Regelneef Kevin fixte weer een affiche voor Animo in de Verloren Stad Mijdrecht, huis van korfbalvereniging Atlantis. Een ritje tussen de wateren bracht Animo via de A2, langs Vinkeveen in Mijdrecht waarbij we een tegenstander gingen ontmoeten waartegen we nog nooit eerder speelden. Qua kleding had het NOVA kunnen zijn, alleen iets langer rijden.

De personele bezetting veranderde weer een beetje, Nathalie en Mandy moesten om verschillende redenen afhaken en ook Anne moest nog een middagje thuis blijven na een quarantaineverplichting. Gelukkig konden zij allemaal de wedstrijden volgen dankzij de livestreams van de ontvangende vereniging. Ook konden we coach Niels wel weer langs de lijn begroeten nadat hij ook weer losgelaten was uit quarantaine en Animo werd vanwege de afwezige dames versterkt door A1-speelsters Jasmijn en Inge die zowel bij 1 als 2 hun opwachting maakten.
De tweede teams startten rond 14.15 uur in De Phoenixhal, wat uitgebaat werd door LACO. Het was deels een feest van herkenning, warm in de zaal, lichten die uitgaan bij “te weinig beweging” en douchputjes die niet doorlopen. Daarvoor hadden we net zo goed in Geldermalsen kunnen blijven maar de vloer lag er gelukkig wel beter bij in de hal wat toch als een pluspunt gezien mocht worden gezien het huidige fiasco in onze “eigen” hal. Goed, de wedstrijd. Animo 2 en Atlantis 2 hielden elkaar bij de strot gedurende de eerste helft. Atlantis legde veel energie in het spel rond de korf, Animo creëerde veel kansen maar had het vizier niet helemaal scherp staan maar liet de tegenstander niet los. Daarmee bleef er een balans in de wedstrijd gedurende de eerste helft en werd de rust ook bereikt met een gelijke stand van (volgens mij) 9-9.
Coach Bert zal de nodige aanwijzingen gegeven hebben maar ook benadrukt hebben dat de kansen erin moesten voor ons 2e. En zo geschiedde. Het tweede liet zeker aan het begin van de tweede helft zien wie de betere ploeg was door een gat te slaan door uitgekookte aanvallen met de juiste spelers op de juiste plaats en liet een 10-15 tussenstand noteren. De wedstrijd werd vervolgens geconsolideerd door Animo en de 13-17 overwinning werd over de streep getrokken.

Rond 15.30 uur was het dan de beurt aan de eerste teams, waarbij de ijdele hoop dat Aquaman de thuisploeg zou leiden helaas weggenomen werd. Ondertussen wisten we gelukkig wel dat Max Verstappen de pole position te pakken had in Abu Dhabi, je moet even prioriteiten stellen… Coach Niels ondervond het tijdens de voorbespreking want hij kreeg slechts 6,5 minuut de ruimte om zijn verhaal te doen zodat we met een half oog naar Verstappen konden kijken. Dat gezegd hebbende, Niels gaf zijn ploeg wel een strijdplan en dat werd in de eerste minuten goed uitgevoerd. Atlantis veegde in de eerste speelronde van de zaalcompetitie de vloer aan met HKC (U) door maar liefst 32 keer te scoren en deed dat later nog eens dunnetjes over tegen een andere oefentegenstander. Animo liet echter goed zien dat de thuisploeg nu met een betere opponent te maken had die de schoten onder druk kon houden. Ook in deze wedstrijd hielden de ploegen elkaar aardig in evenwicht, echter was het Animo dat elke keer de leiding nam in de wedstrijd. Atlantis had veel moeite om het verdedigende blok van Animo te doorbreken en kon niet de ruimte vinden om het eigen spel te etaleren. Animo buffelde ondertussen door en kon over veel schijven gevaarlijk worden. Animo bekroonde de eerste helft met een 10-12 voorsprong in de rust die net voor het rustsignaal binnen geschoten werd. Na de rust leek het alsof Animo haar eigen tweede team kopieerde door wederom het grote verschil te maken in de wedstrijd in hetzelfde tijdslot. Animo scoorde over veel schijven en drukte Atlantis in de zorgen toen er een 12-17 score op de borden stond zo’n 10 minuten voor het einde. Atlantis wist vervolgens schade beperkt te houden door het gaatje niet groter te laten worden maar zakte wel gewoon onder water. Atlantis ging kopje onder bij een 14-18 eindstand en we zullen nooit weten of Atlantis ooit nog gevonden zal worden (door in ieder geval Animo).

Het was weer even haasten met douchen, de mannen gooiden hun blikje bier of cola achterover en stonden bij een aangename temperatuur (4 graden Celsius, heerlijk!) buiten te wachten op onze dames. Toen de LACO toch wat zenuwachtig heen en weer begon te schuifelen in de gang werden ook onze dames tot enige haast gemaand want de sporthal die om 17.00 uur dicht had moeten zitten, had ietwat vertraging opgelopen door onze snelle douchedames. Volgende keer toch maar het warme water dichtdraaien om 17.00 uur!

Volgende week mag Animo een tripje naar Waddinxveen maken waarin het Korbis treft in een dubbele confrontatie. Beide clubs stonden aan het begin van het seizoen als voorbereiding op de veldcompetitie ook al tegenover elkaar, toen vertrok Animo met 2 overwinningen naar huis. Laten we dat wederom herhalen!