, ,

Animo 3 legt het af tegen titelkandidaat Dindoa 4

Na een teleurstellend resultaat in Dronten mocht Animo 3 deze week weer Noordelijk afreizen. Een wedstrijd tegen titelkandidaat Dindoa 4 stond namelijk op het programma. Helaas werd voorafgaand aan de wedstrijd bekend dat Stefan niet mee kon, want in de botsing van vorige week met zijn tegenstanders is hij geblesseerd geraakt aan zijn hoofd. Hopelijk is hij er volgende week weer bij!
Ook topschutter Jan-Willem was er niet, hierom was de sterspeler van Animo 5 mee; Jochem.

Maar dit alles mocht geen reden zijn om met volle moed naar Ermelo te gaan. Helaas kwam Dindoa echter na de start van de wedstrijd op een voorsprong van wel zes doelpunten. Een dramastart voor de Geldermalsenaren. Gelukkig wist Charelle deze afgang te verbreken en werd er in het midden van de eerste helft een 6-1 score genoteerd. Hiermee was helaas ook wel alles gezegd, want het met nog één schot van Daan moesten de bezoekers het helaas doen met een 10-2 ruststand.

De rustbespreking kwam van Leander, die vooral hamerde op het feit dat de score lost gelaten moest worden en dat we de tweede helft als een wedstrijd apart moesten zien. We hadden immers niet voor niets een uur in de auto gezeten. Daarnaast moesten Jordy en Daan wisselend plaats maken in de aanval voor Jochem, om meer doelpunten te forceren. Dit liet gelukkig een opgepept en fanatiek Animo na, wat de rust uitsprong met een run van vijf doelpunten in  10 minuten (stand 12-7). Even was er hoop dat de thuisspelers het kwijt waren, maar de realiteit was helaas dat het ervaren Dindoa zo’n voorsprong niet meer uit handen zou geven. Onder andere de verdedigende druk viel Animo zwaar.
De wedstrijd is geëindigd in een score van 19-12; Een terechte overwinning van de thuisploeg, die hiermee stappen zet richting het spannende kampioenschap.

Animo 3 is volgende week om 19:15 uur te zien in de Randhorst tegen aardsrivaal Tiel’72 3. De twee ontmoette elkaar al eerder in Tiel, waarna Animo na een spannende wedstrijd aan het langste eind trok (eindstand 13-14). Dat belooft dus spektakel te worden! Zien we je daar?