, ,

Animo 3 pakt 2e zege op NKV 2

Waar er deze week veel wedstrijden afgewerkt werden op een doordeweekse dag deed Animo 3 ook een duit in het zakje. Vanwege wat afwezigen komende zaterdag werd er gekozen om de wedstrijd te vervroegen naar de donderdagavond om 20.30 uur in Nuenen. NKV vond het ook prima, dus rond een uurtje of 19.00 werd er koers gezet richting de tegenstander.

Eenmaal aangekomen lagen de ballen al klaar, de palen stonden al overeind dus het was vooral toeleven naar het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd wilde aanvangen. Animo wist dat NKV vermoedelijk beter voor de dag zou komen dan 1,5 week eerder want toen werd er uiteindelijk een ruime 17-4 zege geboekt in Geldermalsen. NKV liet aan de start van de wedstrijd eigenlijk al snel weten dat het de doelpuntendroogte van de laatste ontmoeting niet nogmaals liet gebeuren. Animo scoorde er ook niet veel in de eerste helft destijds en moest na de openingstreffer in de achtervolging. NKV toonde zich met name scherp uit schoten van grote afstand en behield tot 5-4 het initiatief, daarna begon de tandem Joha/Martijn bijzonder goed te lopen en scoorde de ene na de andere kans rondom de korf aangevuld met doelpunten van Laura. Aan de andere kant hadden Bram en Charelle het vizier goed staan waardoor de score snel opliep aan de zijde van Animo. NKV bleef echter vrij stoïcijns ook de ballen erin schieten waardoor de rust bereikt werd met een 10-15 voorsprong voor Animo.
In de rust waarschuwde spreker Stefan dat het vertragen van het eigen spelbeeld geen optie was en dat er veel beweging moest blijven plaatsvinden. NKV koos ervoor om in de tweede helft in één vak te starten met achter verdedigen maar won daarmee weinig rebounds waardoor het originele strijdplan weer aangemeten werd. Animo had de boodschap van Stefan wellicht iets te letterlijk genomen want de nadruk in de aanval kwam te veel te liggen op rennen en bewegen in plaats van doelgericht werken. Het rendement van Animo zakte ook weg waardoor NKV op dezelfde stoïcijnse wijze langzaam in de wedstrijd kon komen. Puntje voor puntje kroop het langzaam dichterbij en begon meer en meer te geloven in een stunt. Laura incasseerde bij het verdedigen van een doorloopbal een technische KO en moest een doelpunt aan NKV laten. Dit betekende de 15-17 waardoor de marge dunnetjes werd voor Animo. Hoog overleg tussen bankzitters Stefan, Daan en Jacoline betekende de invalbeurt van Jacoline die gelijk haar waarde aantoonde door de 15-18 binnen te schieten, ondertussen maakte Laura met een pijnlijke kaak plaats voor Demi, die het veld had verlaten toen Jacoline binnen de lijnen kwam. Het was de goed spelende Joha die vervolgens voor de definitieve beslissing zorgde met een schot dat de 15-19 op het scorebord zette. NKV stribbelde nog wat tegen en kreeg ook nog hulp van de scheidsrechter die in de laatste minuten nog affloot voor tijdrekken in een situatie waarin NKV vol in de neus van de Animo-spelers zat maar we er te lang over deden om te schot te komen, aldus de scheidrechter. Demi wisselde nog de nodige onvriendelijkheden uit met haar tegenstander waarna de wedstrijd afgesloten werd met een 15-20 eindstand.

Met deze 2e zege op rij staat Animo nu 2 puntjes voor op Tilburg 3 en DKB 2 die komende zaterdag nog gaan uitvechten wie in ieder geval op wedstrijdpunten gelijk zal komen met Animo 3. Voor Animo maakt het eigenlijk niet zoveel uit, devies is de laatste 2 wedstrijden winnen en dan ben je kampioen. Maar goed, zover is het nog lang niet. Op 1 juni treedt Animo in ieder geval aan in Tilburg tegen Tilburg 3 (12.20 uur), dat zal een pittige wedstrijd worden.