, ,

Animo 3 grijpt eerste overwinning

Vorige week kon Animo 3 niet imponeren tegen koploper Woudenberg 2. Hoewel de kampioenskandidaat het maar lastig vond dat het tempo uit de wedstrijd gehaald werd, liep het toch uit naar een ruime overwinning. Animo ging terug naar de tekentafel en organiseerde zowaar een teambespreking op donderdag om alle neuzen de juiste kant op te krijgen voor de wedstrijd tegen SDO 2.

De gasten uit Veldhoven kennen een bijzonder moeizame start van 2024, want na 3 wedstrijden in het nieuwe jaar werden er slechts nog 2 punten gescoord. Animo 3 scoorde het gehele zaalseizoen nog geen tweepunter, maar voor SDO-begrippen is dat een slechte start van het jaar. SDO bivakkeert ook onderin de middenmoot en moet langzaam achterom kijken naar Reehorst’45 2 en Tweemaal Zes 2 die binnen schootsafstand gekomen waren. Het was voor SDO fijn dat de wedstrijd tegen hekkensluiter Animo 3 op het programma stond om “makkelijke” punten te sprokkelen. Dat viel dus vies tegen…
SDO startte aardig aan de wedstrijd en pakte het initiatief. Bij Animo keerde Skifahrer Martijn terug na een Skiurlaub in de basis, waardoor Joha, Herbert, Demi en A1’er Kyona op de bank starten. Langs de lijn probeerde gelegenheidscoach Jasper het basisachttal bestaande uit Stefan, Bram, Ilse, Laura, Daan, Martijn, Charelle & Jacoline de weg te wijzen. De basis zette de achtervolging in op SDO en haakte het spreekwoordelijke karretje aan. De tegenstander had duidelijk bepaalde mensen die ze wilden uitspelen en profiteerde regelmatig van kleine verdedigende foutjes aan Animo-zijde, maar leek geen schim van de ploeg die Animo eerder dit zaalseizoen met 21-13 versloeg. Animo had het in de tweede deel van de eerste helft wel lastiger met SDO en coach Jasper besloot om Joha binnen de lijnen te brengen voor Martijn. Hij deed gelijk wat hij moest doen want met een doelpunt hield hij Animo voor rust nog in de buurt van SDO alvorens er bij een 5-7 achterstand gerust werd.
Na de rust stuurde Jasper zijn andere reservetroepen ook van de bank af en bleef de wedstrijd spannend, SDO bleef lang de 2 punten voorsprong verdedigen door op de juiste momenten te antwoorden maar voelde de druk groeien onder aanvoering van Stefan die een uitstekende 2e helft speelde en op 9-9 voor het eerst Animo langszij zette. Vervolgens werd er aan beide kanten veel gewisseld, door SDO zelfs anticiperend op de wissels van Animo, maar kwamen bezoekers nog verder onder druk te staan. Animo had momentum en wist het initiatief van SDO af te pakken. Animo vocht al een tijdje voor de overwinning en werd even dronken van geluk, SDO gaf echter niet zomaar gewonnen en sloot weer aan. Op 14-13 deelde Animo echter de genadeklap uit door via een diepe pass van Laura naar een uitstappende Herbert die een zee van ruimte bespeurde bij goudhaantje Stefan. Een klassieke Braziliaan werd in perfectie afgemaakt door Stefan waardoor de wedstrijd ogenschijnlijk beslist was. Animo incasseerde nog een tegentreffer maar weerhield SDO ervan om de gelijkmaker nog te maken. (15-14)

Met deze zege boekte Animo dus de eerste overwinning in de zaalcompetitie waardoor het nu 3 punten koestert. Met nog 4 wedstrijden te gaan zal er nog een stevige krachttoer moeten plaatsvinden om handhaving te bewerkstelligen. De volgende stap hiervoor kan gezet worden op de Nachtegaallaan in Maartensdijk. In de benauwde sporthal van gastheer Tweemaal Zes 2 is een zege nodig om de degradatiestrijd echt weer spannend te maken voor Animo 3!