, ,

Animo 3 druipt toch af na bizarre comeback

Net als de selectie oefende Animo 3 vorige weekend en speelde toen tegen SGV 1. De gasten uit Culemborg trokken uiteindelijk aan het langste eind (15-17) en zette Animo 3 aan het denken nadat er eerder redelijk overtuigend gewonnen was in de competitie tegen Tilburg 3. Dit weekend stond een ontmoeting met DKB 2 op het programma, dat ook de eerste speelronde de tegenstander (NKV 2) de baas was. Een belangrijk meetmoment om te kijken hoe de kaarten geschud zijn.

Animo moest echter Bram (geblesseerd) en Daan (afwezig) missen en dus startte Herbert in de basis. De bank werd warm gehouden door Charelle, Nathalie en Jan-Willem. Ook was Bram mee afgereisd om zijn team aan te moedigen.
De start van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg want met name 2 scherp schietende heren deelden in de beginfase de lakens uit. Animo’s bewakers van deze heren moesten duidelijk een tandje bijschakelen om de score niet verder op te laten lopen. Animo kwam lastiger tot scoren als de tegenstander en brak die ban te laat om meteen aan te haken en keek al snel tegen een 5-2 achterstand aan. De gehele eerste helft was het knokken voor de doelpunten waar DKB de korf beter en sneller wist te vinden. De achterstand liep daardoor op en De Kanaries Best (DKB) begonnen steeds harder te fluiten. Met een 13-7 achterstand werd dan ook de rust bereikt en moest gelegenheidsspreker Joha de koppies weer opfrissen voor de tweede helft om alsnog de jacht te openen op DKB. Er werden een aantal belangrijke zaken aangestipt:

• Verdedigend ging het gaande weg de 1e helft steeds beter
  • DKB maakte tegen NKV over de hele wedstrijd slechts 14 doelpunten, hoe groot is de kans dat ze dit in de tweede helft volhouden?
  • De dames van DKB zijn aanzienlijk minder dan de heren, we gaan ze daarop aanpakken

Met de start van de tweede helft werden deze dingen meegenomen, Animo opende de score in de tweede helft maar werd vervolgens weer in de touwen gedrukt door DKB dat opnieuw toesloeg met rake schoten (16-8). Animo draaide vervolgens de duimschroeven nog iets verder aan waardoor de thuisploeg lastiger tot scoren kwam en door de ruime voorsprong wellicht iets meer achterover begon te leunen. Dit uitte zich ook in het feit dat men van mening was dat men wat spelers kon gaan sparen voor mogelijk een invalbeurt bij het vlaggenschip van DKB, dat zich langzamerhand ook begon voor te bereiden op de wedstrijd. Maar Animo had een plan en de grotere achterstand versterkte het idee om dat met zijn allen op te pakken alleen maar. Hierdoor zagen de dames van DKB de ene na de andere dame van doelpunten maken, onder aanvoering van de veel scorende Demi. Animo kroop langzamerhand puntje voor puntje richting de 16 doelpunten van DKB en de thuisploeg kreeg het tij niet meer gekeerd tot 16-15 toen DKB een reeds gewisselde heer toch terugbracht om nog een doelpunt te maken. Dat lukte ondanks dat hij onder zware bewaking van Animo lag, want verdedigend zat het allemaal zeer goed in elkaar de tweede helft. Animo rookt al een tijdje een stunt en drukte wederom door naar een 17-17 gelijke stand waardoor de laatste 2 minuten van de wedstrijd spannend werden. Na een vermeende overtreding van invaller Jan-Willem speelde de scheidrechter toch een cruciale rol in een voor hem toch al lastige pot korfbal. DKB greep dit buitenkansje aan en zette het laatste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord (18-17). Animo drong opnieuw aan maar kon het niet meer forceren, ook omdat er een ietwat korte laatste minuut gehanteerd werd.

Met de pest in het lijf droop Animo dus af met een nederlaag, maar wel met perspectief voor de return in Geldermalsen tegen deze tegenstander. Op 11 mei staat er weer een nieuwe tegenstander op de stoep, NKV 2 komt op bezoek in Geldermalsen. Aanvang wedstrijd om 11.00 uur!