, ,

Animo A1 op de tweede plaats na superweek in Geldermalsen

Deze week moest het voor de toppers van de A1 gaan gebeuren. Na veel puntverlies tegen onder andere DOT A1 en DSC A2 was het voor Animo van belang weer belangrijke punten te pakken. Dat kon deze week maar liefs twee keer. Donderdagavond kwam Wageningen A2 op bezoek en zaterdag ontving Animo Tilburg A1, een ploeg die op revanche uit was na een tegenvallend resultaat in de eerste speelronde.

Animo A1 – Wageningen A2
Wegens een spelerstekort van de tegenstander op 16 oktober werd de wedstrijd Animo A1 – Wageningen A2 op donderdagavond 28 oktober gespeeld. Het beloofde een fraai affiche te worden die de stand in de middenmoot mocht gaan bepalen.
Kyona traint gelukkig al weer mee, maar kan nog geen wedstrijden spelen. Haar herstel gaat gelukkig voorspoedig en we hopen dat ze aan het begin van het zaalseizoen misschien al wat minuten mag maken. Zo begon de wedstrijd met Tjerk, Jochem, Marieke en Inge in de aanval en Arne, Daan, Jasmijn en Emma in de verdediging. Tim en Rosan begonnen op de bank.
Animo A1 schoot, zoals we eerder hebben gezien tegen onder andere Oost-Arnhem A1, als een raket uit de startblokken. Middels goed combinatiespel en zuivere afronding stond het in no time 8-2, waarop Wageningen een time-out aanvroeg. De time-out mocht gelukkig niet baten voor Wageningen A2 en Animo ging vrolijk door met scoren; ruststand 15-7.
Beter voorverdedigen en vooral de wedstrijd uitspelen was de strekking van het verhaal van Luuk en Eric in de rust. Maar deze woorden mochten helaas ook niet baten. De lijn die Animo had uitgezet in de eerste helft leek Wageningen over te nemen en binnen tien minuten in de tweede helft stond het 15-12. Een strafworp van tjerk mocht gelukkig het tij weer keren en met nog een kwartier te gaan en een stand van 18-12 was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 21-15, een goede eerste helft, met een matige tweede helft die het begin van de superweek inleidden.

Animo A1 – Tilburg A1
Zaterdag was het Tilburg A1 die het moest opnemen tegen Animo. Een ploeg die nog niet wist te winnen in de competitie. Maar door een nat veld en veel wind was er bij de Brabanders toch nog hoop om punten te kunnen sprokkelen. Jochem was afwezig en deze keer zaten Valentijn en Demi reserve; speler en speelster uit de A2.
Inge, Marieke en Jasmijn beten het spits af met drie afstandsschoten waarna Tilburg goed terugkwam op een 3 – 2 stand. Maar Animo zette goed door en Tilburg A1 kon vooral de fysieke vangduels niet bijbenen. De ruststand was 9-4. Na de rust mocht Animo verder gaan waar ze gebleven waren en Tilburg  A1 leek er content mee te zijn de punten in Geldermalsen te laten. Invaller Valentijn sloot af met een vrije bal waarna Animo de kantine opzocht waar hun welverdiende oktoberfestborrel op hen stond te wachten. Eindstand: 17-6.

Zaalseizoen
Animo A1 heeft het eerste helft veldseizoen zo toch nog mooi afgesloten, waarin een tweede plaats op de ranglijst met negen punten iets is wat niemand aan het begin voor ogen had. Een kwart seizoen waarin Animo A1 heeft laten zien dat zij weldegelijk een balletje kunnen gooien en het een “vechtploeg” is die er altijd met de volle 100% voor gaat (zelfs met zeven man). Met deze gedachten kijkt de A1 erg uit naar de zaal waarin zij zich kunnen meten met onder andere Victum A1, DVO A3, ACKC A1; ploegen die al langer bekend zijn met de eerste klasse. We hopen dat we u gaan zien in de Randhorst waar de A1 op zaterdag 20 november om 17:30 (niet definitieve tijd, zie site voor eventuele wijzigingen) een oefenwedstrijd speelt tegen rivaal SDO A1. Een ploeg waar Animo A1 al jaren tegen speelt.

Auteur: Daan Könings