, ,

Als de douche beter is dan de wedstrijd

Het was weer zo’n middag, veel regen en nog iets kouder als vorige week. Animo en Fortissimo voelden letterlijk de bui al hangen in Geldermalsen. De voorspellingen wisselden een beetje maar de regen zou hoe dan ook komen. Om maar zo snel mogelijk een wedstrijd te spelen werd er gestart om 15.20 uur i.p.v. de gebruikelijke tijd van 15.30 uur omdat de voorspellingen toch niet veel beter werden naarmate de middag zou vorderen.
De confrontatie met Fortissimo betekende een weerzien nadat men elkaar in maart voor het laatst trof in IJsselstein toen de zaalcompetitie nog doorgang vond. Animo won destijds met 20-26 en trof toen een ander team dat nu binnen de lijnen kwam bij de gasten. Desondanks toonde Fortissimo de nodige wilskracht door 2 gelijke spelen en een overwinning te pakken in de 2e klasse, waar het vorig jaar redelijk roemloos onderaan bivakkeerde in dezelfde klasse. Animo was dus gewaarschuwd voor de ogenschijnlijk stugge formatie, uiteindelijk bleek dat het weer eigenlijk de hele wedstrijd stug maakte. Gelukkig werd er gestart onder redelijke omstandigheden waarbij Fortissimo het openingsdoelpunt maakte in de wedstrijd, Animo haakte aan en pareerde tot 2-2 de tegenstander. Daarna werd het tijd om het initiatief over te nemen in de wedstrijd en zo geschiedde. Via een 4-2 voorsprong kon Animo de controle over de wedstrijd pakken en met name in verdedigend opzicht werd er goed omgegaan met de aanvallende intenties van Fortissimo. Gaandeweg de eerste helft brak de hemel al diverse keren open wat het spel van beide ploegen niet ten goede kwam, veel slippertjes, glijders en ongecontroleerde acties tot gevolg omdat de nattigheid letterlijk in de schoenen zakte. In tegenstelling tot vorige week speelde de temperatuur ook duidelijk een rol. Het was koud, de regen was koud en het windje was daarbij ook niet echt lekker. Animo drukte echter wel door naar een ruimere voorsprong omdat het simpelweg effectiever was dan Fortissimo, daardoor kon het gaat rusten met een redelijk comfortabele 9-5 voorsprong.
Jansen sprak in de rust de woorden “als we zo doorgaan dan wordt het 18-10, de punten zijn dan binnen”. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Naast dat de rust een afkoelmoment is van de lichamen van de spelers, die het toch al niet warm hadden ondanks alle aangesleepte thermoshirts, zorgde het ook voor stijfheid in de spieren. Dat, een stugge tegenstander en steeds heviger wordende regenbuien maakte de tweede helft een bijzonder lelijke voortoning. Schoten haalden de korf niet, er werden onbegrijpelijke plaatsfouten gemaakt en de frustratie over de eigen onmacht groeide bij beide ploegen. Animo bleef wel leidend in de score, al waren doelpunten sporadisch. Fortissimo leek even dichter bij te komen op 10-7 maar Animo besliste vervolgens de wedstrijd met 2 doelpunten achter elkaar nadat het te lang niks van zich had laten horen. (12-7) Fortissimo kreeg nog het slotakkoord in de verregende wedstrijd en bepaalde de eindstand op 12-8. Daarna hadden de meeste spelers maar 1 doel, lekker warm douchen. Dat was, met recht, het hoogtepunt van de middag!

Met de 3e zege op rij behoud Animo de koppositie in de 2e klasse, waarbij Rheko gelijk tred behield. Zij wonnen in nog slechtere omstandigheden op gras van Kesteren met 12-10. Ook de andere twee ploegen in de top 4 wonnen hun wedstrijden, Tiel’72 met 16-14 van Viking en Duko versloeg in het schijnbaar drogere Nijmegen Keizer Karel met 19-23.

Waar we normaal een verslag afsluiten met een vooruitzicht naar komende zaterdag, wanneer we tegen Viking in Wijk Bij Duurstede aan zouden moeten treden zal voor nu de aandacht liggen bij de persconferentie van komende dinsdag van premier Rutte & minister De Jonge, want met de aanzwellende Coronavirus kan er op dit moment van alles gebeuren. We wachten het af! Hopelijk tot volgende week!