, ,

Animo 3 legt het op schotkracht af tegen DOT 2

Afgelopen zaterdag trad Animo 3 in de eerste returnronde aan tegen DOT 2 uit Oss. De Ossenaren liepen een week eerder tegen een nederlaag aan op bezoek bij SDO 2 en hadden met hekkensluiter Animo een goed medicijn op het oog. Animo verloor de eerste speelronde in de zaal ruim van deze tegenstander (27-13) dus was het op zoek naar een verbetering ten opzichte van die wedstrijd.

Animo begon in ieder geval scherp aan de wedstrijd, waarbij met name het eerste verdedigingsvak ervoor zorgde dat er een 3-1 voorsprong op het scorebord prijkte. DOT begreep dat het een tandje bij moest schakelen en bracht het vizier op scherp en liet al vrij snel zien dat het op schotkracht het nodige in huis had. De gasten namen langzaam het initiatief over in de eerste helft maar Animo bleef goed bij door aansluiting te houden. Ditzelfde scenario ontvouwde zich eerder in Oss toen Animo ook een degelijke 1e helft op de mat legde en daarna de wedstrijd volledig aan de tegenstander moest laten. Bij een 8-10 achterstand werd de rust bereikt en werden de puntjes op de i gezet gedurende de rust om de wedstrijd op een goede manier te vervolgen.
De tweede helft lukte het niet meer om het rendement vast te houden uit de eerste helft. DOT was in de eerste helft meermaals in dezelfde val getrapt van Animo, dat de kansen die het toen kreeg koelbloedig afrondde. Die ruimte was er in de tweede helft minder, waardoor er andere oplossingen gezocht werden in het aanvalsspel maar er geen kanteling in de wedstrijd te weeg gebracht kon worden. DOT bleef daardoor in controle en maakte doelpunten wanneer het moest. Animo probeerde in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog terug te komen in de wedstrijd met een paar wissels, maar helaas werd daarmee het verschil niet overbrugt. Animo leek af te stevenen op een 11-16 nederlaag, een behoorlijke verbetering ten opzichte van de eerste ontmoeting maar DOT wist er in de slotminuten nog twee bij de prikken waardoor het krachtsverschil toch ietwat geflatteerd uitgedrukt werd (11-18).

Grote dank gaat in ieder geval naar scheidsrechter Bart Jan die zijn vrije zaterdagmiddag opofferde om Animo en DOT te voorzien van een scheidsrechter, want de dag ervoor verdween opeens de toegewezen bondsscheidsrechter van het wedstrijdformulier. Hij floot een keurige wedstrijd met twee ploegen die een sportieve wedstrijd afwerkten. Fijn!

Komende week gaat Animo 3 op bezoek in Woudenberg bij koploper Woudenberg 2. Animo verloor de eerste ontmoeting destijds ook ruim met 12-24 in Geldermalsen. Doel is om de stijgende lijn door te zetten van de afgelopen weken, want het degradatiespook waart inmiddels rond in Geldermalsen. Met 5 wedstrijdpunten achterstand op de veilige 6e plaats moet Animo nog een heuse krachttoer leveren om aan de goede kant van de streep te komen.