, , ,

Animo 2 stunt in Voorthuizen

Afgelopen zaterdagmiddag vertrokken de selectie richting Voorthuizen. Zoals het gezegde gaat: ‘Meerdere wegen leiden naar Rome.’ Of je nou de route binnendoor pakte, via Rhenen en Veenendaal of liever over de snelweg langs Utrecht reed, uiteindelijk kwamen beide wegen uit in Voorthuizen. De selectie van Animo zal alle zeilen bij moeten zetten om punten mee te nemen naar Geldermalsen.

Animo 2

De allereerste wedstrijd in de zaal kwam Animo 2 te kort tegen Spirit 2. In de eerste helft werden ze overrompeld door de krachten van Spirit 2 maar in tweede helft waren ze hier niet meer van onder de indruk en liepen ze steeds meer in op Spirit 2. Helaas was toen de inhaalslag te laat ingezet, maar vandaag geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Spirit schoot net zoals vorige wedstrijd uit de startblokken en opende de score. Dit keer liet Animo zich minder snel afschrikken en maakte stand hierna meteen gelijk. Aan weerszijde werd beide nog tweemaal gescoord maar hierna viel het spel stil. Beide ploegen hadden moeite met het gat van de korf vinden en bij Spirit werden hier en daar al enkele spelers een beetje gefrustreerd. Na een doelpuntloze periode van 6 minuten wist Spirit een voorsprong te creëren van 2 punten. De rust was inmiddels inzicht maar Marco zorgde ervoor dat Animo de rust inging met een gelijkspel i.p.v. een achterstand. Hij legde eerst een mooi afstandsschot erin en daarna stuurde hij zijn tegenstander het bos in en maakte deze actie af met een doelpunt.

Na rust zette Animo deze lijn door de eerste twee doelpunten te scoren en een voorsprong te pakken van twee doelpunten. De frustratie liep steeds hoger op bij Spirit en dit resulteerde in ie wat agressief potje korfbal. Animo bleef hun voorsprong behouden tot in de laatste minuten van de wedstrijd. Hier en daar bracht Rick wissels van de A1 en het 3de om het team te versterken en nieuwe energie te geven. Leander betrad het veld en ving direct meerdermaals de bal af wanneer deze geschoten werd door Spirit. De bal ging op een gegeven moment weer naar de aanval van Animo. Op het moment dat de scheidsrechter zich omdraaien naar de aanval van Animo, ontstond er aan de andere kant van het veld een duw en getrekwedstrijdje voor de vangpositie. Iedereen werd even kort aangesproken en de beste man draaide zich weer om, maar hetzelfde duw en getrekwedstrijdje begon opnieuw.
Uit deze situatie kan je de conclusie trekken dat 2 scheidsrechters toch soms best handig zijn.

In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Spirit dichterbij en stond het opeens 12-13. Marco stuurde opnieuw zijn tegenstander het bos in en vergrote het gat opnieuw naar 2 doelpuntenverschil. Toen kort hierna Nicole nog een bal erin schoot was de wedstrijd gespeeld! Animo 2 heeft een echte teampresentatie geleverd en de punten meegenomen naar Geldermalsen!

Aankomende zaterdag speelt Animo 2 tegen directe concurrent RWA. De ploeg die aan het langste eind zal trekken aan het einde van de wedstrijd, zal boven de degradatiestreep komen te staan.

Animo 1
Spirit, de enige ploeg die zich ruim boven de middenmoot bevindt en zich nergens druk om lijkt te maken was afgelopen zaterdag de tegenstander van Animo 1. De scheidsrechters waren voor Animo ook niet onbekend want deze mannen hadden de oefenwedstrijd in de zaal tegen Antilopen gefloten. Destijds was het hun eerste wedstrijd samen in lange tijd maar inmiddels een paar maanden later mogen we wel verwachten dat ze een beetje op elkaar ingespeeld zijn. Wordt vervolgd…

Spirit 1 schoot net zoals Spirit 2 uit de startblokken en maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Wim zorgde doormiddel van een strafworp ervoor dat Animo niet op achterstand kwam. Hierna werd aan beide zijde nogmaals gescoord, waarna Spirit de leiding pakte. De heren van Animo speelde zichzelf onder de hoge druk van Spirit uit en creëerde hierdoor kansen vanaf een afstand voor zichzelf. Deze kansen resulteerde in doelpunten en vervolgens ook in een voorsprong van Animo. Ondertussen waren er al enkele discussies geweest met de mannen met het fluitje in de hand. De beste heren vonden snel dat een actie voor een doorloopbal, een bewuste actie was om door te duwen op je tegenstander. Hiernaast zaten er kort op met het fluiten voor een vrije bal aan Spirits zijde maar aan Animo’s zijde was dit helemaal niet het geval. Toen er vanaf de bank hier commentaar op geleverd werd, leidde dit tot een gele kaart voor Rick.

In de tussentijd gaf Animo net voor rust de voorsprong weg aan Spirit en kon met 2 punten achterstand de kleedkamer in.

Na rust moesten de spelers van Animo zich meer onder de druk van Spirit uit gaan spelen zodat ze betere kansen zouden gaan creëren, die weer zouden gaan leiden tot doelpunten. Makkelijker gezegd dan gedaan bleek achteraf. Spirit schoot opnieuw uit de startblokken en kreeg nog meer energie van het bandje dat al aan het inspelen was voor het sponsorfeest na de wedstrijd. Na 7 minuten had Animo nog geen doelpunt gemaakt terwijl in de tussentijd Spirit hun voorsprong verder uitbouwde. Na ongeveer een kwartierspeeltijd kreeg Animo voor het eerst dit seizoen te maken met de nieuwe gele kaartenregel. Jasmijn verliet het veld na een gele kaart waardoor Nicole op haar plek kwam te staan. Enkele andere wissels volgde nog maar het kwaad was al geschied. Spirit was vandaag opnieuw te sterk voor Animo. De einduitslag was 23-14.

Aankomende zaterdag speelt Animo 1 tegen RWA 1. Het is RWA nog niet gelukt om dit zaalseizoen te winnen. Voor Animo is het van groot belang om de punten in Geldermalsen te houden om zo aansluiting te behouden op de middenmoot.