel een schot pakken terwijl er geen rebound stond. Hierdoor kwam onze verdediging onder druk wat al snel resulteerde in een 15-13 achterstand.
Het weer sloeg om in regen, zo ook ons spel. Wij kwamen niet tot aanvallen, Noviomagum had ons waar ze ons wilde hebben. Zij scoorde aan de andere kant wel, waardoor je de irritatie bij ons zag toenemen. Wij konden niet terugpakken hoe we de eerste helft gestart zijn en maakte dat bij het laatste fluitsignaal er een stand van 20-15 op het scorebord stond.

Komende week nemen we rust, zodat we hierna weer met 100% motivatie en energie de competitie kunnen hervatten.