, ,

Animo A1 aan kop na zege op Oost-Arnhem A1

Nadat we vorige week de wedstrijd tegen Tilburg A1 hadden gewonnen met 7 spelers in het veld, gingen wij vandaag spelen tegen Oost-Arnhem A1. Door de afwezigheid van Inge, Marieke en Kyona speelde vandaag Rosan en Juta mee uit de B1.

De vakken voor deze wedstrijd waren dan ook:

Daan, Tim, Jasmijn en Juta

Tjerk, Jochem, Emma en Rosan

Arne en Demi (A2) begonnen op de bank.

De eerst aanval werd al snel onderschept door Oost-Arnhem en meteen daarna in de verdediging kregen we een vrije bal tegen. Deze vrije bal leiden niet tot een doelpunt voor Oost-Arnhem. Rosan scoorde daarna een mooie doorloopbal en dit was eerste doelpunt voor ons! Hierna ging het snel en stonden we na ongeveer een kwartier 6-1 voor. De energie die we het eerste kwartier hadden werd iets minder. Het tempo vertraagde maar we zetten nog steeds door. We wilde winnen vandaag.

Net voor rust liet Tjerk nog een minder slimme bal door omdat hij dacht dat het eindsignaal was van de scheids dat hij hoorde. Helaas was dit niet het geval, de scheids floot zodat hij bij de zijlijn kon uitnemen. Tjerk gooide de bal naar achter, richting de korf van de tegenstander. Zijn tegenstander ving de bal en scoorde korte kans net voor rust. We gingen de rust met de stand 10-6.

Na de rust scoorde Emma al snel een afstandsschot zonder vang. Een paar aanvallen van ons en Oost-Arnhem verder en Daan kreeg een stip tegen die Oost-Arnhem scoorde. Oost-Arnhem scoorde daarna meteen nog 2 keer en opeens stond het 11-9. Oost-Arnhem liet zien dat ze nog wilde winnen, het moment dat wij verzwakte maakte ze goed gebruik van. Het werd 12-10. Jochem had een strafworp gescoord en Juta kreeg een afstandsschot tegen.
De aanval hierna bij ons was iets rommelig en we wilde te snel scoren. Nadat de bal nog een keer in de aanval bij Oost-Arnhem was onderschept, scoorde Jasmijn een afstandsschot. De aanval daarna deed ze exact hetzelfde en zo stond het 14-10.

Ondertussen stonden er nog ongeveer 7 minuten op de klok en als Oost-Arnhem nog wilde winnen moesten ze snel gaan scoren. Daan kreeg helaas weer een stip tegen maar Tjerk maakte dit weer goed door te scoren, door middel van een doorloopbal. We hadden weer een vakwissel en het stond nu 15-11. Oost-Arnhem scoorde nog een keer maar Jasmijn beantwoorde dit en scoorde weer een afstandsschot. Met nog ongeveer 3 minuten op de klok verliet Tjerk het veld door pijn aan zijn enkel. Oost-Arnhem scoorde nog 2 keer maar wij sloten de wedstrijd af met nog een afstandsschot. Zo werd het uiteindelijk 17-14. Het was een leuke wedstrijd!

Volgende week spelen we tegen DSC A2 in Eindhoven om 12:30, kom allemaal kijken!