, ,

Animo 2 wint van SDO 1,5

Na een zeperd tegen DOT 2 moest Animo 2 de knop gauw omzetten, want er stond al een nieuwe wedstrijd op het programma. SDO 2 blies de wedstrijd in de 1e speelronde van de mini-zaalcompetitie al af vanwege Corona en liet Animo zodoende op een dinsdagavond opdraven om de wedstrijd in te halen. Met enkele wijzigingen t.o.v. de zaterdagwedstrijd tegen DOT 2 en wederom met versterkingen vanuit de A1 trok Animo ten strijde met SDO 2. En een echte strijd werd het… Helaas.

Bij de start van de wedstrijd was het Marco die het beste bij de les was, want met 2 doelpunten legde hij direct de druk bij SDO neer. Het tweede aanvalsvak had aanvankelijk moeite om op te starten maar na een doelpunt van SDO wist A1-speelster Jasmijn de korf te vinden waardoor er een 1-3 voorsprong gepakt werd. De ploegen bleven ondertussen goed aan elkaar gewaagd op een 2-3 stand en werd er door Mark aangelegd voor een vrije bal. Er ontstond een schermutseling inzake de positie naast de korf die al netjes ingenomen was door Animo en er schoot wederom (net zoals bij Animo 1 – SDO 1 op het veld) een steekje los bij één van de heren van SDO. De heer in kwestie mepte een paar keer in (incl. schampschot) op Herbert en kon vervolgens met een rode kaart zijn tas pakken en gaan douchen. Herbert kreeg ook een gele kaart voor zelfverdediging, wat al bijzonder genoeg was. Maar goed, de wedstrijd kon weer verder. Voor SDO was dat meteen het startsein om SDO 2 in SDO 1,5 om te toveren. Heer 1 uit SDO 1 verving de weggezonden heer en later zou ook heer nummer 2 uit SDO 1 nog voor rust het veld betreden. Het haalde op moment van inbrengen wel wat uit want Animo moest even bijkomen van de bijna-mishandeling van een medespeler. Na de 4-4 van SDO kreeg Animo de goede zin weer terug en pakte opnieuw de leiding in de wedstrijd en hield een gat van 2 doelpunten levend tot aan de rust.
Coach Bert kon ons helaas niet bijstaan vanwege Corona dus coach Niels liet Animo 1 achter in Geldermalsen en stond Animo 2 bij in Veldhoven. Zo ook in de rust waarin hij hamerde op het bewaren van de rust en concentratie om de juiste dingen te doen. Zowel verdedigend als aanvallend. Animo pakte dat goed op en drukte dat na de rust meteen uit in de score. Met 2 uitstekende acties versierde Vera twee strafworpen en maakte ze vervolgens koelbloeding af. Het eerste aanvalsvak scoorde vervolgens ook nog 2 keer waardoor SDO Animo aan de horizon zag verdwijnen (6-12). SDO bracht daarop volgend nog heer 3 uit SDO 1 en later zou ook nog een dame uit SDO 1 binnen de lijnen komen. Dit grapje kostte Rust Roest 3 al de punten afgelopen zaterdag, toen SDO op dezelfde manier ten strijde trok. Je moet je toch afvragen of de “echte” spelers van SDO 2 zich wel als volwaardig beschouwen als je iedere keer plaats moet maken voor spelers uit het vlaggenschip. Echter deze wissels brachten wel te weeg dat SDO het vuur weer in de sloffen kreeg en Animo’s scoringsdrift werd beantwoord met 4 doelpunten op rij van de thuisploeg. Het verschil was opeens weer twee en het werd spannend op ruim een kwartier voor tijd. Animo bleef echter rustig en scoorde op de belangrijke momenten de goals die nodig waren om SDO op afstand te houden, hierin vertolkten Jasmijn en de ingevallen Bartjan een hoofdrol door het gaatje tot 3 keer toe op 3 punten verschil te brengen. SDO bleef aandringen, maar de eerder in de wedstrijd belaagde Herbert bracht het verschil op 4 doelpunten (12-16). In een uiterste poging bracht SDO het verschil weer terug naar 2 doelpunten (14-16), het was echter te laat en Animo scoorde in de laatste seconden nog een mooie goal waardoor de eindstand bepaald werd op 14-17.

Met deze 2 punten in de tas kan Animo 2  zich voorbereiden op de wedstrijd van komende zaterdag tegen Rust Roest 3. Animo zal wederom een stap moeten zetten om te spreken over een heuse opmars. Wij hopen op jullie steun in de Randhorst om 13.30 uur!

P.S. Daarna mogen jullie uiteraard het Carnavalsweekend inluiden!