• Home

Korfbalvereniging CKV Animo Geldermalsen

Schoolkorfbal 2016: 11 juni 2016 Programma bekend

Agenda

Geen evenementen

Kontaktje (NEW)

Technisch Kontaktje

Wedstrijdverslagen

Animo blijft antwoord schuldig tegen DWS

Animo blijft antwoord schuldig tegen DWS

Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor Animo in Kootwijkerbroek. Animo, Woudenberg en DWS stonden tot eind vorige week tezamen op de 6eplek, allen met 4 punten. Animo had dus als missie om te winnen van DWS om pole-position te pakken in de strijd tegen degradatie. Twee van deze 3 ploegen vliegen uit de tweede klasse en Animo had de mogelijkheid nadat het via een overwinning op Woudenberg zich weer teruggeknokt had in de race om het vege lijf te redden.

Dat gezegd hebbende had Animo de thuisnederlaag tegen DWS nog in het achterhoofd, de bezoekers schoten destijds Animo van het eigen veld af en gingen met een 10-25 overwinning naar huis, Animo moest dit voorkomen in het eigen huis van DWS. Animo had ook nog een wijziging in de basis, Marciano werd vervangen door A-junior Jochem omdat hij helaas getroffen was door gordelroos. Jochem verving Marciano echter met verve.

Lees meer

Animo wint degradatiekraker van Woudenberg

Animo wint degradatiekraker van Woudenberg

Afgelopen zaterdag stond er een “alles of niets”-wedstrijd voor Animo op het programma. Het op de gedeelde 6e plaats staande Woudenberg kwam op bezoek. Animo en Woudenberg troffen elkaar voor de 4e keer in deze jaargang aangezien men elkaar in de zaal ook al tegenkwam. Wouden eindigde in de zaal op plaats 2, een puntje boven Animo dat in de zaal 3e werd. Op het veld verzamelde Woudenberg 4 punten door een overwinning op Animo in Woudenberg en een zege op Viking. Animo won een paar weken geleden ook van Viking en moest nu dus knallen tegne Woudenberg om op gelijk hoogte te komen met de tegenstander en DWS dat ook 4 punten heeft.

Animo startte echter moeizaam aan de wedstrijd, Animo benutte eignelijk al meteen de sterke punten in de aanval wat leidde tot lange aanvallen echter wist het maar moeilijk de korf te vinden. Hierdoor was het Woudenberg dat het eerste doelpunt mocht maken, ondanks dat men meer moeite had om de aanvallen draaiende te houden. Na de 0-3 werd het Animo te gek en werd er een tandje bijgeschakeld in de tweede aanval van Animo en werd het 1-3. Animo werd vervolgens bijgevallen door het aanwezige publiek en liet voor het eerst de tanden zien. Via 2-4 werd het 3-4 en de wedstrijd kroop zo naar de rust.

Lees meer

Animo kan het NOVA niet lastig genoeg maken

Animo kan het NOVA niet lastig genoeg maken

Afgelopen zaterdag stond de 4e en laatste ontmoeting met NOVA op het programma. Beide ploegen troffen elkaar al 3 keer eerder, 1 keer voor de zaalcompetitie in Geldermalsen en 2 keer gedurende de zaalcompetitie, waarvan de laatste wedstrijd in De Randhorst werd gewonnen door Animo met 17-16. NOVA was na een reeks van aaneengeregen zeges toen verslagen en ging met die gedachte de wedstrijd in zaterdag. Animo deed hetzelfde, met de wens om uiteraard dit huzarenstukje nogmaals te herhalen.

Het was echter NOVA dat de klok sloeg in de openingsfase, de thuisploeg pakte al snel het initiatief op het eigen sportpark en liet Animo al snel achter de feiten aanlopen. Via 1-0, 3-1 en 5-2 kwam er vervolgens een lastige fase voor de thuisploeg waarin Animo dichterbij moest kruipen maar daar ook niet in slaagde doordat er maar mondjesmaat omgegaan werd met de terugzakkende heren van NOVA. Animo had twee opties in dat verhaal, kansen afmaken of de juiste spelers uitspelen. Het leek echter maar niet te lukkan aan Animo-zijde.

Lees meer

Animo-official Jermain Smits gaat naar het WK

“Heb je al vakantieplannen?”

Dat is de vraag die ik enkele weken geleden kreeg en waardoor ik volkomen verrast werd, in wat toch al een bijzonder weekend was in korfbalopzicht.

Laat ik je mee terugnemen naar het weekend van zaterdag 26 maart. Voor velen stond deze dag nog in het teken van oefenwedstrijden aangezien we net uit de zaal waren gekomen. Voor mij stond dit weekend in het teken van contrasten. Op vrijdag 25 maart mochten Martin en ik namelijk één van de kruisfinales in de Reserve Korfalleague fluiten: PKC 2 – Blauw-Wit (A) 2. Wat op papier vooraf een spannende pot had moeten worden (de nummer 2 tegen de nummer 3 uit de competitie en onderling 1x gelijk en 1x winst, met 1 doelpunt verschil, voor PKC) werd die vrijdag uiteindelijk een afgemeten 29-19 overwinning voor PKC.  De volgende ochtend mocht ik weer het veld op voor een competitiewedstrijd tussen Animo 5 – Nova 5, een wedstrijd uit de Reserve 7e klasse. Zo ben je bezig op het hoogste niveau om daarna (met heel veel plezier overigens) een wedstrijd op het laagste niveau te fluiten.

Daarna snel door omdat ik nog een wedstrijd moest fluiten in Houten, Victum 2 tegen Pernix 2. Op dat moment, respectievelijk, de nummer 2 tegen de nummer 1. Een, wellicht, beslissende wedstrijd om het kampioenschap. Terwijl ik bezig ben met de voorbereiding zie ik dat ik een bericht heb binnen gekregen op mijn telefoon (haast onvermijdelijk nu we alle formulieren digitaal doen tegenwoordig). Het is afkomstig van beoordelaar die ik samen met Martin een aantal keren ben tegen gekomen. Of ik hem even wil bellen en een telefoonnummer, toch wel nieuwsgierig waar het overgaat bel ik hem direct maar even terug.

Na wat koetjes en kalfjes krijg ik de vraag of ik al vakantieplannen heb voor komende zomer. Enigszins verbaasd antwoord dat ik juist mijn vakantieplannen al rond heb en dat ik eind juli/begin augustus mijn vakantie gepland heb. “Komt dat even mooi uit, want ik zoek nog een assistent-scheidsrechter die tijd en zin heeft om 9 tot en met 16 juli naar het WK <23 in Tsjechië te gaan. Of je moet geen zin hebben natuurlijk.” is wat ik vervolgens te horen kreeg. En zo kwam het dat ik nu naast mijn bestaande vakantieplannen nu ook nog een extra trip naar Tsjechië gepland heb staan! Met de vele mooie wedstrijden die ik het afgelopen seizoen zowel als assistent-scheidsrechter als scheidsrechter heb gehad voelt dit als een hele mooie beloning voor wat toch al een geweldig seizoen is!

Jermain Smits

Bondsscheidsrechter C.K.V. Animo

Meer artikelen...