, ,

Animo 3 is vier punten rijker

Het seizoen is weer begonnen en daarom zullen de wedstrijdverslagen van Animo 3 ook weer gaan verschijnen. Ons team is ten opzichte van vorig jaar een beetje veranderd. Bij de dames zijn we Marieke verloren aan de selectie en is Demi ons komen versterken vanuit de A1. Bij de heren zijn we van zeven heren naar vijf heren gegaan. Jordy is naar de selectie gegaan en Jan-Willem zit nu in het midweekteam. Een nieuw jaar, met een nieuw team en dus ook nieuwe kansen.

Op het veld zijn we ingedeeld in de reserve 3e klasse met als tegenstanders Noviomagum 3, EKCA/CIBOD 2 en DOT (O) 3.

Vorige week maandag stond de eerste wedstrijd van Animo 3 op het programma tegen Noviomagum 3. Door wat blessures in de selectie kon deze wedstrijd niet doorgaan op zaterdag. Met een compleet team, wat reserves en Rick als coach zijn we afgereisd naar Nijmegen. De gehele wedstrijd liep gelijk op. Uiteindelijk heeft Animo 3 de winst over de streep kunnen trekken (15-19).

Dinsdag stond er een training te wachten voor degene die na maandagavond nog zin hadden om te trainen. Donderdag stond er weer een training op het programma om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen EKCA/CIBOD 2.

Zaterdag stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. De vakken deze zaterdag waren als volgt: in de aanval startten Charelle, Jacoline, Bram en Daan. In de verdediging zijn Demi, Ilse, Martijn en Leander begonnen. De wedstrijd begon flitsend met twee doelpunten van een scherp schietende Jacoline. Waarna het andere vak, wat wel wat moeite had om tot goede kansen te komen, via Ilse de 3-0 scoorde. Na twee tegendoelpunten van de tegenstanders was de stand weer bijna gelijk. In het vak van Daan was het duidelijk dat de kansen vooral bij de dames zouden liggen en dat het zaak was de dames uit te spelen, dit werd wederom beloond met een doelpunt van Jacoline. Ook Ilse had deze zaterdag een flitsende start en scoorde wederom. De rust werd bereikt met een stand van 7-5 na doelpunten van Demi en Jacoline. In de rust heeft coach Tessa de nodige tips gegeven en wissels aangekondigd om de vakken iets beter te laten lopen. Laura komt in het vak bij Leander om wat snelheid en schotkracht te brengen. Laura werd uiteindelijk weer gewisseld voor Charelle en Ilse komt in het vak bij Bram en Daan te staan. Na de rust krijgen de dames wat meer druk en opent Daan de score na de rust, stand op dit moment 8-5. Nadat alle vier de dames van Animo 3 weten te scoren is de stand 12-5. Dit lijkt een groot gat, maar de wedstrijd was niet zeer goed. Het opzetten van de aanvallen en de passing bleven een probleem, waardoor we lastig tot scoren kwamen. Aan het eind van de wedstrijd wordt er nog een keer gewisseld, Bert betrad het veld en verzilverde zijn invalbeurt met een doelpunt. Eindstand 13-8.

Na de twee overwinningen, waarvan de wedstrijd tegen EKCA zeker geen visitekaartje was, staat ons zaterdag een pittige wedstrijd te wachten tegen DOT (O) 3. Deze tegenstander zijn we vorig jaar meermaals tegengekomen en we hebben nog niet eerder weten te winnen van deze ploeg. We hopen op jullie support aankomende zaterdag om 10:15 uur in Geldermalsen om DOT (O) 3 voor het eerst te verslaan.