, ,

Wedstrijdverslag Animo 3 – Tiel’72 3

Afgelopen zaterdag stond Tiel’72 op het programma voor Animo 3. Vooraf wisten we, we moeten winnen om zo degradatie te gaan voorkomen. De vorige ontmoeting eindigde in een nipte overwinnen (13-14) voor Animo. Weten dat nu weer te behalen?

Bij de start van de wedstrijd een aantal wijzigingen, door een enkel blessure bij Marieke en Laura die ook al een wedstrijd in de benen had bij het 2e. Gelukkig was daar Ezri, om ons team compleet te kunnen laten starten. Met Gillian en Eric als coaches langs de lijn kon er ingefloten worden.
Het eerste deel van de eerste helft gaat gelijk op. Waar Tiel scoort, scoren wij mee en blijven we tot 4-4 goed bij. Duidelijk was dat het een pittige wedstrijd was, waarbij het ene vak ‘achter verdedigen’ toepastte om zo doelpunten te voorkomen. Het andere vak had een erg sterke puntheer tegen zich, die de ballen makkelijk binnen schoot. Dit zag je ook gebeuren in de loop van de 1e helft. We zijn de rust ingegaan met een 7-11 achterstand.

Gillian en Eric benoemen dat er niet slecht gespeeld wordt, maar er zeker op punten verbetering kan komen. Waarbij ze bij het vak van Ezri Charelle Daan Jordy relatief makkelijk binnen vallen, heeft het vak van Jacoline Ilse JanWillem Martijn meer moeite de juiste spelers voorin te krijgen. Meer afwisseling en variatie zou het spel moeten beteren. Verdedigend meer druk durven te geven en vertrouwen hebben in het vak.

De tweede helft van start met direct twee doelpunten van Jordy en Ezri geeft moed! Arne komt in het vak voor Martijn, waar we doelpunten moeten forceren. Dat werkt, en de stand wordt terug gebracht naar 12-13. Een tactisch wissel, waarbij de Laura inbrengen voor Charelle en Charelle terug inbrengen voor Ilse. Om zo meer dreiging te veroorzaken. Jan-Willem maakt plaats voor Bram, om zo een goede rebound te hebben waar goed op afgerond kan gaan worden. Wederom scoren Arne Ezri & Jordy wat maakt dat het 16-16 wordt! Spanning is om te snijden en het publiek, fijn jullie er waren!, gaat er nog eens achter staan. Het laatste schot, laatste fluitsignaal; 17-17.

Gestreden, met en voor elkaar. Een erg sterke tweede helft waar we zeker veel goede punten uit moeten meenemen naar volgende week. Waar om 18:00 thuis SKF wacht. Geen carnaval; maar knallen en strijden om de punten in Geldermalsen te houden!