, , ,

ANIMO 2 KAMPIOEN, Animo 1 ongeslagen!

Met een tweeluik tegen Reeuwijk op het programma stond er voor Animo nog een en ander op het spel. Voor Animo 2 was dat heel duidelijk, het team kon kampioen worden in Reeuwijk. Animo 1 speelde voor niks minder dan het 14e diamantje op de kampioensring, want met een overwinning bleef het vlaggenschip het gehele zaalseizoen ongeslagen.

Animo 2 bekroont sterke groei met titel in de reserve 2e klasse
Voordat Animo 2 vertrok richting de tegenstander zag het in De Randhorst Animo B1 kampioen worden, dus dat gaf goede moed voor wat er nog komen moest. Eenmaal aangekomen in Reeuwijk waren diverse Animo-spelers bijzonder druk met de telefoon want concurrent Juliana 2 was al aan het spelen tegen DOT 2 en bij puntverlies van Juliana zou Animo al kampioen zijn zonder dat er al gespeeld was. Tot luttele seconden voor de wedstrijd werd de Insta-pagina van DOT (die updates plaatste) in de gaten gehouden, maar vanwege het risico op een 1 aprilgrap en dat de vermoedelijke einduitslag nog niet officieel was bevestigd moest Animo het maar gewoon zelf doen. Een overwinning of gelijkspel zou volstaan als Juliana van DOT had gewonnen. Met die insteek werd de wedstrijd dan ook gestart.
Animo wist dat het met Reeuwijk 2 een dynamisch team zou treffen dat gevaarlijk zou kunnen zijn. De tegenstander had zich een week eerder veilig gespeeld tegen DOT 2 en kon nu vrijuit spelen tegen Animo, dat dus nog alles had om voor te spelen. Reeuwijk onderstreepte de intenties door het openingsdoelpunt voor rekening te nemen maar zal Animo vervolgens nipt het initiatief pakken in de openingsfase. Animo kwam weliswaar op een 1-2 en 2-3 voorsprong maar kon Reeuwijk tot 3-3 niet afschudden. Daarna wist Animo wel een gaatje van 2 doelpunten te creëren (3-5) en kreeg het grip op de aanvallende intenties van de tegenstander waardoor er met gerichte aanvallen een bres geslagen kon worden in de verdediging van de tegenstander . Met name in het tweede kwart van de wedstrijd sloeg Animo goed toe door de verkregen voorsprong uit te breiden tot aan de rust. Uiteindelijk bepaalde Wim de ruststand op 9-16 en leek Animo meer dan op weg naar het kampioenschap. Net voor rust werden de Insta-kanalen en de KNKV-wedstrijdzaken app even gecheckt, maar nog geen uitsluitsel. Coaches Robbert en Rick hadden daarom geen nieuws voor hun ploeg behoudens dat er doorgegaan moest worden met het vertoonde spel want 16 doelpunten in een helft was voor Animo 2 begrippen een zeer goed moyenne met aantrekkelijk spel.
De tweede helft was het wederom Reeuwijk dat de score opende (10-16), maar Animo leek de draad goed op te pakken met 3 doelpunten op rij (10-19). Er werd echter een time-out ingelast door Animo en eindelijk kwam dan het verlossende woord. Juliana had in eigen huis verloren van DOT waardoor Animo ongeacht de eigen uitslag van de wedstrijd al kampioen was. Een korte juich steeg op in sporthal De Meerkoet en ook de felicitaties van de tegenstander werden in ontvangst genomen. Terug naar de wedstrijd… Want dat moest dan toch nog even gebeuren. De absolute drive verdween bij Animo uit de benen maar het bleef in controle van de wedstrijd. Dat gaf de ruimte aan de staf om de nodige (terechte) wissels in te brengen. Captain Marco, die plaatsnam op de bank voor de wedstrijd betrad samen met onze Anne het veld. Daarna mocht ook Daan zijn opwachting maken, want ondanks dat hij gedurende het seizoen afviel naar Animo 3 heeft hij weldegelijk een bijdrage geleverd aan dit kampioenschap. Zo ook voor Marieke die ook binnen de lijnen kwam en eveneens meespeelde in diverse wedstrijden. Daarna volgde Eric, die al maanden terug probeert te keren, maar daarin zeer voorzichtig moet handelen maar nu zijn momentje weer mocht pakken. Als laatste bij een 14-25 stand was het coach Rick, die zijn korfbal carrière beëindigde dit zaalseizoen door een (nieuwe) knieblessure, die toch nog even binnen de lijnen kwam om Herbert af te lossen. Hij speelde op zijn beurt zijn laatste zaalwedstrijd en zal afzwaaien na dit seizoen (maar hij mag nog even de wei in).

De zege werd binnen gehaald, Rick bewoog slechts centimeters tijdens zijn invalbeurt, maar de zege was binnen. Animo was OPEENS kampioen met minimaal drie wedstrijdpunten voor op de concurrentie. Een ongelooflijke prestatie, want Animo 2 promoveerde nog nooit naar de reserve 1e klasse. Daarnaast had waarschijnlijk niemand bij aanvang verwacht dat Animo door zou groeien naar een kampioen, maar daar is met zijn allen hard aan gewerkt! Daarna volgde nog een bescheiden feestje in de kantine en kon iedereen met een rijk gevoel naar huis.

Animo ongeslagen kampioen door 14e overwinning in de zaal
Nadat de spelers van Animo 1 een kort feestje vierden aan de zijlijn met Animo 2 moest de focus op de wedstrijd tegen Reeuwijk 1. De tegenstander had het Animo in De Randhorst op 28 januari nog bijzonder lastig gemaakt en toen waarschuwde deze verslagschrijver al dat de tegenstander in de gaten gehouden moest worden. Reeuwijk heeft echter moeite om een echte vuist te maken tegen de echte topploegen, want geen van de wedstrijden tegen Animo, DOT of Vriendschaar werd gewonnen tot de laatste speelronde. Dat maakte dat de ploeg bleef steken in middenmoot, maar een groter potentieel heeft. Met dat potentieel moest er nog een keer tegen ons vlaggenschip aangetreden worden. Animo had de zinnen gezet op 2 punten om zo het zaalseizoen met bizarre cijfers af te sluiten als debutant in de 1e klasse.
De wedstrijd begon aftastend van beide ploegen, je kon duidelijk merken dat Reeuwijk niet van plan was om de punten cadeau te doen aan de kampioen en er werd met veel energie de strijd aan gegaan. Het was dan ook de thuisploeg die de score opende en een 2-0 voorsprong pakte. Animo volgde vervolgens in het kielzog maar leek zich ingesteld te hebben op een zomeravondpotje want de echte scherpte was zoek. Ergens is dat voor te stellen vanwege de succesreeks van de kampioen, maar aan het hoofd van coach Niels was direct te zien dat dit niet zo besproken was in de voorbereiding. Reeuwijk bleef echter het beste van het spel behouden hield tot 7-5 een marge van 2 doelpunten te handhaven, daarna sloeg de thuisploeg nogmaals toe en bracht Animo met een 9-5 achterstand aan het wankelen. Echter schoot op dat moment de knop om in de hoofden van meerdere spelers, dit was alarmfase 1, dit was het moment van ingrijpen. De gezichten verstrakten met een vleugje irritatie en er werd opeens een reeks neergezet waarin Animo de achterstand binnen 6 minuten omboog naar een 10-11 voorsprong. Reeuwijk moest even slikken, maar zag mogelijkheden om Animo opnieuw pijn te gaan doen. Het niveau van de uitploeg zakte echter niet meer terug naar de beroerde openingsfase waarin het zich enigszins liet overrompelen door de energie van Reeuwijk. Nog voor rust pakte Animo een relatief comfortabele voorsprong van 10 tegen 14.
Na de rust deelde Animo de lakens uit in de eerste 7 minuten want de marge op Reeuwijk werd opnieuw vergroot naar een 11-18 voorsprong. De thuisploeg leek daarmee kopje onder gedrukt te worden, maar liet dat toch ook niet gebeuren. Met name 1 heer van de thuisploeg wist zijn ploeg op momenten behoorlijk op te zwepen en er ontstond eigenlijk een nieuw offensief om Animo tegen de schenen te schoppen. Reeuwijk nam daarom het momentum over in het laatste kwartier van de wedstrijd, maar kon niet voortkomen dat de doelpuntenproductie bij Animo volledig stokte. Animo bleef score op de juiste momenten waardoor de marge die men had wel afgebouwd werd door Reeuwijk maar uiteindelijk niet zou leiden tot een overdreven spannend slotstuk. De aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek kende daarom geen spektakel aan het einde, op een aantal fysieke momenten na. Er werd dan ook besloten op een 20-23 zege voor Animo, waarmee het behaalde kampioenschap nog een extra gouden randje kreeg.

Daarmee zit het zaalseizoen erop en kan de selectie zich richten op het restant van de veldcompetitie. Animo 2 zal met een andere status het veld op gaan nu het kampioen werd in de zaal. De ploeg zal daar moeten bewijzen dat het gegroeid is en op kan klimmen naar de 3e plaats daar plaats 1 en 2 buiten bereik liggen.
Animo 1 koestert een ruime voorsprong op de concurrentie van minimaal 5 punten en lijkt ook op het veld het kampioenschap binnen handbereik te hebben. Vanwege de idiote promotie-/degradatieregeling van de KNKV ligt de weg open de Overgangsklasse op het veld (vanuit de 2e klasse, de 1e klasse wordt dan overgeslagen). Animo kan met een kampioenschap op het veld dus komend seizoen 2x uitkomen in de Overgangsklasse (veld & zaal).

De competitie wordt hervat op 22 april met uitwedstrijden bij SDO in Veldhoven voor onze selectie. Op 15 april wordt er eerst een oefenweekend in Sliedrecht opgetuigd met als tegenstander Merwede. Het programma: