, , ,

Animo breekt verzet DKB relatief eenvoudig

Na vorig weekend werden de wonden gelikt in Geldermalsen en moest coach Niels weer sleutelen aan zijn basisacht. Mandy keerde terug in de basis nadat ze vorige week geen minuten mocht maken en ook Wim keerde terug in het achttal in plaats van Ivo, die in de slotfase tegen DOT een streep moest zetten door in ieder geval de rest van dit seizoen. Daarnaast werd er ook een kwetsuur geconstateerd bij Laura waardoor Nathalie behouden bleef. Al met al niet de ideale voorbereiding maar er moest gewoon bezoek gebracht worden in Best.

Daar trof men DKB aan dat vorige week al wist dat men een play-off voor degradatie zou gaan spelen na een tweede nederlaag tegen SDO waardoor alle andere ploegen (Animo en DOT) ook onbereikbaar werden om nog voorbij te steken. Animo wist dus dat het op papier de zwakste tegenstander trof om de punten af te snoepen, maar DKB kon wel vrijuit spelen met de wetenschap dat men pas op 9 en 16 april pas weer vol aan de bak moet tegen Keep Fit’70 dat in hetzelfde schuitje zit in de zusterpoule van ons vlaggenschip. Voor Animo was er uiteraard wel wat om voor te spelen, promotie lonkt nog steeds ondanks dat DOT de beste papieren heeft na vorige week maar men kan zich geen fout meer permitteren.
Toen het eerste fluitsignaal klonk in Best moesten beide ploegen even zoeken maar Wim bekroonde zijn herintrede als speler van Animo 1 met het openingsdoelpunt en liet dus gelijk weten dat hij er weer was (0-1). Daarmee had Animo het initiatief zoals verwacht te pakken maar de verdedigende scherpte was zo nu en dan wat lastig waardoor DKB door vrije ballen en een strafworp de schade wist te beperken op 4-5. Animo werd even bijeen geroepen door coach Niels en ging met een schop onder de kont weer terug het veld in wat wederom (net zoals vorige week) het juiste effect had want de voorsprong werd uitgebreid richting de rust met onder andere twee gescoorde vrije ballen van specialiste Nathalie (5-10). Het was DKB dat voor rust nog eenmaal het gat van de korf vond en daardoor de ruststand bepaalde op 6-10.
Na de rust leek Animo verder te bouwen aan een ruimere voorsprong (6-12) maar ondervond het de nodige weerstand van de tegenstander die een soortgelijk scenario als in de eerdere zaalontmoeting in Geldermalsen wilde voorkomen (een 34-14 nederlaag). Het scorebord toonde ons na 3 goede DKB-goals een 9-12 tussenstand. Coach Niels stuurde enkele manschappen en een vrouwschap de bank af om zichzelf mogelijk voor te bereiden om een invalbeurt in deze lastige fase maar de basisacht dacht daar anders over en repareerde met een serie van 4 doelpunten de schade (9-16). DKB wist vervolgens nog 2 doelpunten te maken (11-16) maar zette de sluizen vervolgens open. Verzet gebroken en Animo denderde vervolgens toch weer door naar een ruime zege (12-22).

Volgende week
De laatste reguliere speeldag brengt de nodig spanning naar Geldermalsen. Tegenstander SDO komt op bezoek voor zowel Animo 1 als Animo 2 en er is voor alle ploegen nog wat om voor te spelen.

Voor Animo 2 is er een ingewikkeld scenario. Door een nederlaag tegen Rust Roest 3 afgelopen weekend heeft het 2e een 3e plek in handen. Echter heeft nummer 4 SDO 2 hetzelfde aantal punten maar een minder onderling resultaat tegen Animo. Kort gezegd is voor Animo 2 een zege of gelijkspel voldoende om de 3e plaats te behouden, echter betekend dit play-off wedstrijden tegen de nummer 4 uit de zuster poule.
Bij een zege van Animo en een zege van DOT 2 op Rust Roest 3 dan schuift Animo nog naar de 2e plaats ten koste van Rust Roest i.v.m. een beter onderling resultaat. Enig ander resultaat bij DOT 2 – Rust Roest 3 geeft geen recht op die tweede plaats.
Bij een nederlaag zakt Animo 2 naar de laatste plaats en is het veroordeeld tot degradatie play-offs tegen de nummer 3 uit de zusterpoule.

Voor Animo 1 is een gelijkspel voldoende om tweede plaats te behouden. Een zege kan Animo nog op de eerste plaats brengen als DKB zou stunten tegen DOT, echter lijkt dit scenario ver weg. SDO is er echter alles aangelegen om te winnen in Geldermalsen want dan kan de ploeg Animo nog van de tweede plaats af stoten op basis van onderling resultaat aangezien de eerste ontmoeting in Veldhoven in een gelijkspel eindigde.
Als Animo de tweede plaats definitief over de streep trekt dan kan men zich opmaken voor play-offwedstrijden voor promotie tegen de nummer 1 van de zusterpoule. Als de eerste plaats toch nog bereikt wordt is het de nummer 2 uit de zusterpoule. Ook in die poule is het spannend met Tiel’72, ACKC en Juliana die allemaal nog meestrijden voor deze plekken.