, , ,

Animo 2 is kampioen, Animo 1 verliest “zaadpot”

Afgelopen weekend stond er voor de selectie een belangrijk weekend op de planning met wedstrijden in Oss. Animo 2 had daarin de meeste prioriteit want in een wedstrijd tegen directe concurrent DOT 3 kon het kampioenschap over de streep getrokken worden. Voor Animo 1 was het vooral een prestigestrijd tegen DOT 1, dat voor de 4e keer de tegenstander was dit seizoen.

Eenmaal aangekomen in Oss was ook onze A1 in touw tegen DOT A1, maar die wedstrijd verraadde al het een en ander over de omstandigheden. Afwisselt zon en wolken met daarnaast een straffe wind die regelmatig de kop opstak. Met die ingrediënten maakten de junioren er geen prachtig spel van want het foutenfestival tussen beide teams leverde geen 1e-klassewaardige wedstrijd op, maar trok de thuisploeg wel aan het langste eind door net wat scherper in de afronding te zijn dan onze A1 (11-15).

Vervolgens was het de beurt aan Animo 2 dat als ongeslagen koploper af moest rekenen met achtervolger DOT 3. De tegenstander noteerde tot op heden 2 nederlagen, waaronder 1 tegen Animo en moest dus winnen om nog enige kans te maken op het hoogte treedje in de poule. De wedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een nipte zege voor Animo dus er moest scherp gestart worden. Toch was het de thuisploeg die de score opende met een schot aan de achterzijde van de korf. Animo creëerde vervolgens een duidelijk veldoverzicht met langere aanvallen en een solide verdediging maar de afrondende scherpte liet de wensen over. Het leverde geen mooie pot op, maar Animo wist gelukkig de korf regelmatiger te vinden dan DOT waardoor er langzaam een voorsprong opgebouwd werd en het kampioenschap stapje voor stapje dichterbij kwam. Animo genoot een 1-5 voorsprong toen DOT zich weer meldde met een doelpunt. De Ossenaren hadden de grootste moeite om het verdedigende blok van Animo te doorbreken. Want ook na de 2-5 bleef Animo doorspelen om het gat te vergroten waardoor er een 2-9 ruststand bereikt werd en DOT voor de schier onmogelijke taak stond om dat verschil weer in te lopen in de tweede helft zonder dat het kon imponeren.
De start van de tweede helft vergrootte Animo opnieuw de voorsprong naar 2-10 met een korte kans. DOT leek zich daarna te beseffen dat het niets meer te verliezen had en begon makkelijker te spelen. Animo moest vervolgens pareren maar dat kostte te vaak een overtreding waardoor DOT uit vrije ballen en stippen doelpunten kon maken. De voorsprong slonk ook naar 5 doelpunten verschil (5-10). Animo liet het vervolgens ook niet meer verder komen en liep in de score weer uit op de tegenstander (6-13).
De eindfase van de wedstrijd verliep aardig gelijk op waardoor Animo de overwinning en het kampioenschap over de streep trok met een 10-16 overwinning. Daarmee kon de aan het einde van het seizoen vertrekkende coach Bert zijn 2e vinkje zetten in de doelstellingen: Animo 2 in de tweede klasse houden in de zaal…. Vink, kampioenschap in de 2e klasse op het veld… VINK! Even vlogen de champagne en confetti om de oren waarna er een drankje langs de kant gedronken werd. En later op de avond een feestje in de kantine!

Als laatste kwamen Animo 1 en DOT 1 in actie in Oss, de ploegen moesten even wachten want de tijdsplanning in Oss was ruim, de scheidsrechter besloot gelukkig om 16.50 uur te starten i.p.v. 17.00 uur waardoor de tijd tussen de wedstrijden aanzienlijk korter werd. Scheelt weer in het behouden van de concentratie voor de wedstrijd. Animo moest in ieder geval wel starten in een ietwat aangepaste formatie. A1-speelster Inge verving aanvoerster Tessa die gelukkig op haar weg terug is. “Good old” Herbert startte in plaats van Alko die komende week zijn eerste meters weer gaat maken. Zo was de formatie van coach Niels weer compleet.
De start van de wedstrijd was voor DOT, de bewaking van de topschutter van de thuisclub had de boel opgestart maar kreeg de eerste tegentreffer om de oren. Het werd vervolgens gerepareerd door het eerste aanvalsvak van Animo (1-1) en Animo zette de eerste voorsprong op het scorebord (1-2). Helaas kon de aanval op dat moment niet doorpakken waardoor het initiatief weer in handen van de thuisploeg kwam. DOT kon met de nodige reboundkracht Animo verdedigend onder druk houden en scoorde 3 maal op rij waardoor er een 4-2 achterstand genoteerd werd. Daarna kreeg ook de thuisploeg het moeilijk want de aanvallen werden snel afgebroken door Animo waardoor onze aanval meer en meer de gelegenheid kreeg om de schade te repareren. Zo geschiedde want Animo had de 4-4 net op het scorebord staan waarna er ook weer een voorsprong gepakt werd (4-5). Beide ploegen hadden moeite om doelpunten te maken en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Spannend bleef het wel, want geen van beide ploegen wist een echt vuist te maken en bleven tot aan de rust elkaar in evenwicht houden. Toch was het DOT dat voor rust nog het laatste doelpunt produceerde met een afstandsschot (7-6). Hierdoor ging Animo met een achterstand de rust in.
Coach Niels constateerde dat beide ploegen hard moesten werken voor de doelpunten en miste ook het nodige vuur en de scherpte om de wedstrijd naar een hoger niveau te tillen. Animo hoorde het aan maar kon het maar niet in daden omzetten. De tweede helft vertoonde slechts één beeld nadat Kevin na de rust de 7-7 binnen legde vanaf de strapworpstip. DOT op 1 punt voorsprong, Animo maakt gelijk. Die herhaling bleef in stand tot 11-11. Ondertussen was de wedstrijd wat grimmiger geworden en lag een gelijk spel voor de hand. Ook de in tweede helft ingebrachte wissels konden onvoldoende een stempel drukken om de ingezette tendens te breken tussen beide ploegen. Toch kreeg Animo de ultieme kans om het wiel te breken maar faalde vanaf de strafworpstip en dan zie je dat het vervolgens als een boemerang in je eigen gezicht slaat. DOT produceerde uit een afstandschot de 12-11 en liet Animo met 0 punten Oss verlaten.

Komende week zal het vlaggenschip moeten zoeken naar een manier om de scorende scherpte op een hoger niveau te tillen. Want die ene gemiste strafworp maakte niet het verschil over de hele wedstrijd. 12 doelpunten incasseren is prima, je moet er over 60 minuten zelf gewoon veel meer maken om een door coach Niels benoemde “zaadpot” te voorkomen.
Animo krijgt echter een dubbele herkansing zaterdag, want buurman Tiel’72 komt op bezoek. Animo kan dan a de smaak van zaterdag wegspoelen met een hoop doelpunten en b revanche nemen voor de veldcompetitienederlaag eerder dit seizoen. (zaal even buiten beschouwing gelaten).

Er is ook een heus voorprogramma. Animo A1 speelt tegen ongenaakbare koploper Tiel’72 A1 en zal het hoofd boven water moeten houden tegen deze sterke tegenstander. (12.30 uur) Animo 2 gaat het kampioenschap meer glans geven door nog 3 wedstrijden ongeslagen te blijven. De eerste hobbel is Tiel’72 4 om 14.00 uur. Daarna dus de laatste derby van dit seizoen tussen Animo en Tiel’72 om 15.30 uur.