, , ,

2e voorbereidingsweek brengt huiswerk met zich mee

Na het weekendje Hoevelaken/Amersfoort kon de 2e week voorbereiding van start gaan. Het programma was een gebruikelijke week. Twee keer trainen en een wedstrijd op zaterdag voor zowel Animo 1 als 2. Tegenstander was de selectie van Atlantis, die Animo eerder trof in de competitieloze periode in december 2021. Destijds was Animo tot 2 keer toe te sterk voor de Mijdrechters. Nu, ruim 8 maanden later was Atlantis weer boven komen drijven en kruiste de degens opnieuw met Animo.

De dinsdagtraining kenmerkte zich in het feit dat er goed getraind werd maar ook dat Niels zijn eerste beslissingen communiceerde richting de groep. 4 heren voor Animo 1 en de overige heren in Animo 2. Daarnaast ook nog 2 heren die buitenspel staan. Aan de dameszijde werden er twee namen genoemd voor de een definitieve plaats in Animo 1, de overige twee plekken zijn nog voor het grijpen voor een aantal speelsters. Met die kennis kon ook Robbert aan de slag met zijn combinaties, want ook Animo 2 zal vorm moeten krijgen voor de competitie en er moet nog een dame afvallen naar Animo 3.
De donderdagtraining kenmerkte zich op zijn eigen bijzondere manier, blijkbaar wreekte de korte nachtrust in het voorgaande weekend zich waardoor de training abominabel te noemen was. Niels brak de training abrupt af om iedereen met een rotgang naar huis te sturen voor een goede nacht slaap.

De zaterdag bracht dus een tweetal ontmoetingen met Atlantis, die vanwege de afgesloten A2 al om 11.45 uur vertrokken waren om op tijd aanwezig te zijn in Geldermalsen. De eerste wedstrijd tussen Animo 2 en Atlantis 2 stond om 14.00 uur op het programma, maar door de dicht geslipte snelweg en alle andere uitval opties kwam Atlantis toch later aan de verwacht na een rit van 2 uur en een kwartier. Er werd daarom om 14.30 uur gestart. Wie ook de problemen ondervond rond de A2 was Marco, hij ging gezellig mee naar IJsselstein met de B1 maar miste vervolgens de complete wedstrijd van Animo 2 omdat hij niet snel genoeg terugkeerde in Geldermalsen.
De wedstrijd die hij miste startte met een eerste schot dat er meteen invloog voor Animo maar de tegenstander gaf in de opvolgende 13 minuten goed partij waardoor Animo tegen een 3-5 achterstand aan keek. Animo maakte zich daarna kwaad en de nieuwe jonge garde in de selectie nam het voortouw door in korte tijd 5 keer te scoren waardoor de achterstand omgebogen werd in een 8-5 voorsprong. Atlantis reageerde wel maar zag Animo nog voor rust verder en verder aan de horizon verdwijnen en werd in de (Atlantische) oceaan ingeduwd. De rust werd bereikt met ruime 11-6 voorsprong.
Na de rust opende Atlantis de score (11-7) maar bleef Animo dominant en vergrootte het gat naar 6 doelpunten verschil (13-7). Daarna werd het moeizaam, Animo bleef kansen creëren maar zakte qua energie behoorlijk terug. Atlantis vormde echter geen bedreiging meer en Animo kon doorlopen naar een 16-8 overwinning. Goed, maar voldoende rek voor beter. Het 2e zal de komende week meer tegenstand gaan krijgen van Luno 2, RWA 2 en ODO 2.

Daarna was het de beurt aan Animo 1 en Atlantis 1, wat vooraf gezien al een pikante ontmoeting is vanwege het feit dat de ploegen elkaar ook in de veldcompetitie gaan treffen. De eerste competitie ontmoeting staat gepland op 15 oktober, dus ongeacht de uitslag konden de ploegen elkaar “testen”. Een testcase werd het zeker want Atlantis is een niet te onderschatten ploeg waarvoor Animo simpelweg op zijn best moet zijn om die te verslaan.
De start van de wedstrijd was in ieder geval goed, want elke minuut speeltijd bracht in de eerste 3 minuten een Animo-doelpunt op (3-0). Daarna meldde ook Atlantis op het scorebord, maar de gretige tegenstander kreeg vervolgens meermaals het deksel op de neus door ongecontroleerde verdedigende acties die 100% kansen opleverden voor Animo. Bij Animo ging zeker niet alles goed, maar de afronding liet de ploeg niet in de steek. Atlantis worstelde onder de druk van Animo en zag het gat in de score groter en groter worden. Animo scoorde over voldoende schijven en kon met een 11-4 ruststand gaan rusten.
In de rust had Atlantis in ieder geval de tijd om het machtigste wapen uit de kast te halen want het kwam met de drietand van Poseidon tussen de tanden het veld op. Animo kwam praktisch niet uit de startblokken en zag het momentum duidelijk verschuiven naar de gasten die langzaam de controle over de wedstrijd overnam. De voorsprong begon terug te lopen en Atlantis maakte minder verdedigende fouten, de foutenlast aan Animo-zijde in de aanvallende keuzes nam rap toe naast het feit dat er nog de nodige opgelegde kansen gemist werden. Via 12-8 en 13-9 kwam er steeds meer geloof in de harten van de tegenstander, Animo werd door Atlantis steeds verder onder water geduwd en spartelde letterlijk tegen maar kon niet voorkomen dat de ploeg langszij kwam op 14-14. Animo pakte nog eenmaal de voorsprong (15-14) maar ging toen kopje onder. Met 2 schoten besliste de gastploeg de wedstrijd en vertrok met een 15-16 winstpartij terug naar Mijdrecht.

Een gemengd weekend dus, Animo 2 met een ruime zege kan toewerken naar een hoger niveau richting wat nodig is om de competitie aan te gaan in de tweede klasse. Bij Animo 1 waren er na de wedstrijd vooral vraagtekens over het verloop van de wedstrijd en de met name moeizame tweede helft waarin slechts 2 spelers de korf vonden. Huiswerk, maar beter nu dan over een paar weken!

Komende dinsdag is er een gewone training voor de selectie, donderdag volgt er wederom een oefenduel met Luno uit Linschoten in Geldermalsen. Met om: