, , ,

Animo debuteert waanzinnig in de 1e klasse

Normaliter zou ik een titel zoeken die past bij zowel Animo 1 als Animo 2 voor het schrijven van dit verslag maar de prestatie van ons vlaggenschip in Ede geeft daar helaas weinig ruimte voor. Het moet gezegd worden, wat een waanzinnige zege en met name eerste helft van de onzen. Maar goed, even terug naar het begin.
Eerste speelronde van de zaalcompetitie, het ging dan eindelijk van start. De selectie kende een pittige voorbereiding en leerde veel over het eigen kunnen. Zowel Animo 1 als Animo 2 liet in het laatste weekend al zien dat er groei zat op meerdere facetten in beide ploegen. Dit weekend moest het dan voor het “echie” en we hadden er allemaal zin in. Een dubbele ontmoeting met de selectie van Reehorst’45 stond op het menu en het zou perfect zijn als daar 4 punten binnengehaald zouden worden om lekker te starten in de zaal.

Animo 2 maakt het onnodig spannend tegen Reehorst’45 2
Het was op het laatste moment even puzzelen voor coach Robbert, want na kwetsuur dat Alieke opliep in de training in aanloop naar het eerste speelweekend leverde hij eerst Nicole in bij coach Niels. Dat feest ging vervolgens ook niet door omdat Nicole zich af moet melden met het C-woord, dus ging Jasmijn het plekje in Animo 1 invullen. Zo liep Animo zo door de damesreserves heen, maar gelukkig bracht de A1 uitkomst door Demi en Emma af te laten reizen naar Ede.
Animo startte aanvankelijk weifelend aan het eerste optreden, want Reehorst’45 kwam goed uit de startblokken in Sporthal ’t Riet. De thuisploeg liet al snel een 3-0 voorsprong noteren alvorens Animo de korf vond. De moeizame manier van opereren zorgde meteen al voor zorgen in en langs het veld maar Animo herpakte zich goed. Reehorst’45 werd na een goede tien minuten even weggeschoten en keek daarom zelf tegen een 3-5 achterstand aan. Toen werd al duidelijk dat de thuisploeg redelijk stoïcijns door kon knokken in de wedstrijd en ook redelijk makkelijk doelpunten kan maken. Het kwam ook terug tot 5-5, waarna Animo het niveau een tandje opschroefde. Mooie doelpunten van Daan en Tjerk. Respectievelijk een doorloopbal uit de ruimte en een onderhandse one-hander waren hoogtepunten in een periode dat Animo de klok sloeg en uitliep naar een 6-11 voorsprong. Reehorst’45 bepaalde vervolgens de ruststand op 7-11.
Met 11 doelpunten in de eerste helft kon coach Robbert tevreden met zijn ploeg naar de kleedkamer, maar moest hij weer waken voor een goede tweede helft. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter in de tweede helft leek de goede lijn van de eerste helft doorgezet te worden want de voorsprong werd vergroot naar een 7-13 voorsprong en leek Animo de tegenstander op de knieën te dwingen maar op één of andere manier leek Animo opeens de kluts kwijt te zijn. Misschien was het niet spannend genoeg, want de ene na de andere aanval werd domweg verprutst. Reehorst’45 greep knokkend de strohalm aan en verkleinde de achterstand weer naar 3 doelpunten verschil (10-13). Animo herstelde zich weer enigszins door meer te gaan scoren en zelf het verschil weer op 5 doelpunten te brengen (12-17), maar daarna ging het weer mis. De verdedigende concentratie ebte weg en Animo kreeg veel te makkelijk doelpunten tegen waardoor Reehorst’45 puntje voor punt de voorsprong liet slinken tot er slechts 1 doelpunt de ploegen scheidde (16-17). Animo probeerde opnieuw het slot erop te gooien, echter liet Reehorst’45 zich de hoop niet meer ontnemen waardoor het spannend bleef. Nog twee keer bereikte Animo de marge van 3 doelpunten verschil, 16-19 en 17-20 maar zag Reehorst’45 opstomen. De ploeg werd gered door het laatste fluitsignaal want op 19-20 was de overwinning meer dan in gevaar. 2 punten, maar werk aan de winkel als het gaat om met name de start van de wedstrijd en de tweede helft.

“Unreal” Animo laat Reehorst’45 afdruipen in eigen hal
Nadat teammanager Arnold de nieuwe reserveshirts voor onze selectie regelde werd het een dag na Black Friday een Zwarte Zaterdag. Animo startte, zoals Animo 2 dat ook deed in de nieuwe zwarte reserveshirts omdat de kleurcombinaties van Reehorst’45 en Animo op elkaar lijken. Het leek wel alsof Animo als een soort verstikkende zwarte smog op het veld gekomen was. Beide ploegen hadden er zin in, allebei het verenigingsdebuut in de eerste klasse en dankzij een wervelende start met 7 doelpunten in de eerste 3 (zuivere) minuten van de wedstrijd (3-4) leek het een spannende pot te worden in Ede. Echter bleef onze zwarte brigade het zuurstof uit de longen van de tegenstander zuigen. De zaal vulde zich langzaam met een verstikkende dikke Animo-smog. Animo heerste met afstandsschoten en als dat even niet lukte dat werd er keihard toegeslagen met een andere actie. Ter illustratie, Ivo liep 100% op zijn eerste 4 schoten, Jasper maakte 12 doelpunten over de hele wedstrijd, Laura maakte de eerste vrije bal meteen af en ga zo maar door…. Reehorst’45 stikte, letterlijk, in Animo. Het maakte niet uit hoe ze stonden, tegen wie ze druk gaven of hoeveel druk ze gaven. Animo ging… en ging als een tierelier. Na 11 minuten stond er een 4-11 voorsprong op het scorebord maar Reehorst’45 verdween in de alles verzwelgende scoringsdrift van de tegenstander. De urgentie om een doelpunt te maken was enorm aan Animo-zijde en daar stond geen maat op. De 4-11 werd 8-16, werd 8-20 en finishte op 9-24. Einde wedstrijd zou je denken, maar nee… Eerste helft ten einde. Ongekend!
Na rust moest Animo dezelfde krachten opnieuw oproepen, maar dat lukte uiteraard zou je bijna zeggen niet. Reehorst’45 mocht na de eerste treffer van Animo in de tweede helft zowaar 2 doelpunten achter elkaar aantekenen (11-25), dat was niet meer gebeurd sinds de eerste 3 minuten van de wedstrijd. Ondanks dat het bij Animo allemaal een tandje minder liep en de spanning natuurlijk volledig uit de wedstrijd verdwenen was trok de ploeg wel door. Met een serie van 5 doelpunten werd de 30 bereikt, dankzij een “under-the-brigde”-doorloopbal van een ontketende Jasper. Reehorst’45 liep inmiddels reddeloos door het veld heen en zou diep in het hart gewenst hebben dat ze weg konden vluchten uit de eigen sporthal. Dat kon helaas niet, ondanks dat de echte wervelstorm voorbij was lukt het Animo nog om de score boven de 35 te tillen want er werd uiteindelijk afgefloten bij een 13-36 eindstand. Een zwarte zaterdag voor de tegenstander.
Met deze uitslag geeft Animo een duidelijk visitekaartje af in poule 1F en heeft de koppositie op doelsaldo nu te pakken.

Volgende week staan de eerste thuiswedstrijden op het programma voor onze selectie. Animo ontvangt de selectie van het welbekende DOT. DOT 2 startte de zaalcompetitie ook met een zege en zal dus met Animo 2 gaan strijden om ongeslagen te blijven. Animo koestert in ieder geval nog goede herinneren aan de laatste ontmoeting op het veld toen DOT 2 verslagen werd.
Animo 1 startte net zoals vorig seizoen op het veld met een zege op DOT 1, maar zal op de hoede zijn voor de tegenstanders uit Oss. DOT sneed zichzelf wel in de vingers door dit weekend te verliezen van Vriendenschaar. Animo zal dit moeten misbruiken om opnieuw een klinkende zege binnen te halen. We hopen natuurlijk op veel plubliek, we zien jullie graag komende zaterdag!