, , ,

‘Afscheid nemen bestaat niet’

Afgelopen zaterdag was de laatste speelzaterdag voor de meeste teams. Animo 2 ging het opnemen tegen Rust Roest 2 en Animo 1 mocht het opnemen tegen Tiel. Zowel Animo 1 als Animo 2 was vorige week al gehandhaafd dus de focus van deze wedstrijden lag op afscheid nemen van een elftal van spelers en stafleden.

Animo 2

Na de wedstijd van vorige week was Animo 2 toch onverwacht gehandhaafd. Dit kwam door een verliespartij van Rust Roest tegen DSC. Dit zorgde ervoor dat Animo 2 een stuk relaxter aan de wedstrijd begon. Inge opende de score met een afstandsschot waarna Rust Roest direct een tegenantwoord had. Animo liet hierna zien dat ze sterker waren en dat vandaag in eigen huis geen punten weggeven zouden worden. Afscheidnemers Marco en Vera wisten beide meerderemaals de korf te vinden en ook Arne wist bij te dragen aan de doelpunten. Hierdoor ging Animo met drie doelpunten voorsprong de rust in. Na rust deed Rust Roest nog een poging om Animo te remmen maar er was geen houden meer aan. Animo bleef scoren over diverse schijven en wist de wedstrijd gemakkelijk te winnen met 19-11.

Afscheid spelers 2

Marieke

In de wedstrijd tegen GKV viel je onverwacht uit en je knie zorgde ervoor dat je niet meer kon spelen. Je moest hierdoor gedwongen afscheid nemen en je korfbalpensioen is eerder gekomen dan je voor ogen had. Gelukkig heb je nog een hobby waar je ziel en zaligheid in kwijt kan. Kom je nog een keertje te paard naar ons kijken?

Vera

Je flitsende acties en als een huis staan te verdedigen doen weinig dames je na. Gelukkig hoeven wij jou spel nog niet te missen. Je koos ervoor om een niveautje lager te gaan spelen in het derde aankomend jaar waardoor je meer vrije tijd over houdt. Je zal een sterke aanwinst zijn voor het team!

Marco

Je sloot je carrière af zoals we je kennen; met een doelpunt. Je hebt je korfbalpensioen meer als verdient. Je hebt jarenlang in de selectie gespeeld en was de afgelopen jaren ook de aanvoerder van het tweede. Wie moet nu jouw taakje overnemen om te zorgen dat iemand de bidons vult en in discussie te gaan met de scheidrechter?

Jordy

Net zoals je grote broer nam je de keuze om de selectie te verlaten. De nachtdiensten zorgde ervoor dat je niet altijd met veel slaap op het veld stond maar zelfs dan wist je je tegenstander nog om ver te blazen.

Robbert

Door nood ben je twee jaar terug Animo 2 gaan coachen. In de afgelopen twee jaar heb je jong en oud wat bijgeleerd maar je draagt het stokje nu over aan Rick. Je zal niet veel stil gaan zitten aankomend seizoen, want er zullen zelfs meerdere jeugdteams onder jouw leiding gaan staan.

Animo 1

Animo begon sterk met een ver schot van Wim. Vervolgens ontstond er een gelijk opgaande strijd tussen beide ploegen. Animo was vooral over de mannen erg scherp terwijl Tiel over diverse schijven wist te scoren. Acht minuten voor rust gaf Wim Animo een voorsprong van twee doelpunten, waardoor Animo met een goed gevoel de kleedkamer inging. Na rust bleek al snel dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Tiel kwam sterker uit de kleedkamer dan Animo en draaide de voorsprong van Animo om in een achterstand. Het lukte Ivo om in zijn laatste wedstrijd in Animo 1 nog doelpunten mee te pakken, terwijl de rest van Animo 1 de korf niet vond. Frustratie ontstond bij beide ploegen. Animo moest de korf gaan vinden, maar ondanks de vier doelpunten voorsprong van Tiel werd het er ook niet gezelliger op bij de oranje ploeg. Animo zette zich in de laatste minuten van de wedstrijd mentaal om van het verlies van de wedstrijd naar het afscheid van diverse spelers en stafleden.

Afscheid spelers 1

Ivo

Eerder dan dat je gewild had, nemen we afscheid van je. We zullen je gaan missen met je fanatisme en doelpunten die zorgde voor overwinningen en belangrijke momenten in de wedstrijden. De blessures afgelopen jaar zorgde ervoor dat je de keuze maakte om het korfballen voor nu even te laten en te focussen op herstel.

Alko

Het plezier in het spel ben je kwijtgeraakt afgelopen jaar waardoor ook jij de keuze hebt gemaakt om te stoppen. Echter hopen we allemaal stiekem dat je het korfballen toch wel gaat missen en misschien volgend jaar toch weer aansluit in een team binnen Animo.

Nicole

De oma van de selectie zwaait af. Na de eerdere beslissing van je grote broer, nam je toch ook de beslissing om te stoppen met korfballen. Je hebt jarenlang gespeeld in zowel Animo 1 als 2 en de afgelopen jaren heb je enorm veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge spelers binnen de selectie.

Tessa

Je sloot je korfbal carrière af bij Animo waar het ooit ook allemaal begonnen is. Aankomend jaar ga je de wereld rond reizen waardoor er geen tijd meer over is om ook nog te blijven korfballen. We zullen jou en je lach enorm gaan missen! Stuur je af en toe een ansichtkaartje naar Geldermalsen?

Niels

De afgelopen jaren heb je Animo geholpen aan het ene succes na het andere. Animo 1 is gekomen op het niveau waar ze nu staan door jou als trainer. Je hebt vele spelers het vertrouwen gegeven om te doen waar ze goed in zijn, en nu is het tijd voor afscheid. We hopen je af en toe nog langs de kant te zien, maar we weten dat je een echte sportvolger bent en dat je de resultaten van de selectie altijd in de gaten zult blijven houden!

Alieke

Je knieën deden dit seizoen opnieuw niet wat jij wilde, waardoor je niet je gehoopte return kon maken. Ondanks deze enorme tegenvaller ben je het gehele seizoen aanwezig geweest en de spelers geholpen/ondersteund waar nodig was! We zullen je gezelligheid op de bank gaan missen maar aankomend seizoen mag je nu wel naar ons kijken met een biertje in je hand i.p.v. een AA-flesje 😉 Vanaf hier wens ik iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toe en geniet met elkaar in de slotweek van Animo!