, ,

Animo 3 sleept punten binnen op een zonnige ochtend

Na twee weken rust mocht Animo 3 afgelopen zaterdag om 11 uur een wedstrijd spelen tegen Wageningen 7. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijd tegen dit team, zat het weer deze zaterdag erg mee. Een lekker zonnetje en weinig wind, het perfecte weer voor een potje korfbal zou je zeggen. De vorige wedstrijd tegen dit jonge team werd gewonnen met 12-18. In de eerste helft waren we toen erg gelijkwaardig aan elkaar en pas in de tweede helft liepen we uit. Van tevoren was het dus al duidelijk dat we wel volle bak moesten gaan.

We startten de wedstrijd met coach Luuk langs de lijn samen met reserves Charelle, Martijn en Bram. In het veld begonnen in de aanval Leander, Jordy, Laura en Marieke en in de verdediging begonnen Stefan, Daan, Jacoline en Ilse.

Leander opende de score voor Animo, na een aantal goede kansen, met een afstandsschot. Waarna we ook gelijk een tegendoelpunt kregen. Het vak van Leander creëerde veel kansen, waar het vak van Stefan daar wat meer moeite mee had. De passing was niet heel goed en de warmte was toch pittiger dan verwacht. Verdedigend stond het goed, wat ook resulteerde in weinig doelpunten bij de tegenstander. Daarentegen heeft Animo de gehele wedstrijd moeite gehad met scoren.

In de rust bracht coach Luuk wat rust en gaf goede tips om de wedstrijd wat om te draaien en net als bij de uitwedstrijd toch de tweede helft onze kant op te trekken. De juiste mensen in de punt en werken voor elkaar. Na de rust speelt Jordy een zeer belangrijke rol, hij is een van de weinigen die de korf wel weet te vinden en uiteindelijk deze wedstrijd 5 doelpunten maakt. De stand is een kwartier voor tijd 8-8. Er komen wat tactische wissels in het vak van Stefan, waardoor Charelle en Bram in het veld komen, en we hopen meer rebound en doorbraakmogelijkheden via Charelle te hebben. Jordy scoort dan nog 3 doelpunten op rij en de stand is net voor tijd 12-10. Uiteindelijk wint Animo de wedstrijd met 12-11. Een zeer matige wedstrijd, maar gelukkig wel 2 punten voor Animo 3.

Volgende week speelt Animo 3 thuis tegen Rust Roest 4. Een wedstrijd die de vorige keer werd verloren met 14-13. Om nog kans te maken op het kampioenschap moet er de komende weken gewonnen worden, punten pakken van Rust Roest 4 is het begin. Zij staan op dit moment 1 punt boven Animo 3. We hopen jullie zaterdag om 11:00 uur te zien in Geldermalsen.