, ,

ANIMO BEREIKT HISTORISCH HOOGTEPUNT!

We hoefden de spanning niet heel erg op te bouwen. Na een moeizame wedstrijd in Tiel was er nog 1 moment over voor zowel Tiel’72 als Animo. Geldermalsen – 19.45 uur, de kans om te promoveren naar de 1e klasse. In een volgepakte Randhorst met slingers, balonnen, lichtjes en alles erop en eraan mochten beide ploegen nog een keer laten zien wie de betere zou zijn in deze dubbele ontmoeting. Animo koesterde een voorsprong van 2 doelpunten na een 11-13 eindstand in Tiel. Game on!

Beide ploegen wisten zich gesteund door de fanatieke supportersverenigingen, daarmee had de scheidsrechter het ogenschijnlijk lastiger dan met de wedstrijd zelf want de slingers vlogen de beste man om de oren. Het leidde hem in ieder geval niet zoveel af dat hij geen goede wedstrijd floot in de kolkende Randhorst.
Net als vorige week was het Kevin die de score opende voor Animo, echter was het antwoord van de gasten er sneller waardoor Animo al snel tegen een achterstand aan keek (1-2) en daarmee wist iedereen dat de wedstrijd mogelijk interessanter zou worden dan een week daarvoor. Animo liet zich echter niet van de wijs brengen en trok het initiatief naar zich toe met 3 doelpunten (4-2). Waaronder een mooie goal van Wim, die gedurende wedstrijd op de belangrijke momenten leverde als dat nodig was. Daarna ontstond er een evenwicht in de wedstrijd waardoor Tiel’72 mee scoorde maar Animo aan de leiding bleef. Beide ploegen wisten zich in die fase verzekerd van een supportersschare waar de meeste verenigingen jaloers op zouden zijn. De gehele wedstrijd werd er gezongen, de hele wedstrijd was er herrie door trommels, ratels, gefluit enz. Het was een genoegen om zaterdagavond het allemaal aan te zien zowel binnen als buiten het veld. De sfeer was fantastisch dankzij alle aanwezigen, jong en oud. Mede dankzij Corona was dit een vage herinnering geworden in de hoofden van zowel spelers als publiek, maar na zaterdagavond is deze weer springlevend. Dit is wat je wil als vereniging.
Terug naar de wedstrijd, Animo hield het initiatief en hield Tiel’72 op afstand, wetende dat zolang de stand in Geldermalsens voordeel was er geen vuiltje aan de lucht was. Tiel’72 drong voor rust nog aan op 7-6 en deed het Tielse publiek, dat per bus gearriveerd was, ontvlammen maar met een doelpunt schoot ook het thuispubliek van de bank af. De rust werd bereikt met een 8-6 voorsprong voor de blauw-witten en historie leek slechts een half uur van ons verwijderd.
De tweede helft startte eigenlijk zoals de eerste helft geëindigd was met doelpunten over en weer, maar geen ploeg die direct een stempel kon drukken. Op een 11-9 voorsprong schoot Animo toch in een versnelling hoger en begon iets uitgekookter te spelen waardoor Tiel’72 meer en meer “haast” kreeg om de wedstrijd in een gelijke stand te krijgen. Dat gegeven werd door Animo afgestraft waardoor er een 14-9 voorsprong werd bereikt en de zege in handbereik kwam. Ondanks dat bleef de strijd op de tribunes voortduren, Vakkie-A en de T-side bleven stug hun ploeg toezingen ongeacht de stand van de wedstrijd en dat is wat je graag ziet. Animo hield stand maar moest puntje voor puntje de voorsprong inleveren tegen een immer strijdend Tiel, dat met de nodige jeugdige invallers het tij probeerde te keren. De Tielse inspanningen brachten de ploeg terug in de wedstrijd maar het laatste fluitsignaal kwam helaas te vroeg voor de gasten want op een 16-15 eindstand kon het feest aan Animo-zijde losbarsten. ANIMO NAAR DE 1E KLASSE, NOG NIET EERDER VERTOOND! WAANZINNIG!

Ook aan de oranje-zijde barstte het feest los want ook Tiel’72 mag ondanks de verloren tweeluik uitkomen in de 2e klasse komend seizoen vanwege de goede resultaten in de competitie. Al met al liep dus (bijna) iedereen met een glimlach het veld af.
Terug naar Animo, dat ooit in een donker verleden bij monde van oud-voorzitter Hans Ruitenbeek al eens riep ambitie te hebben om uit te komen in de 1e klasse. Nu, jaren later, na ploegen in de 3e klasse en een gestage opmars in de 2e klasse (ondanks Corona, dat het proces niet bespoedigd heeft) is dan dat doel bereikt onder de vleugels van Niels Helmond.
Diezelfde Niels bereikte exact 20 jaar eerder de 2e klasse toen hijzelf nog in Animo 1 uitkwam, laten we hopen dat het korter duurt voordat Animo een nieuwe stap zal zetten naar de Overgangsklasse of zeggen we dan iets verkeerd?
Al met al heeft Animo een mijlpijl bereikt die de vereniging nieuwe kansen bied, al is het alleen maar dat er volgend jaar schotklokken langs de zijlijn moeten staan samen met een jurytafel met opgeleide mensen erachter. De jeugd heeft wat om na te streven en het geeft nieuw elan. Animo zal dit elan moeten omarmen om de campagne in deze klasse volgend seizoen een succes te maken en deze ervaring mee te nemen in de opbouw van de vereniging. Welke ambitie streven we na zaterdag 16 april 2022 na? Dat is de vraag die nu op tafel ligt.

Als de schrijver namens de selectie mag spreken, dan willen wij iedereen die het afgelopen zaalseizoen op wat voor manier ons bijgestaan hebben hartelijk bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt en het is fijn om dit hoogtepunt te mogen delen met zoveel (oud-)Animoërs en geïnteresseerden. Het is zondermeer een prachtige avond geworden na hard werken in de weken daarvoor!

Komende week mag de selectie samen met Animo 3 (dat ook promoveerde naar de reserve 2e klasse in de zaal, fantastisch!) en de A1 zich melden op het veld. Dit zal even wennen zijn want met slechts 2 trainingen kan men zaterdag alweer aan de bak. Voor het vlaggenschip wacht SDO 1 voor de 5e keer dit seizoen op hen in Veldhoven, Animo 2 gaat verder op jacht naar een kampioenschap in de reserve 3e klasse met een wedstrijd tegen rode lantaarndrager SDO 3 (ook in Veldhoven). We hopen nog steeds op jullie support!