, ,

Animo 3 speelt gelijk tegen EKCA 2

Dinsdagavond stond de wedstrijd ECKA 2 – Animo 3 op de planning, s’ avonds om 20:30. Deze wedstrijd is verplaatst afgelopen zaterdag, i.v.m. de condoleance die plaatsvond.

Omdat Animo 2 nog altijd niet volledig intact is, moesten wij Jacoline Laura en Stefan mee laten gaan met het 2e. Wij kregen versterking uit verschillende teams: Jeanneke en Cato, Nathalie K, Jochem, Bert en Eric. Allen, nogmaals dank voor het versterken van ons team.

Nieuwe vakken, kansen en momenten. Daan Bram Charelle en Nathalie startte in de aanval, Martijn Eric Demi en Ilse startte in de verdediging.

Het begin van de wedstrijd ging erg vlot, Daan vond snel 2x de korf en we stonden 0-2 voor. Ook het andere vak ging soepel van start, ondanks zij startte met achter verdedigen gingen wij daar goed mee om waaruit Eric en Ilse de korf vonden. 0-4, dat beloofd een goede avond te worden. Naar mate de wedstrijd vorderde kwamen we erachter we soms wel moeite kregen met hun achter verdedigen. Het werd wat zoeken, niet altijd de goede keuzes gemaakt en zo kwam de stand op 3-5.

Time-out, even back to basic. Eerst je eigen tegenstander uitschakelen en daarna verder kijken, uitgaan van onze krachten en zet de juiste mensen op de juiste positie. Zo gezegd zo gedaan, dit ging goed. Waar Daan voor rust de korf nog kon vinden gingen we de rust in met 3-6.

Helemaal niet slecht! Maar hou je koppie erbij. Niet teveel mee zakken, neem de tijd en zorg dat we geen overhaaste beslissingen maken.

Na rust een goede start, 4-8. Dit zorgen ervoor onze invallers Jochem en Bert erin konden komen voor Eric en Martijn. Onze verdediging kwam wat onder druk waarbij zij 2 doelpunten tegen kregen, 6-8, langzaam aan kruipt ECKA dichter bij. De verdediging kon het dicht houden, maar het aanvalsvak had het zwaar. Jeanneke en Cato, ingevallen voor Charelle en Nathalie, kwamen lastig tot schot. Waarbij de scheidsrechter ook niet aan onze kant leek te staan, stond het ineens 7-9. Ondanks we het lang dicht hielden kreeg Ilse er 2 tegen waardoor het 9-9 stond. Laatste minuten tikken weg en we proberen er nog winst uit te halen. Schot, er overheen. Een doorloopbal, net mis. Een schot, draait eruit.

Het laatste fluitsignaal klinkt met een gelijkspel op het bord. Een zwaarbevochten wedstrijd waaruit we 1 punt mee naar huis nemen. Die er wél voor zorgt we, voor nu, 2e staan.

Aankomende zaterdag gaan we op bezoek bij DOT3, zij zijn ongeslagen. Aan ons de taak daar verandering in te brengen.